Jelena Rozga: Želim dete i život udvoje, ali se nikada neću udati

Jelena Rozga: Želim dete i život udvoje, ali se nikada neću udati

Autor: | 30/07/2015

0

U lepršavom ritmu svog najnovijeg hita "Kraljica", hrvatska muzička zvezda Jelena Rozga uživa u letnjim danima koje provodi radno, ali pronalazi vreme i za opuštanje. Bezbrižni trenuci sa prijateljima i porodicom rezervisani su za njen rodni Split, u kome se, kad god se za to ukaže prilika, okrepljuje i puni baterije za nove poslovne uspehe. Tridesetsedmogodišnja Hrvatica uživa u svakom trenutku života koji je osmislila po svojoj meri. Status slobodne i zauzete devojke poslednjih godina menjala je više puta, ali je u jednome ostala dosledna - nikada javnosti nije predstavila emotivnog partnera. Plavokosa Splićanka, koja je u prethodnom intervjuu za "Hello!" otkrila detalje borbe sa hipertireozom, bolešću koja joj je dijagnostikovana pre gotovo deset godina, zrači pozitivnom energijom, a njeno lepo lice nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nedavno je postala zaštitno lice farbe za kosu jedne ugledne kozmetičke kuće. Zavodljiva i uvek nasmejana, Jelena nam otkriva da li u poslednjem singlu ima autobiografskih momenata i da li pred muškarcima voli da glumi nedodirljivu kraljicu.
- Pesma apsolutno nije autobiografskog karaktera, ali poručuje muškarcima da devojke i supruge moraju da maze i paze, i da se prema njima ponašaju kraljevski, kako ne bi ostali bez svojih kraljica.

U najnovijem singlu dominira zvuk trubača. Otkud ova novina?

- Sa svakom novom pesmom želim da se menjam i unosim nešto novo i drugačije, pa sam tako uradila i ovoga puta. Sudeći po reakciji publike, mislim da smo napravili odličnu pesmu.

Jeste li nekada bili u Guči i da li biste zapevali uz trubače na toj sceni?
- Nisam nikada bila, ali sam čula da je tamo odličan provod i da se dobro jede.

Volite li provod uz narodnu muziku?
- Obožavam dobar provod, volim da me dirne pesma i da me veže za neke trenutke, bilo da je to rok, pop ili narodna muzika.

Jeste li nekada lečili tugu u kafani?

- Tugu nekako najbolje prebrodim uz prijatelje, gde god bila.

Da li će vam trubači svirati na svadbi?
- Odlučila sam da se neću udati. Napokon sam shvatila da meni brak zaista ne znači ništa i mislim da u mom slučaju neće biti nikakve svadbe. Želim život udvoje, želim da imam dete, ali što se venčanja tiče, ne, hvala.

Za koju svoju pesmu ste najviše emotivno vezani?
- Ima dosta pesama za koje me vežu lepe uspomene. Svaka pesma ostavi trag, budi uspomene, sećanja i podsetnik je na neka prošla vremena. Ipak, možda bih izdvojila pesmu "Ginem" koju sam otpevala kada sam imala dvadeset jednu godinu. To je pesma velikih emocija, koju publika oseća i zbog koje se i danas ježim dok je pevam.

U najavi je duet sa mlađom koleginicom Milicom Todorović. Kako je došlo do vaše saradnje?

- Pošto sam poznata kao tajnovita osoba, u ovom trenutku ne bih otkrivala ništa na tu temu. Sve će se videti i čuti na jesen, ali, verujte, da će biti vredno čekanja.


Sunce i more su u vašem slučaju idealni preduslovi za šta?
- Sunce i more ljudski um odmah odvedu na odmor i uživanje, ali, s obzirom na to da sam ja teški radoholičar, meni je leto zov za puno prelepih koncerata koje ću imati širom Jadrana, ali i u unutrašnjosti naše regije.

Jeste li leti skloni zaljubljivanju?
- Ja sam jednako zaljubljive prirode u svakom godišnjem dobu.

Verujete li u večnu ljubav?

- Verujem u beskrajnu, bezuslovnu i večnu ljubav. Nikada nisam volela polovično, to ne umem. Kada volim, onda je to do kraja. Mislim da večne ljubavi nikada ne prestanu zbog nedostatka ljubavi, jer kada nekoga volite, ne može to samo tako da prestane. On je delom zauvek u vašem srcu. Ako je razlog za okončanje veze neslaganje karaktera, razilaženje mišljena o životnim odlukama, nemogućnost zajedničkog odlučivanja i suživota, mislim da ljubav nema veze sa tim. Ljubav je uvek ljubav.

Bliži vam se dvadesetogodišnjica karijere. Koji period pamtite kao najlepši, a koji kao najteži?
- Nastojim da uvek pamtim samo lepe trenutke, a one loše shvatam kao proces učenja i sazrevanja. Mnogo je i teških i lepih trenutaka iza mene, ali u srcu čuvam samo najlepše. Svakako da je najteže bilo kada sam posle više od decenije saradnje napustila grupu "Magazin". Našla sam se u dilemi da li je to bila ispravna odluka i da li je to moj put. Ali danas znam da uvek treba slediti instinkt i svoje srce, što sam i učinila. Kada je bilo najteže, nisam odustajala. Lavica u meni nastavljala je da se bori više i jače.

Da li biste nešto u karijeri rado promenili?
- Odabrala sam svoj put i ne osvrćem se. Muzika je moja ljubav, a ja sve što volim, to činim strastveno. Ništa nije moglo da stane na put između mene i nje. Tako je sudbina htela.

Čega ste se u životu najteže odrekli?

- Mislim da se sve u životu može uskladiti i ne smatram da sam se ičega odrekla. Uložila sam puno rada i truda u karijeru i jedino što mi možda ponekad nedostaje je slobodno vreme. Volela bih da ga imam malo više, kako bih se više družila sa roditeljima i prijateljima, ali i to nekako uspem da izbalansiram.

U kojoj situaciji ste poslednji put poželeli da ste anonimni?
- Nemam problem sa tim što me ljudi prepoznaju i prilaze mi na ulici, u restoranu ili negde drugde. Bavim se javnim poslom i izuzetno cenim svoju publiku i za njih mi nije teško da izdvojim vreme. Sa druge strane, kada želim mir, povučem se u svoj dom ili otputujem u inostranstvo.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Ivan Pavliš
Tagovi: jelena rozga