Ljupka Stević: Snup Dog je veoma šarmantan muškarac

Ljupka Stević: Snup Dog je veoma šarmantan muškarac

Autor: | 10/10/2015

0


Vest da je pevačica Ljupka Stević objavila duet sa jednim od najboljih rep muzičara u svetu, Snup Dogom, odjeknula je prošle nedelje u našoj zemlji i zaintrigirala sve ljubitelje rep muzike. Iako se i ranije šuškalo o ovoj saradnji, pevačica u usponu nije želela da priča o tome sve dok publici nije mogla da predstavi duet „Ole, ole“ na kome je radila dve godine. Spletom srećnih životnih okolnosti, ali i zahvaljujući marljivom radu, ona je pre sedam godina upoznala producente iz Jermenije koji su bili zainteresovani za saradnju.

Kako je reč o grupi veoma talentovanih muzičara koji rade u Los Anđelesu, Ljupka je mogla da bira svetsku zvezdu sa kojom će snimiti duet, a odluka je pala na Snupa Doga. Vreme provedeno sa reperom bilo je veoma korisno za našu pevačicu, a poznata zvezda na nju je ostavio odličan utisak.

Kako ste se upoznali sa saradnicima iz Jermenije koji su vam omogućili saradnju sa Snup Dogom?

- Kada sam 2008. godine rešila da provedem godinu dana u Americi, upoznala sam predivne producente iz Jermenije koji su čuli kako pevam i vrlo brzo smo se sprijateljili. Oni su bili oduševljeni mojom energijom i pozitivnim stavom i rešili su da mi ponude poslovnu saradnju. Nakon što sam se vratila u Srbiju, oni su me kontaktirali i rekli mi da mogu da biram sa kim bih volela da snimim duet. Izbor je pao na Snup Doga i dve godine sam temeljno pripremala ceo projekat.

Čija je bila ideja da snimite duet baš sa tom svetskom zvezdom?

- To je bila moja želja. Nikada nisam slušala rep muziku, ali su mi se njegov stil i način pevanja posebno dopali. Snupova boja glasa je izuzetno zanimljiva, a pesak u glasu koji ima je nešto posebno.

Kada ste se prvi put videli sa njim i jesu li vam se energije poklopile već tada?

- Upoznali smo se pre dve godine na Egzitu preko mojih prijatelja iz Jermenije koji su deo Pacifik studija iz Los Anđelesa. Već na prvu loptu su nam se energije poklopile i znala sam da će naš zajednički projekat biti pun pogodak.

Koliko dugo ste radili na pesmi i spotu?

- Pesma je temeljno snimana. S obzirom na to da ja nisam toliko dobro znala engleski, a trebalo je da zvuči na svetskom nivou, dala sam sve od sebe da naučim jezik. Sa mnom u studiju je bio logoped koji je ispravljao svaku moju reč. Po završetku snimanja pesme, uradili smo i spot. Jedan deo je sniman u njegovoj kući, a drugi u studiju.

Kakva uspomene vas vežu za ovu saradnju?

- Prelepe, zaista. Moram priznati da sam imala predrasude o njemu, jer je ipak u pitanju svetska zvezda. Međutim, on je toliko prirodan i drag da me je oduševio.

Koliko se razlikuje rad u svetskim studijima od rada u domaćim?

- Iako je u Americi sve daleko naprednije, moram da priznam da ni mi u Srbiji ne kasnimo za trendovima, posebno kada je rad na muzičkim projektima. Jeste drugačije, jeste brže, ali moram da budem patriota i da kaćem da smo mi veoma napredna muzička zemlja.

Kakav utisak je na vas ostavio Snup Dog kao osoba?

- On je jedan šarmantan muškarac. Jako je neposredan i predivan je domaćin. Samim tim što je moj tim i mene ugostio u svojoj kući, dovoljan je dokaz njegove prirodnosti i normlanosti.

Imali ste priliku da budete njegov gost, kako je izgledalo neformalo druženje sa njim i čime ste najviše oduševljeni?

- Snup se nije odvajao od svog kučeta. Sedeli smo u njegovoj dnevnoj sobi gde smo ćaskali o našem zajedničkom projektu, i posebno mi je drago što se njemu dopala pesma. Tada mi je rekao da mogu bez problema da koristim njegov lik i delo u marketinške svrhe, i dao mi sva moguća prava. To se zaista retko dešava.

Šta je bilo presduno u tome da vam da pravo da koristite njegovo ime u marketinške svrhe?

- Snupu se izuzetno dopala pesma. Sviđala mu se moja energija, način na koji sam otpevala i želeo je da mi pruži podršku. Ipak je on do sada snimao duete sa svetskim zvezdama, i ovo je za njega nešto novo, pa je rešio da maksimalno bude otvoren po pitanju naše saradnje.

Da li ste i dalje u kontaktu?

- U kontaktu smo preko naših zajedničkih prijatelja. U toku su pregovori da dođe u Beograd, ali i o tome ne bih previše pričala, kao što nisam ni o našem duetu dok nismo objavili spot. U mom slučaju tiha voda breg roni.

Najavili ste još jedan singl, o čemu je reč?

- U pitanju je pesma na srpskom jeziku. Moji prijatelji su je več kristili kao “Milioner”, iako sam se ja dugo dvoumumila oko naziva. Pesma je gotova, spot je takođe snimljen, i za nekih mesec dana moja publika će moći da čuje kako sve to zvuči.

Koliko će saradnja sa Snup Dogom promeniti tok vaše karijere?

- Nažalost živimo u zemlji u kojoj su glavne teme starlete i druge osobe bez zanimanja. Iskrena da budem, volela bih da ova pesma nađe put do moje, ali i do inostrane publike kako bismo dokazali da jedan, neću biti skromna, zaista svetski uspeh, zavređuje pravu pažnju u ovom zemlji.

Kakvi su vaši dalji planovi?

- Volela bih da negde otputujem i malo se opustim nakon velikih projekata koji su iza i ispred mene. Uskoro putujem u Cirih gde imam zakazano gostovanje na njihovoj televiziji, nakon toga odlazim u Pariz gde ću gostovati na radio-stanici “Energy”, a u pregovorima sam i sa drugim televizijama iz Evrope. Nakon toga, sledi i promocija nove pesme.

Postoji li svetska zvezda sa kojom maštate da snimite naredni duet?

- Ono što sam poželela, to sam i ostvarila. Snup Dog je upravo sve ono što se odnosi na jednu zvezdu i to svetsku.

Kakvi su komentari koje dobijate povodom ove saradnje?

- Presrećna sam što su ljudi oduševljeni pesmom “Ole, ole”. Imala sam veliku tremu oko toga kako će je publika prihvatiti. Ipak, dobila sam veliku podršku od bliskih prijatelja i porodice, što mi najviše znači. Publika je dala svoju reč, jer je snimak na mom “jutjub” kanalu za manje od dva sata imao preko 160.000 pregleda.

Da li vas uglavnom hvale ili postoje i oni ljubomorni koji traže mane?

- Psi laju, karavani prolaze. Ja se zaista time i vodim. Nikada me nije zanimalo šta će ko reći, niti me takve stvari povređuju. Oni koji pričaju loše o meni, zapravo pričaju o sebi. Ja sam uspela, ostvarila sam svoj, ali i san mnogih mojih koleginica.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!