Drago Jovanović: Prija mi "izlet" u jutarnji program, ali se od septembra vraćam informativi

Drago Jovanović: Prija mi "izlet" u jutarnji program, ali se od septembra vraćam informativi

Autor: | 08/08/2015

0

 

Uspešni novinar i prezenter „Dnevnika“ na televiziji „Pink“ Drago Jovanović drugu godinu zaredom tokom letnjih meseci radi kao voditelj jutarnje emisije „Dobro jutro“. Ovog puta sa koleginicom Majom Manojlović, sa kojom nikada  nije sarađivao, ali se ispostavilo da su odličan tim. Uspešni tridesetpetogodišnjak je svojom spontanošću i odmerenim stavom postao miljenik televizijskog auditorijuma. Jovanović već jedanaest godina radi na televiziji i uživa u svom poslu, a jedina ambicija mu je da jednog dana ima autorsku emisiju.

Drugu godinu zaredom vodite jutarnji program „Dobro jutro“, koliko vam prija taj angažman?
- Sve što se tiče programa koji ide uživo, pogotovo kada emisija traje pet sati, kao što je to „Dobro jutro“, jeste izazov i velika odgovornost. Volim da radim takvu vrstu programa i ništa što ima veze sa tim poslom ne pada mi teško. Jako mi se dopada takva kolažna forma koja kreće sa servisnim informacijama, sledi obrađivanje najvažnijih političkih i društvenih tema, a kako emisija odmiče, sadržaj je sve relaksiraniji. Za razliku od „Dnevnika“, u tom formatu voditelj mnogo više može da pokaže svoja umeća. Meni to prija, a s obzirom na reakcije, mislim da se nisam loše snašao.

Jeste li imali tremu na početku rada u takvom televizijskom formatu?
- Nisam tip osobe koja ima tremu. Ni pre jedanaest godina kada sam počeo da radim na televiziji nisam imao tremu, ali uvek postoji odgovornost. Nikada ne bih mogao sa toliko uživanja da radim program koji se snima. Od početka karijere radim „žive“ emisije i prija mi taj osećaj kada si pod adrenalinom i kada u potpunosti moraš da budeš skoncentrisan na posao. Smatram da čak i mali gafovi koji nam se dogode imaju čari ako nikome na taj način nije napravljena šteta.

Učestvujete li i u uređivanu programa?

- Glavni urednik emisije je Jelena Milošević, ali joj koleginica Maja Manojlović i ja pomažemo u izboru tema i gostiju.

Kako funkcionišete sa koleginicom Majom Manojlović?
- Iako nikada do sada nismo radili zajedno, odlično smo se uklopili. Često imamo situacije kada u isto vreme kažemo istu stvar.

Koliko vam se zbog ranog ustajanja promenio životni tempo?
- Osoba sam koja ustaje pre osam sati ujutru, a sada je to oko dva ili dva i po sata ranije. Jeste drugačije, ali je dan duži i ima se vremena za sve. Dobar sam organizator, pa svaki dan dobro iskoristim.

Da li vas od septembra čekaju neke novine u poslu?

- Od jeseni ponovo radim samo „Dnevnik“. To i jeste moj primarni posao, a jutarnji je mali izlet koji mi mnogo prija.

Kakve su vaše poslovne ambicije?
- Volim informativni program i od kada sam poželeo da radim na televiziji, sebe sam video samo u tom segmentu. Nemam ambiciju da prelazim u zabavnu redakciju i ne verujem da bih se tamo snašao, iako mi mnogi kažu da sam spontan, što je velika prednost za tu vrstu programa. Ipak, nemam želju za tim, a u budućnosti bih eventualno voleo da imam svoju autorsku emisiju, mada sada ne razmišljam o tome, jer još nije vreme.

Veoma uspešno se bavite i PR-om, koliko vam iskustvo u novinarstvu pomaže u tom polsu?
- PR je moja druga ljubav, a iskustvo u novinarstvu mi je od velike koristi. Znam koliko je novinarima bitno da brzo dođu do informacije i trudim se da im uvek izađem u susret. Takođe mi je poznato kako razmišljaju i šta očekuju od mene kao PR-a. Ali, isto tako znam i da vešto izbegnem stvari o kojima mi se u tom trenutku nerado govori.

Poznati ste kao pasionirani ljubitelj putovanja, spremate li se za godišnji odmor?

- Jako volim putovanja i jedva čekam da krajem avgusta odem u Španiju.

Da li se kao bivši odbojkaš i dalje bavite sportom?
- Da, čak i sada, na plus četrdeset, svakodnevno odlazim u teretanu, a moji treninzi traju po dva, dva i po sata. To je vreme koje je samo moje i ne dam ga nikome. Koliko god da se fizički umorim na treningu, psihički uvek izađem relaksiran iz teretane i to je moj najbolji način da se oslobodim stresa.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Boško Karanović