Rasel Krou: Komplikovan i težak, ali neodoljiv

Rasel Krou: Komplikovan i težak, ali neodoljiv

Autor: | 01/09/2016

0

Džejk Dejvis je pisac koji je osvojio Pulicerovu nagradu, udovac koji sam podiže petogodišnju kćerku Kejti i istovremeno vodi borbu sa teškim mentalnim stanjem, izazvanim gubitkom supruge. Dve decenije kasnije, Kejtini demoni iz prošlosti prete da ugroze vezu sa dobronamernim momkom Kameronom, a njen otac odlučuje da joj pomogne da izađe iz krize. Drama "Očevi i kćeri", koju upravo gledamo u bioskopima, ponovo je posle mjuzikla Jadnici spojila Rasela Kroua i Amandu Sajfred, a društvo im prave Dajen Kruger, Aron Pol i neponovljiva Džejn Fonda.

Već samo ime Rasela Kroua na najavnoj špici dovoljan je razlog da se filmu pokloni poverenje. Harizmatični glumac nebrojeno puta je dokazao da može da uđe i u najkomplikovanije karaktere i da svako njegovo ostvarenje garantuje ne samo veliku gledanost, već i dobru zaradu.

Poreklom sa Novog Zelanda, Rasel se doselio u Australiju kada je imao četiri godine. Posmatrajući svoje roditelje kako pripremaju hranu na filmskim setovima, i sam je poželeo da postane glumac, pa je još od ranog detinjstva počeo da se pojavljivuje u popularnim australijskim serijama. Zahvaljujući ulozi skinheda u drami "Romper Stomper" iz 1992. godine, primetila ga je holivudska diva Šeron Stoun. Odložila je čak i snimanje svog vesterna "Brzi i mrtvi" kako bi na setu mogao da joj se pridruži Rasel, koji je u to vreme bio angažovan na drugom projektu. U fabrici snova počeli su ozbiljnije da ga shvataju nešto kasnije, kada je u trileru "Poverljivo iz L.A." igrao brutalnog policajca. Iako je dobio Oskara za šizofrenog matematičara iz drame "Blistavi um", njegova najveća uloga bez sumnje je rimski general Maksimus iz blokbastera "Gladijator".

Krou, koji je obećao svoj mozak nauci nakon smrti, često dospeva na naslovne strane tabloida, a za to nije kriv njegov beskrajni talenat, već strastveni temperament. Neki bi rekli – i bahatost. Da nema dlake na jeziku pokazao je i tokom minulog Kanskog festivala, kada je kritikovao glumačku tehniku Stanislavskog koju, kako je rekao, niti poznaje niti želi da upozna jer ima svoj sistem. Taj metod razvila je škola u Njujorku koju je vodio čuveni Li Strasberg, a među glumcima koji ga koriste su Al Paćino, Džek Nikolson, Džoni Dep, ranije i Marlon Brando i Džejms Din.

- Naučite svoj tekst i ne lupetajte – citirao je Krou legendarnog kolegu Spensera Trejsija, istakavši da nikad nije kročio u glumačku školu, iako glumi od svoje šeste godine.

Sa bivšom suprugom Danijelom Spenser

Ovog leta podiže i prašinu u svojoj Australiji zbog navodne romanse sa Teri Irvin, udovicom prirodnjaka i avanturiste Stiva Irvina, koji je nastradao pre deset godina pošto ga je u srce ubola velika raža dok je ronio. Još tada joj je Krou pružio rame za plakanje, budući da su pokojni lovac na krokodile i Oskarom nagrađeni gladijator oduvek bili najbolji prijatelji. Neki izvore tvrde da su u vezi od prošlog proleća i da su zajedničke fotografije koje su nedavno objavljene samo potvrda ljubavi. Tamošnja javnost ovu vezu nimalo ne odobrava jer je glumac zvanično još u braku, a Teri je majka dvoje maloletne dece. I Rasel ima dva sina iz braka sa Danijelom Spenser, s kojom ne živi već četiri godine. No, to nije sve. Nakon što je objavljeno da se razvode, na videlo je počeo da izlazi prljav veš iz njihovog braka, a jedan prijatelj slavnog glumca rekao je da je suprugu varao s kim je stigao, posebno tokom snimanja "Jadnika" kada su mu društvo na setu pravile striptizete, i da mu je karijera uvek bila važnija od porodice.

Bez obzira na svojeglavost i pomalo divlji karakter, pedesetdvogodišnji Krou je i dalje miljenik pripadnica lepšeg pola. Zbog njega je Meg Rajan svojevremeno ostavila Denisa Kvejda i tako, mnogi smatraju, upropastila svoju besprekornu reputaciju i karijeru. Pričalo se da se kratko zabavljao sa kraljicom burleske Ditom fon Tiz, kao i sa bivšom ženom pevača Bilija Džoela. Rasel važi i za jednog od najbogatijih glumaca današnjice. Vrednost njegove imovine procenjuje se na više od sto miliona dolara. Poseduje brojne nekretnine, među kojima je i najskuplji stan u Sidneju, za koji je dao čak petnaest miliona dolara.

Uz sočne obračune sa predstavnicima sedme sile koji ne prestaju da mu zadiru u privatan život iako su svesni da bi osim naravi mogao da ima i tešku ruku, Rasel nastavlja da pravi hit filmove, a trenutno sa Tomom Kruzom u Engleskoj snima rimejk "Mumije".

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver/Getty Images
Tagovi: rasel krou

Pročitajte još

Najnovije vesti