Marko Janketić: Odavno ne osvajam devojke - u stabilnoj sam vezi

Marko Janketić: Odavno ne osvajam devojke - u stabilnoj sam vezi

Autor: | 16/03/2015

0

Šarmantni tridesetdvogodišnjak Marko Janketić, sin proslavljenih dramskih umetnika Miše Janketića i Svjetlane Knežević, već dugo u umetničkim krugovima važi za jednog od najtaletovanijih glumaca koga javnost još nije otkrila. Posle premijere filma "Bićemo prvaci sveta", u kome tumači jednu od glavnih uloga i dočarava lik čuvenog košarkaša Aleksandra Nikolića, našao se u centru medijske pažnje. Reditelj Darko Bajić za ovu ulogu izabrao ga je pre svega zato što svojim plahovitim temperamentom podseća na čuvenog sportistu.
- Velika je odgovornost kada treba da dočaraš osobu koja je živela. Postojalo je mnogo fakata koje smo morali da ispoštujemo, ali smo u svemu tome bili i kreativni i slobodni. Tvrdi se da sam dobio ulogu zbog sličnog temperamenta sa čuvenim Aleksandrom Nikolićem, ali ja bih za sebe pre rekao da sam tip kolerikomelanholika, što je verovatno i najopasnija kombinacija jer su to dva potpuno suprotna dijapazona - počinje priču Marko koji tvrdi da, iako je odrastao u umetničkoj porodici, voli da prati sportska dešavanja.
- Pratim sport, kao i ostatak moje porodice. Uostalom, moj zet je vaterpolista Aleksandar Ćirić, tako da imamo i sportistu u familiji - objašnjava talentovani glumac, koji kaže da i pored toga što je odrastao u pozorištu, uz roditelje koji su umetnici, oni nisu bili oduševljeni njegovim izborom profesije.
- Roditelji su pokušali da me odgovore jer je gluma veoma neizvesna profesija, naročito u Srbiji. Ako ste uz to slobodni umetnik, onda je ovaj posao prava avantura. Jeste da živimo u vreme hiperprodukcije, ali vrti se jedan isti krug glumaca, pa je mladom umetniku vrlo teško da se probije u te redove. Glumu studiraš četiri godine i na kraju mali broj studenata zaista uspe da radi. Ja sam se kao i svaki adolescent preispitivao, ali sam negde u sebi oduvek znao da ću probati da budem glumac.
Sin proslavljenog Miše Janketića kaže da se u njegovom domu često priča o poslu, ali da ne strepi od suda svog oca, već mu je pre svega na pameti sud publike.
- Mislim da je publika najmerodavniji kritičar i od njenog mišljenja uvek strepim. Kod nas u kući često pričamo o poslu, ali ne tokom procesa rada, već samo posle premijere. Tada padnu i pohvale, i kritike koje su uvek dobronamerne i smtram ih vrlo korisnim. Pohvala je neka vrsta pothranjenja sujete i često može da navede na pogrešan trag. naročito u našem poslu, a svi ih volimo i ne bežimo od njih. Međutim, dobronamerna kritika je mnogo korisnija jer kao umetnik moraš stalno da se preispituješ i vodiš računa da ne skreneš s puta.


Junak filma "Bićemo prvaci sveta" tvrdi da ga je odrastanje uz dve sestre, Ivu i Milicu, naučilo da svaka žena zaslužuje poštovanje, ali da mu to nije pomoglo da bolje razume suprotni pol.
- Ne razumem bolje žene zbog činjenice što sam odrastao u društvu dve sestre. Mislim da žene nijedan muškarac nikada neće razumeti, ali u tome je i čar naših odnosa, stalno pokušavamo da se međusobno razumemo. Zahvaljujući sestrama naučio sam da svaka žena zaslužuje poštovanje i da kao prema nežnijem polu mi muškarci moramo da imamo odgovornost i džentlmenski stav - tvrdi Marko, koji je u stabilnoj vezi sa mladom producentkinjom, o čemu nerado govori.
- Kod žena najviše cenim odanost, a odavno ne osvajam devojke, jer sam u stabilnoj vezi. O tome nikada ne pričam i ne volim da se eksponiram na taj način.
Posle uspešne premijere filma o našoj košarkaškoj reprezentaciji, Janketić već snima seriju sa istim naslovom, kao i jedan film u francusko-britanskoj koprudukciji, a uskoro ga očekuje još jedna filmska uloga u regionu. I pored mnogo poslova, uvek nađe vreme za stvari kojima voli da se bavi kao što je kuvanje ili čitanje knjiga, dok leti obavezno odlazi na očevo imanje na severu Crne Gore.
- Volim da kuvam i čitam, ali i da se posvetim svojim prijateljima i dragim ljudima. Za razliku od mnogih ljudi koji vole putovanja po inostranstvu meni više prijaju obilasci Srbije, Crne Gore ili Bosne. Mislim da imamo toliko neotkrivenih prirodnih lepota kojima treba posvetiti pažnju. Tokom leta obavezno odlazim na očevo imanje u Crnu Goru, gde provedem najmanje dvadesetak dana. Aktivni odmori u prirodi kao što biciklizam ili rafting na Tari za mene su nešto najlepše - zaključuje Janketić.

Piše: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još