Jovana Milojčić: Intimna proslava prvog rođendana kćerke Simone

Jovana Milojčić: Intimna proslava prvog rođendana kćerke Simone

Autor: | 15/04/2015

0

U čast prvog rođendana kćerke Simone voditeljka Jovana Milojčić i njen suprug Miloš upriličili su slavlje. Budući da su želeli da taj dan obeleže u krugu najbliže rodbine i prijatelja, proslavu su organizovali u svom domu na Novom Beograd.
- Rođendan smo proslavili u intimnijoj atmosferi. Simona je bila jako dobra, nije reagovala na gužvu i sve je prošlo u najboljem redu. Nismo želeli da pravimo spektakl jer smatramo da je još mala. Atmosfera je bila domaćinska, što je svima prijalo. Kada malo poraste, biće prilike za slavlje u nekom drugom prostoru, na primer igraonici, sa njenim društvom - počinje priču poznata majka koja se pobrinula da se na slavljeničkom meniju nađe za svakoga ponešto.
- Potrudila sam se da na trpezi budu različite đakonije kako bih zadovoljila svačiji ukus. Pored kolača poslužene su i dve torte, čokoladna i voćna. Čokoladna torta morala je da se napravi zbog tate, tako da su svi bili zadovoljni - kroz osmeh kaže tridesetogodišnja voditeljka koja govori koliko se Simona promenila u proteklih godinu dana.
- Simona je još ona ista beba koju sam izvela iz porodilišta, mila i mirna, a da li će se to s vremenom promeniti videćemo. Što se tiče lika, još najviše podseća na njenog tatu.
Dan posle proslave rođendana, jednogodišnja devojčica krenula je u vrtić, što je ponosna majka emotivno proživela.
- Polazak u vrtić je prošao super. Simona je veoma društveno dete, prija joj kada su oko nje druga deca, tako da joj polazak u vrtić nije teško pao. Nije plakala, samo mi je rekla "pa-pa". Malo mi je bilo krivo zbog toga, pomislila sam da bi mogla da pusti bar jednu suzu za mamu. Meni je bilo teško jer smo proteklih godinu dana bile nerazdvojne, ali to je prvenstveno dobro za nju. Vaspitačica mi uliva poverenje, pa nimalo ne brinem.

Poznata majka budno prati svaku promenu svoje mezimice.
- Krenula je ta živa interakcija, sve više priča, izgovara neke osnovne reči. Ne znam koliko je to smisleno, ali mi želimo da mislimo da jeste, mnogo je zanimljiva. Polako pravi prve korake, ali je još nespretna. Napravi po jedan, dva koraka pa padne, ali je prilično hrabra.
Dok sa kćerkom proživljava njene male, ali značajne životne pobede, Jovana ističe da priželjkuje da se ponovo ostvari u ulozi majke.
- Mnogo bih to volela. Sada mi je potpuno jasno ono što mi je mama govorila, da prvo dete rodiš zbog sebe, a drugo zbog prvog deteta. Dok gledam Simonu i zamišljam je sa batom ili sekom, ta želja se samo povećava, iz dana u dan. Međutim, mislim da je sada vreme da se posvetim poslu i napravim pauzu od dve, tri godine, da bih se ponovo pozicionirala u profesionalnom smislu - iskrena je voditeljka, koja se potpuno predaje ulozi majke, ali se trudi da ne uskraćuje vreme koje posvećuje sebi i svom suprugu.
- Trudim se da nađem vreme za sebe, da odem na sport i da se vidim sa drugaricama. Naravno, i za trenutke sa mužem, rado odemo u šetnju ili na večeru, a bake su uvek tu da nam pričuvaju dete.

Piše: Deana Đukić; Life Content

Foto: Mirko Tabašević; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin