Ivan Ivanović: Nisam ravnodušan prema Zorici, ali ništa od pomirenja

Ivan Ivanović: Nisam ravnodušan prema Zorici, ali ništa od pomirenja

Autor: | 15/01/2015

0


Šarmom, duhovitošću i neposrednošću voditelj emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem i član žirija šou-programa "Tvoje lice zvuči poznato" odavno je osvojio publiku. Iako je u svojim emisijama uvek dobro raspoložen, nasmejan i vrcavog duha, godina za nama neće biti jedna od onih koju će pamtiti po dobrom. Uprkos tome, on optimistično ulazi u 2015. Iako su se u medijima pojavile spekulacije da se šarmantni Beograđanin pomirio sa bivšom suprugom Zoricom, za koju kaže da je najvažnija figura u njegovom životu, tridesetdevetogodišnji voditelj kaže da su u prijateljskim odnosima i da sve ređe pomišlja da bi njihovo pomirenje bilo dobra ideja. U razgovoru za magazin "Hello!" poznati voditelj Ivan Ivanović prvo iznosi utiske o upravo završenom takmičenju "Tvoje lice zvuči poznato":
- Bilo je mnogo divnih iznenađenja, pre svega Bane Mojićević, za koga nisam znao da je toliko talentovan, kao i Dragan Kojić Keba, koji me je fantastično zabavio i nekoliko puta ozbiljno zablistao na bini. Za Jelenu Gavrilović nisam znao da je toliko dobra u pevanju i glumi, Katarina Bogićević nije iznenađenje, i mislim da je pred njom ozbiljna pevačka karijera. Mislim da su svi takmičari dali svoj maksimum i da je sve bilo na nivou. Numere su bile spektakularne, kao i prošle godine. U žiriju sam sa Brankom Đurićem Đurom imao super saradnju, ispostavilo se da smo odličan tandem, što mi je mnogo prijalo.

Pred kraj takmičenja imali ste nesuglasice sa Marijom Mihajlović, koja je takođe član žirija.
- Besmisleno mi je da objašnjavam da nisam "namestio" takmičenje. Šou je ove godine imao mrlju u vidu ponašanja Marije Mihajlović, koje je bilo potpuno nepristojno, neprofesionalno i nemoralno. Ona je ljuta što su u montaži malo isekli neke njene komentare, pokrenula je celu aferu i ne znam iz kog razloga optužila televiziju "Prva", "Grand produkciju", "Emoušn" i mene da nameštamo pobedu Banetu Mojićeviću. Svako ko radi na televiziji mora da bude spreman za montažu, meni se mnogo puta desilo da iseku nešto što sam rekao, ali, nažalost, Marija o televiziji ne zna ništa. Uprkos tome zavolela je, strasno joj prišla i ponadala se da će konačno postati neko i nešto. Mislim da niko nije slučajno na vrhu ili na dnu, tako da je ona u svojoj karijeri baš tamo gde treba da bude, ako uzmemo u obzir njen karakter.

Izgleda da vas je sve to lično veoma dotaklo.

- Mene je to lično izuzetno povredilo, jer sam Mariji uvek činio sve što je trebalo i zato što to što priča nije istina. Ni mene ni bilo koga sa "Prve", "Granda", "Emoušn" produkcije ne interesuje ko će da pobedi. To nije borba, već zabavljanje naroda u humanitarne svrhe. Njeno ponašanje je ozbiljan moralni skandal i žao mi je što je njena neozbiljnost bacila mrlju na takmičenje, koje je zaista sjajno.

Proslavili ste petstotu emisiju "Veče sa Ivanom Ivanovićem" u kojoj ste ugostili Džibonija.
- Napravili smo veselu i lepršavu sezonu i doveli fantastične goste sa divnim pričama. U petstotoj epizodi ugostio sam Džibonija i taj intervju će mi ostati u sećanju kao jedan od najznačajnijih i najboljih koje sam uradio. Možda sam prvi put zanemario kamere i ispričao se sa tim predivnim čovekom, koji je na mene ostavio neverovatan utisak. S druge strane, može da se desi da nekoga poštuješ kroz njegovu muziku i filmove, pa kada ga upoznaš, ispostavi se da je "fejk". Sve što sam mislio o Džiboniju pet puta je bolje nego što sam zamišljao, on je čovek koji emituje ljubav. U emisiji smo postavili visoke standarde, pa nije lako opravdati očekivanja, ali to su za mene izazovi koji me guraju da dam sve od sebe i opravdam očekivanja.

Kakvo je vaše mišljenje o emisijama "Grand produkcije" koje se emituju na "Prvoj" televiziji?
- Dolazak "Grand produkcije" nije uticao na mene. Ja sam takođe spoljni saradnik "Prve" srpske televizije, samo što sam tu od prvog dana i uradio sam neke velike stvari, pa je ljudima mnogo teško da mene i "Prvu" ne posmatraju kao jedno biće. I ja tako gledam na nas, kao na muža i ženu. Sada je "Grand" došao kao neki "ljubavnik", ali ja sam vrlo tolerantan. Mislim da je to estetika koju smo teško mogli da zamislimo, uz standarde koje je "Prva" postavila, ali oni imaju publiku koja ide za njima. U tome što rade sigurno su najbolji. Ja se ne libim da "opletem" po njima kad mi se to radi, kao i oni po meni. Ali mi se uvažavamo kao ozbiljni profesionalci i trpimo jedni druge.

Nova godina je vreme sumiranja utisaka. Šta vam je bilo najupečatljivije u 2014. godini?

- Ono što mi je bilo najupečatljivije na privatnom planu nije za novine, jer osim mene uključuje i neke ljude koji nisu poznate ličnosti. Vodim računa o tome da im ne namećem breme koje ja moram da nosim. Ova godina je za mene bila lošija na privatnom, nego na poslovnom planu. Jednom sam već rekao da muškarac mora da stoji uspravno bez obzira na ono što život stavlja pred njega, a ja se trudim da budem takav muškarac i mislim da u tome uspevam. Najjači, a loš utisak svakako su poplave koje su zadesile Srbiju i ja sam sa svojim timom mnogo doprineo celoj akciji. Udružili smo se sa fondacijom "Srce za decu" i izgradili deset novih kuća u Obrenovcu. Pored toga, najviše se ponosim time što sam sa istom fondacijom uspeo da prikupim novac za renoviranje "Dečje oftalmologije". Sreća koju osećam tim povodom zaista je neopisiva. Sve ostalo bih voleo da zaboravim.

Koje su vaše želje za narednu godinu?
- U prošloj godini naučio sam da je kliše kome se uvek rugamo u stvari istinit, a to je da je najvažnije da budemo zdravi, tako da je zdravlje za mene i moju porodicu sve što očekujem u 2015. godini.

Koliko se Staša raduje praznicima?

- Napisala je pismo Deda-Mrazu, iako zna da sam to ja. Onda me zvala da urgira za neke stvari iz pisma, što je meni bilo vrlo simpatično. Kao sva deca voli novogodišnju atmosferu, pa mi je stan u potpunosti prilagođen njenim željama. Kuću sam ukrasio dok je bila van Beograda, jer je ona sumnjala da ja to mogu da uradim bez nje, a da ona bude zadovoljna. Angažovao sam agenciju "Jedan frajer, jedan bidermajer" i od mog stana napravljena je bajka kao iz reklame. Kada se Staša vratila, stan je bio okićen.

Kako pamtite praznike iz vašeg detinjstva?
- To je bilo drugo vreme, drugačija je bila zemlja. Slavili smo uvek u porodici, moji roditelji su okupljali rodbinu i prijatelje. To je bilo vreme kada su se porodice družile. Volim praznike, a posebno Božić. Statistički gledano, najčešće ja izvučem novčić iz česnice, pa se tome jako radujem. U poslednje vreme izvlači Staša, ali to dođe na isto.

Pridržavate li se običaja?
- Moj odnos sa Bogom je specifičan. Volim da odem u crkvu kada osetim potrebu jer mi se ne dopada da budem deo kolektivne histerije.

Sa bivšom suprugom postavljali ste fotografije na društvene mreže, što je izazvalo komentare da ste se pomirili.

- Postavio sam dve slike i novinari su od toga napravili papazjaniju, tako da verovatno više nikad neću imati fotografiju sa Zoricom.

Zoricu često pozdravljate u emisijama, kao što ste to nedavno učinili u šou-programu "Tvoje lice zvuči poznato".
- Rekao sam da pozdravljam društvo u mojoj kući - žene Trivić, Ivanović i Pinjateli. Nisam pomenuo Zoricu posebno. Mislim da je lepo imati dobre odnose sa nekim sa kim si proveo ceo život. Ona je sigurno najvažnija figura u mom životu, tako da ja nisam ravnodušan prema njoj, ali novine od toga naprave veći spektakl nego što postoji.

Kako ona reaguje na novinske napise o vašem pomirenju?
- Ona se iznervira kada to vidi, jer ima svoj život koji ne bi trebalo da bude vezan za novine. Činjenica da me uopšte poznaje dovoljno komplikuje njen život, ali ja sam to što jesam i to se ne može izbeći. Trudim se da se što manje fotografišem sa njom, a ako se to desi, te slike neću postavljati na društvene mreže.

Vaš odnos nije se vratio na nešto više od prijateljskog?

- Ne može da se vrati, jer mi smo imali odnos sa kog smo pali na prijateljski. Ja to volim da posmatram u smislu da neće pasti ispod toga, a da ode negde dalje, mislim da je nemoguće i da nije realno. Kada nas ljudi vide na nekoj fotografiji, svima delujemo kao da se volimo i tako pravimo zabunu, pa mislim da je bolje da se više ne fotografišemo zajedno. Ukoliko se to dogodi, da ja slike ne postavljam na društvene mreže.

Postoji li mogućnost da ponovo budete par i da li to poželite u trenucima kada provodite vreme zajedno?
- Ja to ne očekujem, i mislim da je to u redu. Ne provodimo toliko vremena zajedno. Imamo mnogo obaveza vezanih za dete, koje se trudimo da maksimalno ispunimo. Kako vreme odmiče, ja sve ređe pomislim na to, dok ona na to ne pomišlja. Mislim da će to s vremenom da se "složi" da i ja prestanem da mislim o tome i onda će naš odnos biti normalniji.

Intervju: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti