Marija Marić Marković: Teško je uskladiti roditeljstvo i karijeru

Marija Marić Marković: Teško je uskladiti roditeljstvo i karijeru

Autor: | 06/06/2015

0

U predivnom ambijentu Kalemegdana pevačica Marija Marić Marković, poznatija kao Mari Mari, održala je promociju albuma “Srce u srcu”. Talentovana kantautorka i profesorka muzike poslednjih godina u potpunosti se posvetila radu muzičke radionice za decu, a posle pet godina predanog rada i truda, pesme koje izvodi sa svojim dečjim horom pretvorila je i u audio-zapis, koji je već uplovio u predškolske i školske ustanove širom zemlje. Ponesena utiscima posle susreta sa beogradskom publikom, tridesetšestogodišnja Beograđanka za „Hello!“ govori o nastupu sa dečjim horom, na čijem je čelu.
- Promocija albuma održana je u sklopu manifestacije “Beogradsko proleće”, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Turističke organizacije Beograda, Beogradske tvrđave i kreativnog dečjeg grada “Minicity”. Kao specijalna gošća nastupila je moja kuma Jelena Tomašević, a podršku su nam pružile i brojne kolege, glumci, umetnici i druge ličnosti iz javnog života.

Ponosna na svoje autorsko delo, Marija je presrećna što je uspela da realizuje svoju ideju, u želji da poboljša kvalitet umetničkog sadržaja koji se nudi mališanima.

- Ovo je moj prvi album dečjih pesama, na kome se nalazi petnaest numera. Autori nekih od tekstova su Ljubivoje Ršumović, Nedeljko Popadić i pokojni Aleksandar Božović, a sve ostale tekstove, kao i aranžmane, sam uradila ja. To su prave pesme za zdravo dečje odrastanje, a s obzirom na to da sam i sama roditelj, bilo mi je bitno da deca dobiju jedan takav album, jer ih takva muzika gradi na najbolji mogući način - ističe diplomirani muzički pedagog, koja je izvođenje jedne od kompozicija prepustila starijoj kćerki.
- Una je otpevala pesmu koja nosi naziv po njoj. Numera je nastala kada je ona bila beba i tražila je da je lično otpeva za ovaj album. Otpevala ju je vrlo interesantno, lepo i intonativno tačno - sa ponosom u glasu kaže poznata majka koja je uživala u procesu stvaranja za najmlađe.
- Rad sa decom mi je najlakši deo posla, čak i kada je reč o snimanju pesama. Jeste naporno, ali ja sa mališanima imam jedan poseban odnos. Većina umetničkih duša nosi dete u sebi, a kod mene je to posebno izraženo - sa osmehom komentariše lepa umetnica.

I petogodišnja Una i njena tri godine mlađa sestra Lena nasledile su muzički dar od roditelja, što njihovu majku čini ponosnom.
- Obe su iskazale talent za muziku, ali nisam od onih koji će to forsirati. Nisam tako vaspitana i, srećom, imam dobar model iz svoje matične porodice, u kojoj sam shvatila da je najbolje da se osluškuje ono što dete želi i da se na osnovu toga usmerava. Ja sam bila od onih roditelja koji su po svaku cenu želeli da im deca imaju sluha, jer smo i suprug i ja muzičari, i ta želja mi se zaista ostvarila. Ipak, to nije presudno za njihove izbore - govori Mari, koja već trinaest godina odoleva svim izazovima emotivne veze sa suprugom Urošem, muzičkim producentom i kompozitorom, za koga kaže da je neizostavan faktor njenih uspeha.
- Mnogo mi znači to što se suprug i ja bavimo istim poslom. Imamo zdrav odnos, bez obzira na to što se neki partneri koji su u istoj profesiji ne snalaze najbolje u tome. Srećna sam što između nas dvoje takva vrsta problema ne postoji.

Iako posmatračima sa strane usklađivanje i organizacija privatnih i poslovnih obaveza lepe brinete može da deluje kao lagan posao, Marija otkriva da to nije tako.
- Kada želite da na više strana date sve od sebe, to je zaista teško postići. Ipak, uz pomoć supruga, njegovih i mojih roditelja i pomoći bebisiterke, nekako uspevamo sve da postignemo. Uvek vodim računa da deca dobiju sve što im je potrebno, i toplu reč, i ljubav, i razumevanje, a uz sve to, naravno, i toplu supicu. Ponekad je sve to zaista veliki izazov - iskrena je uspešna kantautorka.
- Zaista je teško sve uskladiti i adekvatno se posvetiti deci, porodici i svim obavezama. Mislim da trećem detetu ne bih bila dobra majka - iskrena je pevačica, koja često zastane i oslušne sebe.
- Konstantno radim na sebi i tražim svoj smiraj kroz razumevanje različitih situacija. Kada razumete sebe, lakše je da shvatite i druge. Uz veru lakše prevazilazim sve tekuće izazove.

Autor: Deana Đukić

Foto: Hello!

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin