Rodni grad ga voli: Prinsov rođendan proglašen praznikom

Rodni grad ga voli: Prinsov rođendan proglašen praznikom

Autor: | 07/06/2016

0


Ljudi iz Prinsovog rodnog grada Mineapolisa u Minesoti našli su način da saista na originalan način sačuvaju sećanje na svog iznenada preminulog sugrađanina.

Naime, danas je guverner Mark Dejton proglasio sedmi jun "Prinsovim danom" u Minesoti. U objavi se još nalazi sugestija da se u znak sećanja nosi ljubičasto, pa prema njegovoj možda i najpopularinjoj pesmi "Purple rain".

Osim toga biće organizovani koncerti, zabave, ali će se posvetiti posebna pažnja humanitarnom radu.

Podsetimo, Prins je rođen 7. juna 1958. godine, a preminuo je nedavno 21. aprila u 58. godini.

Nastupao je pod imenom Prins, dok je ranije nastupao pod mnogim imenima. Od 1993. do 2000. se predstavljao pod simbolom koji nema izgovor.

U tom periodu je obično nazivan kao „Izvođač nekada poznat kao Prins“.

Kao tekstopisac i muzičar izdao je više stotina pesama. Vlasnik je sedam Gremi nagrada, Zlatnog globusa i jednog Oskara.

Uvršten je u Rokenrol kući slavnih 2004. godine. Magazin „Roling stoun“ ga je postavio na 27. mesto svoje liste „100 najvećih izvođača svih vremena“. Prodao je preko 100 miliona ploča i diskova širom sveta.

Prinsova muzička paleta pokriva mnoge muzičke žanrove poput: ritam i bluza, fanka, roka, folka, džeza i hip hopa. Neki od muzičara koji su uticali na njega su: Džimi Hendriks, Džejms Braun, Bitlsi, Stivi Vonder, Karlos Santana...

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: Prins

Najnovije vesti