Bruka Spenserovih: Potpuno zapušten grob lejdi Dajane na porodičnom imanju (video)

Bruka Spenserovih: Potpuno zapušten grob lejdi Dajane na porodičnom imanju (video)

09/05/2016

0

Grob princeze Dajane na imanju njene porodice Spenser biće renoviran povodom 20. godišnjice njene smrti, nakon brojnih kritika da je potpuno zapušten.

Ostrvo na kojem je Dajana sahranjena 6. septembra 1997. godine i jezero koje ga okružuje dobiće novi izgled u narednih godinu dana, piše britanski Daily Mail.

Pre dve godine, jedan pripadnik Dajanine posluge optužio je njenog brata Erla Spensera za zanemarivanje mesta njenog konačnog počinka na porodičnom imanju Altorp u Northemptonširu.

Daren Mekgrejdi, bivši kuvar pokojne princeze i kraljice Elizabete, postavio je na svom Tviter nalogu nekoliko fotografija, na kojima se vidi da je jezero u blizini groba preplavljeno algama.

- Da sam brinuo o princezi Dajani za života kao što vi radite nakon njene smrti dobio bih otkaz. Molim vas, sredite vegetaciju na ostrvu - bio je direktan kuvar.

- Ražalostilo me je kada sam video koliko je zapušteno mesto konačnog počinka princeze Dajane - dodao je Mekgrejdi.
Međutim, sa imanja su odgovorili da se o grobu vodi računa, a da su vrele letnje temperature pogodovale brzom razvoju algi, što je otežalo njihovo uklanjanje. Sada su zvaničnici porodičnog imanja Spenserovih izjavili da će do 20. godišnjice Dajanine smrti njen grob dobiti novi, sređeni izgled.
Nakon princezine smrti, na tom imanju zasađeno je 36 hrastova, po jedan za svaku godinu Dajaninog života, kao i stotine belih lokvanja i ruža, prenosi stil.kurir.rs

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/M G guliver/getty