Problemi: Evrovizija neće biti održana u Ukrajini?

Problemi: Evrovizija neće biti održana u Ukrajini?

04/12/2016

0

Evrovizija 2017. godine možda neće biti održana u Kijevu, uprkos tome što je na ovogodišnjem takmičenju pobedu odnela ukrajinska predstavnica Džamala.

Organizatori Evrovizije razmatraju mogućnost da Moskva bude domaćin tog muzičkog takmičenja 2017. godine, jer se vlasti Ukrajine suočavaju s finansijskim problemima u organizaciji tog događaja, piše danas nemački "Bild", pozivajući se na izvore u organizacionom odboru.

U članku se navodi da bi takva odluka mogla da bude izuzetno neprijatna za Ukrajinu, koja je stekla pravo da bude domaćin takmičenja kada je ukrajinska pevačica Džamala pobedila na Evroviziji 2016, u maju u Stokholmu, s pesmom pod nazivom "1944.", koju mnogi smatraju antiruskom, prenosi danas Tas.

Predsednica Spoljnopolitičkog odbora ukrajinskog parlamenta Ana Gopko rekla je nemačkom listu da postoji jasna opasnost da takmičenje bude održano u nekoj drugoj zemlji, istakavši da bi to za Ukrajinu bilo katastrofalno.

Krajem novembra je direktor ukrajinske nacionalne televizijske kompanije Alekdander Karebin rekao da je Evropska radiodifuzna unija (EBU) zapretila Kijevu da bi ga mogla lišiti prava da bude domaćin Evrovizije 2017.

Među razlozima za takvu odluku, ukrajinski zvaničnik je tada naveo birokratiju, neadekvatne zakone i nezainteresovanost nekih zvaničnika za takmičenje.

EBU će doneti konačnu odluku o tome da li će Ukrajina biti domaćin Evrovozije 2017. na generalnom zasedanju 8. decembra, navodi ruska agencija.

Komentari (0)

Loading
story.rs/NP facebook/ Eurovision Song Contest
Tagovi: Evrovizija 2017

Najnovije vesti