Priznanje: Dobili gomilu Oskara, iako su radili na najgluplji mogući način

Priznanje: Dobili gomilu Oskara, iako su radili na najgluplji mogući način

Autor: | 05/08/2016

0


Film Ridlija Skota "Gladijator" je obeležio ceremoniju dodele Oskara 2001. godine, kada je nakon 12 nominacija osvojio prestižnu nagradu u pet kategorija, među njima i za najboljji film.

Neko bi rekao da iza takvog uspeha stoji do najmanjih sitnica precizan plan.

Glavni glumac Rasel Krou kaže da uopšte nije bilo tako.

- Imali smo samo 21 stranu materijala kada smo počeli da snimamo. Prosečan scenario ima oko 110 stranica - rekao je čovek koji je tada postao oskarovac zahvaljujući upečatljivoj ulozi Maksimusa.

Iako je produkcija koštala milione dolara, iako su napravljene ogromne, detaljne kulise i angažovane stotine statista, Skot i Krou su navodno sve vreme improvizovali.

- Bio je to najgluplji mogući način da se snimi film, stvarno najgluplji. I danas se sastanemo na piću i pričamo o tome kako smo se izvukli sa tim - rekao je Krou za Radio 1.

Kako kaže, Skot je jednom čak morao da ekipi da slobodan dan.

- Morali smo kod mene kući da sednemo, pozovemo producente i smišljamo šta ćemo sledeće. Ali ne samo da smo tako završili film, to je bio najbolji film, dobio je i Oskara - kaže Krou.

Australijskom glumcu je to bila druga nominacija, a prvi Oskar, a film je, osim za najbolju glavnu mušku ulogu, dobio i nagrade za najbolji film, kostim, efekte i zvuk.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Splash
Tagovi: rasel krou

Pročitajte još

Najnovije vesti