Modna slagalica Kristine Radenković i Marije Veljković

Modna slagalica Kristine Radenković i Marije Veljković

Autor: | 31/07/2015

0

Televizijske koleginice i prijateljice Kristina Radenković i Marija Veljković-Milovanović upustile su se u zajedničku modnu avanturu i smelo pozirale pred foto-objektivom našeg magazina. Mada preferiraju dijametralno suprotne odevne kombinacije, rezultat ove modne slagalice je izuzetno skladna fuzija različitosti.

U razgovoru za magazin "Hello!" poznate voditeljke govore o modi kao večnoj ženskoj temi i otkrivaju detalje iz svoje privatnosti. Marija otkriva čime je suprug Milan “potkupljuje” kada napravi grešku, kako održavaju sklad u dugogodišnjoj emotivnoj vezi i priznaje koliko joj je teško da odoli kupovini stvari za njihovu decu, trogodišnjeg sina Đurađa i jednogodišnju kćerku Rosu, dok Kristina sa verenikom Nikolom Radojevićem polako pravi planove za venčanje i otkriva koliko se prepušta mašti u razmišljanju o haljini koju će nositi na dan kada bude izgovarala sudbonosno "da".

Koliko se stil odevanja u emisiji razlikuje od onog koji privatno nosite?
Kristina: Mnogo, zaista.
Marija: U mom slučaju slična je jedino obuća. Štikle obožavam, ne nosim ih svaki dan, ali lepo se osećam na visokim potpeticama. U "Slagalici" smo malo konzervativnije obučene, svedeno, dok je privatno moj stil odevanja mnogo drugačiji.

Kako biste opisali svoj stil?
Marija: Volim boje i print, naravno sa dozom ukusa. Obožavam kraće suknje i neki opušteniji stil odevanja, ja bih to nazvala neobaveznom elegancijom.
Kristina: Moj privatni stil odevanja je kežual šik, da upotrebim moderan izraz. Bežim od ženstvene forme, retko nosim suknje i haljine, volim modernu, mladalačku garderobu.

Usklađujete li odevanje sa aktuelnim modnim trendovima?
Kristina: Volim da se osećam udobno, a da sam moderna. Uvek imam nešto što je u trendu, ali ne da to ''vrišti” na meni, nego ga usklađujem sa onim što mi dobro stoji. Kombinujem moderne komade ili boje ukoliko mi dobro stoje, kao tašne i cipele, ali sve u onoj meri u kojoj zadržavam svoj stil.
Marija: Volim da sam u toku sa modnim trendovima, ali kao i svaka normalna žena, ne radim to slepo. Ne stoji svakome sve što je u tom trenutku trendi. Ne robujem trendovima po svaku cenu, već se trudim da odaberem ono što mi odgovara.

Odlazite li nekada zajedno u šoping ili tražite neki modni savet jedna od druge?
Marija: Nas dve se veoma razlikujemo po stilu odevanja, ali to ne znači da mi se ne sviđa ono što ona nosi, naprotiv. Verovatno joj se ponekad dopada i ono što ja nosim, ali samo ponekad.
Kristina: Nikada ne idemo zajedno u kupovinu. Stilovi su nam potpuno različiti, kao i modni ukus. Marija ne traži savet, ali ja je stalno kritikujem, na šta se ona smeje.

Da li je moda jedna od vaših omiljenih zajedničkih tema za razgovor?

Kristina: Kada smo zajedno u garderobi, jeste. Nekada je nagovaram da obuče haljine koje su meni ostavljene i ne dam joj da obuče neke stvari koje, po mom ukusu, nisu lepe. Ponekad me posluša, a ponekad ne. Ono što je meni divno, njoj nije, i obrnuto.
Marija: Moda nam nije omiljena tema, imamo mnogo toga o čemu volimo da razgovaramo.

Maštate li o velikom garderoberu poput onog koji ima Keri Bredšo?
Marija: Apsolutno. Mislim da svaka žena mašta o tome. “Seks i grad” je moja omiljena serija, ali kada pomislim da je živela u iznajmljenom stanu, jer je sve pare trošila na cipele, shvatim da su moji prioriteti drugačiji. Naravno da žena treba da voli modu i da vodi računa o tome kako izgleda, ali to ne bi trebalo da bude smisao života.
Kristina: Imam već takav garderober, tačnije imala sam u devojačkom stanu.


Da li vas kupovina umiruje ili unervozi?
Marija: Umiruje me, ali zato što radnje obilazim bez povoda. Jednom sam išla namenski u kupovinu, ali nisam uspela da nađem to što sam tražila, i tada sam zaista izgubila živce.
Kristina: Mene kupovina unervozi. Uvek znam šta mi je potrebno, šta mi stoji i gde to mogu da nađem.

Trudite li se da utičete na stil odevanja vaših jačih polovina?

Kristina: Trudim se, jer muškarcima nedostaje smelost. Oni ionako imaju samo tri varijante odevanja.
Marija: Ako je uticaj to što suprugu kupujem ono što mi se dopada, onda da, ali mi se u suštini dopada ono što on izabere. Volim kada nosi boje, pa mu to i kupujem, a on se ne buni.

Tražite li partnerovo mišljenje o vašem modnom izboru?
Marija: Prija mi njegova potvrda, ali i ako je ne dobijem, ja svakako nosim ono što se meni dopada.
Kristina: Retko. Svi znamo šta se sviđa muškarcima, ali ja se u tim smelim kombinacijama ne osećam dobro. Više volim stvari koje skrivaju, nego one koje otkrivaju. Plaža je za kupaći kostim.


Usklađujete li u određenim prilikama odevne kombinacije sa izabranikom?
Kristina: Nikada ne bih dozvolila da, na primer, on obuče crvene pantalone, a ja haljinu “vrišteće” roze boje.
Marija: Trudimo se da to ima nekog smisla, ali ne preterujemo. Recimo, da, ako ja nosim bež haljinu, on ima bež kravatu. Radimo to s merom.

Kristina, kakvu venčanicu maštate da obučete na dan venčanja?

Kristina: Ne maštam o venčanici, niti sam ikada.

Da li radije birate upadljiv nakit ili torbu?
Marija: Kako kad. Volim i upadljiv nakit i upadljivu torbu, ali, naravno, ne u kombinaciji.
Kristina: Vrhunsku torbu.

Šta smatrate svojim najvećim adutom u izgledu?
Kristina: Kosa, noge i ukus za oblačenje.
Marija: Noge, pored šarma.

Smatrate li da odelo u današnje vreme ipak čini čoveka i na koji način?
Marija: Kako da ne. Ali ne smatram da onaj ko nosi skupu garderobu obavezno izgleda bolje od onoga ko nosi nešto što nema visoku cenu. Garderoba mora da se iskombinuje sa onim što nosimo u sebi, tek tada postaje dobitna kombinacija.
Kristina: Morate znati šta je za koju priliku, kako vam stoji i da li je čisto. Sve ostalo je karakter.

Može li partner da ispravi neke greške zajedničkim odlaskom u kupovinu?
Kristina: S obzirom na to da se Nikola plaši da mi bilo šta kupi, da ne pogreši u odabiru, večera i dobro vino, za sada, imaju prednost.
Marija: Kada je reč o malim greškama, naravno da sam podmitljiva. Kardinalne ne bi ispravilo ništa, a najmanje šoping.

Marija, da li vam je kupovina za decu prioritet u odnosu na vas i supruga?
Marija: Zavisi od dana. Naravno da mi je najvažnije da prvo njima obezbedimo šta treba, naročito Đurađu, koji je sada već veliki dečak i u igri brzo pocepa garderobu. S druge strane, Rosa brzo raste i svaka dva meseca menja veličinu. Njima je sada potrebno više stvari nego nama, a suprug i ja možemo da se strpimo i da nešto nosimo i dve sezone. To, naravno, ne znači da zapostavljamo sebe, samo se prilagođavamo situaciji.

Ko je racionalniji u kupovini stvari za decu, vi ili suprug?
Marija: Suprug, definitivno. Ja sam Rosi kupila toliko haljina da ne znam kada će da ih obuče. Bojim se da će ih prerasti.

Kristina, priželjkujete li da se uskoro ostvarite u ulozi majke?
Kristina: Prvi put sam počela da razmišljam o tome, ali sam i dalje daleko od priželjkivanja.

U čemu je tajna uspešnog emotivnog odnosa?
Marija: Kada upoznate nekoga i sa njim prođete i lepo i ružno i on ostaje sa vama, a znate da ste pokazali i svoje najgore osobine, i svesni ste da na njega možete da se oslonite i opustite. Sve ostalo može da se izgladi.
Kristina: Da dajete koliko uzimate, da ste posvećeni i da ste spremni da spustite ego.

Komentari (0)

Loading
Dena Đukić Mirko Tabašević