Vodite računa i o sebi: Kad beba spava, spavajte i vi!

Vodite računa i o sebi: Kad beba spava, spavajte i vi!

Autor: | 30/04/2015

0

Realna očekivanja će vam pomoći da preživite buran noćni život sa bebom. Nemojte očekivati da beba stara, na primer, četiri nedelje spava cele noći.

Predvidiv raspored spavanja možete da očekujete negde između drugog i šestog meseca života vaše bebe. Ali, imajte u vidu da je svaka beba različita i nemojte se nervirati što baš vaša nikako ne uspeva da uspostavi ritam. Neke bebe će mirno spavati celu noć dosta rano dok će se druge buditi dva, tri puta tokom noći kako bi jele. Sve ovo je sasvim normalno.

Vrlo je važno da vodite brigu i o sebi!

Odmarajte se dok beba spava. Ovo je pogotovo važno kad imate zahtevno dete. Da bi bili raspoloženi i manje nervoznii tokom dana, uvek prošetajte pola sata, jer će sunce i svež vazduh koristit i vama i bebi.

Ukoliko je vaša beba nešto starija, uspostavite svakodnevnu večernju rutinu kao što je kupanje, pričanje priče... Završetak dana trebalo bi da se odvija u bebinoj sobi tako da ono shvati taj prostor kao mesto gde se događaju lepe stvari (pričanje priča, maženje, pevanje uspavanki). Naučite decu da zaspu sama. Nakon što se njihova večernja rutina završila stavite dete u krevet i izađite iz sobe.

Budite sigurni da će se mir i tišina nastaviti i tokom cele noći i da ćete se vi konačno odmoriti. Zvuči interesantno, zar ne!?

Podelite vaša iskustva sa drugim majkama putem Pampers zajednice, i saznajte kako su se one snašle u ulozi majke. Više detalja možete pogledati OVDE.

Drage mame,

Hvala vam što ste deo Pampers zajednice i što delite svoja iskustva i pitanja sa drugim mamama.

Sva prva iskustva sa vašim bebama su neprocenjiva. Na ovu inspirativnu temu često imamo mnogo pitanja i komentara da podelimo, i uvek možemo dobiti neke nove odgovore.

Nadamo se da su tekstovi i saveti doktora, kao i iskustva drugih mama bili od pomoći za vaš život mame.

Pozivamo vas da nam se pridružite na mesečnom polučasovnom online sastanku na Pampers zajednici. Ukoliko imate pitanje ili sugestiju vezano za temu prvih iskustava, na rapolaganju će vam biti druge mame, psiholog, pedijatar i dermatolog. Imaćete priliku da ‘četujete’ sa njima u realnom vremenu, delite svoje iskustvo i dobijete konkretne odgovore. Biće srećni da čuju vaše iskustvo i daju vam savet!

Čekamo vas na ovom mestu u četvrtak u 13.00h!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: beba

Pročitajte još