Šer: Na ivici propasti i na – samrti?

Šer: Na ivici propasti i na – samrti?

Autor: | 29/07/2016

0


Donedavno se u šali govorilo kako bi nuklearnu katastrofu mogle da prežive samo dve vrste - neuništive bubašvabe i Šer.

I zaista, posle velikih zaokreta u karijeri i životu, neslućenih uspeha i bolnih padova, čestih promena imidža, operacija koje je nemoguće izbrojati i rebara koja je zbog njih izgubila, izgleda da je slavna pevačica i glumica postigla sve što je želela.

Međutim, ni ona nije imuna na razne nedaće od kojih pate obični smrtnici. Štaviše, pre nekoliko nedelja svet je potresla vest da su sedamdesetogodišnjoj zvezdi dani – odbrojani. Jutros je, pak, stigla i informacija da je na samrti.

Nije tajna da se Šer već duže bori sa opakom bolešću.

Pre tri godine pretrpela je srčani udar, zbog čega je bila primorana da otkaže turneju „Dressed To Kill“ na kojoj je promovisala poslednji album simboličnog naziva „Closer to The Truth“, a nekoliko meseci kasnije njene bubrege napala je teška virusna infekcija koja je prouzrokovala dodatne nevolje, razorila ceo organizam i, kako tvrde izvori bliski „oskarovki“, čak izazvala kancer.


Drugi, pak, kažu da se još osamdesetih, kada je bila na vrhuncu popularnosti, zarazila Epštajn-Barovim virusom, vrstom herpesa koji može da uzrokuje nekoliko vrsta raka.

Na preskupo lečenje i terapije potrošila je milione dolara. Nažalost, ništa se nije završilo u njenu korist. Prijatelji kažu da nikad gore nije izgledala, da je u veoma lošem stanju i da zbog toga mesecima ne izlazi iz kuće.

Navodno, svesna je da joj se bliži kraj i ne želi nikoga da opterećuje.

Odlučila je da veliko imanje na Malibuu ostavi porodici, iako su joj odavno svi okrenuli leđa, čak ni deca, sin Ilajdža i kćerka Čestiti koja je posle promene pola postala Čez, već dugo ne razgovaraju s njom.

No, Šer je odlučila da zaboravi na sve nesuglasice i želi da bude sigurna da će nakon njene smrti oni biti finansijski obezbeđeni.

- Kupila je nekoliko nekretnina kako bi obezbedila decu i sve koje voli. Potpuno se povukla iz javnosti u želji da uživa u svakom trenutku koji joj je ostao - kaže njen prijatelj, dok je jedan komšija izjavio da je velika zvezda neprepoznatljiva i da više ne može ni da hoda.

Kupovina nekretnina i skupo lečenje uzeli su danak, pa se, pišu američki tablodi, slavna pevačica našla na rubu egzistencije.

Izuzev mnogo sredstava koje je potrošila na neuspešne terapije, posebno alternativne metode, izgubila je bogatstvo i zbog nekontrolisanog rasipanja, kao i loših ulaganja.

Kada se tome dodaju brojne pauze u karijeri i izostanak abnormalnih honorara na koje je navikla, da ne pominjemo silne plastične operacije, novac koji je zaradila proteklih decenija jednostavno se istopio. Ne tako davno, njena imovina procenjivala se na tri stotine miliona dolara.

Rođena je u maju 1946. godine, „u vreme dok su topovi Drugog svetskog rata još bili vreli“. Čim se, pre više od pola veka, pojavila na sceni sa tadašnjim suprugom Sonijem Bonom, Šerilin Sarkasijan LaPjer proglašena je boginjom pop muzike.

Da te prognoze muzičkih kritičara nisu bile pucanj u prazno dokaz su i naredne decenije, u kojima je ova jedinstvena i originalna pojava stekla pravo da je proglase divom neograničenog roka trajanja.

Ikona stila, pevačica, glumica, producent, reditelj, ekscentrik, uzor mnogim današnjim zvezdama - sve to i mnogo više stalo je u samo jedno ime. Ime koje je, ako je verovati američkim medijima, ovih dana sve bliže selidbi u večnosti.

Za svojih sedamdeset godina Šer je pretrpela udarce od kakvih bi se malo ko oporavio. Ako bi mogla da vrati vreme, kako glasi njen veliki hit, da li bi sve ponovila? Hoće li i ovog puta sreća biti na njenoj strani?

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver/Getty/Splash
Tagovi: šer

Najnovije vesti