Dragana Mirković: Nemam neostvarenih želja i velikih ambicija, usrećuju me male stvari

Dragana Mirković: Nemam neostvarenih želja i velikih ambicija, usrećuju me male stvari

Autor: | 14/01/2015

0

Folk zvezda Dragana Mirković, u društvu supruga Tonija, kćerke Manuele i sina Marka, tradicionalno slavi i katolički i pravoslavni Božić. Srećna porodica Badnji dan provela je u domu Tonijevog oca Ante Bijelića, gde su uživali u druženju i bogatoj trpezi.
- Badnje veče tradicionalno slavimo kod Tonijevog tate, a za prvi dan Božića smo kod kuće. Atmosfera na Badnje veče uvek je prelepa i svi neizmerno uživamo u proslavi koja je rezervisana za najuži krug porodice. Sutradan, na Božić, uvek pravimo proslavu u krugu prijatelja. Deca uživaju u svom društvu, a mi odrasli uglavnom smo okupljeni oko trpeze - kroz osmeh kaže Dragana na početku razgovora za „Hello!“. Iako se u vreme praznika ne kloni kaloričnih jela, figura joj je na zavidnom nivou. Za većinu jela na božićnoj trpezi zaslužne su Draganine umešne ruke, ali i gastronomski talenat njene rođene sestre. Međutim, obilna trpeza nije skrenula pažnju sa suštine praznovanja Hristovog rođenja.
- Božić je praznik veselja i doživljavamo ga kao nešto najpozitivnije u hrišćanskoj veri, bez obzira na to da li je reč o pravoslavlju ili katoličanstvu. Danima smo u posebnom raspoloženju, a praznična euforija oseća se na svakom koraku u Beču. Praznuje se mesec dana, a proslava Božića značajnija je od Nove godine. Ceo grad je ukrašen i svi oko nas slave - ističe Dragana, koja je u „najluđoj noći“ pevala u Švajcarskoj, u koju je stigla sa odmora iz Nemačke.

U prelepom mestu Konstanc, na Bodenskom jezeru, porodica je odmarala uoči Nove godine i proslavila Tonijev rođendan. Bili su smešteni na malom ostrvu na samom jezeru. Reč je o prelepom lokalitetu koje pruža sve pogodnosti za uživanje i pravi odmor.
- Svake godine Tonijev rođendan spajamo sa novogodišnjim praznicima - objašnjava Dragana.
- Slavimo pravoslavni Božić, pa pravoslavnu Novu godinu, potom moj rođendan, a zatim sledi odmor od slavlja - uz osmeh govori folk zvezda kojoj je 2014. godina bila ispunjena isprepletanim osećanjima radosti i tuge, koju je uzrokovala saobraćajna nezgoda, u kojoj je u junu povredila kičmu. Ipak, nije dozvolila da joj malobrojna negativna dešavanja pokvare zadovoljstvo zbog svega lepog što je doživela u 2014.
- Uprkos tome što sam imala saobraćajnu nezgodu, nisam je doživela tako da mi pokvari godinu. Vrlo sam realna i staložena osoba i znam da u životu ne mogu da se dešavaju samo lepe stvari. Toliko je bilo prijatnih trenutaka u poslednje vreme da sam jednostavno predosetila da će se desiti i nešto loše, jer to je život. Život nije bajka, ali ću 2014. pamtiti po lepim događajima koji su je obeležili. Godinu sam započela u Laponiji, na severu Švedske, potom sam bila u Veneciji, imala sam i divne velike koncerte i manje nastupe, prelepa privatna slavlja sa prijateljima, učestvovala sam na dobrotvornoj večeri fondacije „Laureus“ u Minhenu i doživela trenutke koji se pamte sa ljudima koje volim i koji me vole. Ne želim nikakve promene u svom životu, nemam neostvarenih želja i velikih ambicija. Samo želim zdravlje i sreću, sebi i svojim bližnjima. Nemam velika očekivanja, usrećuju me mali stvari - skromno će slavna pevačica koja je svojim gestom oduševila porodicu male Anite Balaž, koja je nedavno u austrijskoj prestonici operisala srce.

- Anitin otac poželo je da iznenadi suprugu, koja je moj veliki fan, i omogući joj da se upozna sa mnom, pa je kontaktirao sa redakcijom jednih dnevnih novina. Zbog kćerkine operacije ona nije mogla da prisustvuje mom koncertu u „Kombank areni“ u Beogradu, zbog čega joj je bilo veoma žao. Kada sam to čula, organizovali smo susret u Beču, na njihovu godišnjicu braka, i zaista ne mogu da opišem sreću na njihovim licima. Toni i ja smo ih zajedno sa našom, i dvoje njihove dece, vodili i na bečku božićnu pijacu, gde smo se divno družili i proveli. Presrećna sam što sam ostvarila kontakt sa tako divnim ljudima. Drago mi je što je Anitina transplantacija protekla u najboljem redu i što se ona sada odlično oseća. To mi je možda i najdraža stvar koja mi se dogodila u godini za nama - uzbuđeno zaključuje plemenita pevačica.

Tekst: Nikola Rumenić, Life Content
Foto: Privatna arhiva, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još