Nina Radulović - Lečić: Zahvaljujući suprugovim savetima postala sam samouverenija pred kamerama

Nina Radulović - Lečić: Zahvaljujući suprugovim savetima postala sam samouverenija pred kamerama

Autor: | 26/02/2015

0

Šarm i neposrednost koji krase dvadesetosmogodišnju Beograđanku Ninu Radulović-Lečić otvorili su joj mnoga vrata, pa je imala priliku da iskaže mnoge talente. Okušala se kao manekenka, voditeljka, pevačica i glumica, pokazavši da se u svim sferama javnog posla odlično snalazi. U braku sa poznatim glumcem Branislavom Lečićem rodila je sina Lava, sa čijim osmehom joj počinje i završava se svaki dan. Ubeđena da je lepa žena samo ona koja je obrazovana, odmerena i sigurna u sebe, Nina je posle završenog Fakulteta političkih nauka upisala master studije koje trenutno privodi kraju. Nedavno je zajedno sa suprugom Branislavom imala priliku da zaigra u popularnoj seriji "Zvezdara", u kojoj je otpevala numeru "Krevet za troje". U razgovoru za magazin "Hello!" Nina prvo govori o iskustvu sa snimanja serije.
- Bilo je to predivno iskustvo. Pre svega počastvovana sam što sam pozvana da otpevam pesmu "Krevet za troje" koja je najavila novi ciklus serije. Uživala sam radeći sa ekipom koja je vrlo profesionalna. Sve se brzo snima, a izgleda kao da je rađeno danima, što i jeste tajna velikih majstora ovog posla, reditelja i producenta serije "Zvezdara" Dragoslava Lazića. Pesma “Krevet za troje “ opisuje ljubavni trougao glavne glumice sa njenim mužem i bliskim prijateljem.

Koliko vam je bilo zanimljivo da na tom projektu radite sa suprugom?

- Na snimanju je takva koncentracija na posao i svi težimo da što profesionalnije i brže obavimo svoj deo zadatka, da ne stižemo da budemo svesni nikoga osim direktnog partnera u sceni. Kod kuće pred snimanje Leka i ja mnogo pričamo o onome što radimo, i jedno drugome dajemo sugestije i savete. Tu je moj suprug nesebičan i odličan je pedagog. U stanju je da mi za pet minuta objasni kako nešto da odglumim.

Možete li sebe da zamislite u glumačkoj profesiji na duže staze, s obzirom na to da ste pokazali talenat?
- Doskora nisam mogla, ali sada vidim da je taj posao divan, ali i srodan onome čime se ja bavim. Nemam ambiciju da postanem glumica, ali ukoliko bi mi bila ponuđena uloga, verovatno bih je prihvatila. Uostalom, došla su neka nova vremena i kada je reč o voditeljskom poslu. Nema više klasičnih najava, voditelj više nije  samo "skretničar" emisije, od njega se traži da odgovori na mnoge zadatke i bude savremena renesansna ličnost - da zna da peva, pleše, glumi,čak i da bude komičan. Nije lako zadovoljiti sve zahteve, ali je svakako provokativno i uzbudljivo.

Da li više uživate u voditeljskom poslu ili u pevanju, koje je takođe vaša velika ljubav?
- Volim da kombinujem te dve profesije, na taj način uspevam da u moj posao unesem živost i nikada mi nije monotono. Uostalom, sve su to grane istog, javnog zanimanja. Volim osećaj kada sam na bini u diskoteci, kao i pred mikrofonom u studiju. Naravno, verujem da će doći trenutak kada ću poželeti da se malo izolujem i možda radim urednički posao, iza kamera.

Koji je posao zahtevniji, voditelja ili pevača?

- Posao pevača je teži utoliko što oni najčešće rade noću, u buci i dimu i mogu biti izloženi neprijatnostima koje izazivaju alkoholisani gosti. Žene u ovom poslu su jos više izložene nepredviđenim situacijama, jer su naprosto žene koje muškarci vide kao trofeje. Zbog toga je taj posao toliko i plaćen, zahteva se da pevač radi "treću smenu", pravi atmosferu i svojom zanimljivom, često ekscentričnom pojavom privuče goste. Voditelj je zaštićeniji jer priprema svoju emisiju od kuće ili iz redakcije, snimi ono što treba i ide kući pre ponoći.

Angažovani ste i u edukativnom centru "Lekart". Šta je najvažnije što se trudite da prenesete onima koje podučavate?
- Nisam ni znala koliko pedagoški posao može da bude blagorodan. Potpuno sam se u njemu pronašla, a i sama učim od dece koja postavljaju pitanja i interesuju se za sve što radimo. Ja imam vrlo praktičan pristup, učim ih novinarskim tehnikama, vežbamo zanat. Učim ih da budu analitični, da se što bolje pripreme za razgovor sa sagovornicima, da nikad ne idu po površini, već da uvek "kopaju" dublje.

Šta je presudno za lepotu žene, izgled, šarm ili harizma?

- Smirenost i odmerenost, duhovnost i obrazovanost, a to traži godine posvećenosti. Ono što nam Bog da, moramo oplemeniti. Ako je žena samo doterana, a u duši hladna i prazna, njen pogled će upravo to isijavati. Ako je pak oplemenjena i duhovno lepa, čak i nepravilan nos ili nekoliko kilograma viška mogu biti privlačni i simpatični.

Koliko vam u poslu znače suprugovi saveti i traži li on savete od vas?
- Mnogo pričamo o poslu, jer ga volimo i zato što mnogo toga radimo zajedno. Ja sam vrlo racionalna, a Leka često ume da bude sanjar, što je dobro jer kreativno se ne rađa ukoliko prethodno nije odsanjano. Ali ovaj svet je surov, pa je uvek potrebno da vas neko vrati malo i na zemlju. Fino smo se podelili, on mene savetuje da uvek, ali baš uvek, budem svoja, autentična, jer će tako izaći najboljii i najčistiji deo mene. Od kada sam se opustila u tom smislu, više se ne trudim da se nekome dopadnem, već da uživam u onome što radim. Bio je u pravu, od tada su reakcije na moj rad sve bolje.

Čime vas sin Lav najviše oduševljava u ovom uzrastu?
- Svojom radoznalošću i potrebom da u svemu ravnopravno učestvuje. On bi rado menjao sijalice sa tatom ili bi meni pomagao kada spremam palačinke. Stalno pita šta znače pojedini izrazi koje koristimo, a već smo dobijali i pitanja u vezi sa tim kako je on nastao. Često ga interesuje zašto se smenjuju dan i noć, od čega je napravljen sneg i zašto pada kiša. Voli da boji i da crta, pa je uzbudljivo kako svakim danom napreduje u kreiranju oblika.

Ko ga je više razmazio, vi ili suprug?

- Normalno da je taj "posao" rezervisan za majke, ali umem i ja da budem stroga, kad hoću. Vaspitavanje podrazumeva da roditelj nikad ne ide linijom manjeg otpora i da uvek, bez izuzetka, vidi kada dete radi nešto što ne sme ili ne bi trebalo, i tada reaguje i razgovara sa njim. Ritual koji ne propuštamo je maženje u krevetu koje je obavezno ujutro i pred spavanje.

Postoje li situacije kada se vaše i suprugovo mišljenje u vezi sa vaspitavanjem sina mimoilaze?
- Ne, vrlo smo slični u pristupu, samo što nas Lav drugačije doživljava.Ono što mu Leka kaže je "zakon" i tu nema primedbi, a kod mene nastavlja da pokušava da dođe do onoga što želi, dok ne vidi da sam uporna u nameri da mu nešto ne dozvolim.

Kako najradije provodite vreme sa sinom?

- Obožavam trenutak kad dođe iz vrtića, pa ne zna šta će pre da nam ispriča, da li pesmice koje su učili ili šta su mu sve rekli drugari. Onda ide večera, kupanje, pa uspavljivanje, koje podrazumeva ljubljenje, golicanje i maženje. Ne mogu da se odlučim šta je najlepše od svega toga. Verovatno me sve zajedno čini ovako zadovoljnom.

Oko čega najčešće dođe do nesuglasica sa vašim suprugom i ko obično prvi popusti?
- Nemamo mi nesuglasice, to su uglavnom "tekući problemi". Mi smo ove godine ušli u petu godinu braka, odlično se poznajemo i znamo "slaba mesta" onog drugog, pa ne stajemo jedno drugom na žulj. Ako se i dogodi da nismo složni, onda ja prva popustim, jer ne podnosim kada nisam u dobrim odnosima sa nekim sa kim živim.

Jeste li od onih žena koja kada se naljuti odmah "pakuje kofere" i preti razvodom?
- Nikada to nisam uradila, jer se zapravo time samo "olabavi" veza dvoje ljudi. To pokazuje slabost onoga ko se "iseljava", jer verovatno nije mogao da postigne ono što želi. Možda bi tada trebalo da se zapita šta zapravo želi. Kada neko jednom ode iz kuće, najverovatnije da će onda biti samo pitanje kada će otići zauvek. To su stvari sa kojima se ne treba igrati, pogotovo kada ste u braku i imate porodicu. Naravno, izuzetak su ljudi koji su odlučili da se raziđu jer se ne vole i ne slažu.

Često ste govorili da ponekad izgleda kao da ste vi stariji od Leke. U kojim situacijama to najviše dolazi do izražaja?
- To se odnosi na moju racionalnost i ozbiljnost u donošenju odluka. Leka je čovek koji život shvata kao igru, zato je valjda i uspeo da u životu postigne sve što zamisli. Uvek ima rešenje za sve probleme, nikada se ne sekira i unosi mir gde god se pojavi. Ja se uvek nešto pitam i često time opeteretim situaciju. Onda mi on kaže da bi trebalo da živim u sadašnjem trenutku i da osetim život dok se odvija, da ne mučim sebe teškim planovima i da jednostavno sa entuzijazmom prihvatam sve što život nosi.

Koje suprugove osobine najviše cenite, a koje vam ponekad smetaju?
- Uvek sam cenila njegovo strpljenje i što poštuje moju prirodu. Nikada me ne opterećuje već se trudi da me podrži. Smeta mi što se nekad toliko zagleda u film da ne mogu da ga dozovem.

Intervju: Zvezdana Milovanović; Life Content
Foto: Mirko Tabašević; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin