Željko Bebek: Dvostruki jubilej

Željko Bebek: Dvostruki jubilej

Autor: | 03/11/2015

0


Muzičar bogate karijere, koga je publika prvo zavolela kao frontmena grupe “Bijelo dugme”, Željko Bebek ove godine proslaviće četiri decenije karijere velikim koncertima širom bivše Jugoslavije. Prvi u nizu biće u Beogradu, u Centru “Sava”, a pažljivo osmišljeni program uključuje i nastup simfonijskog orkestra i tamburaša.

- Nekoliko godina maštam o velikom i lepom koncertu, a sebi sam dozvolio veoma ambiciozan plan, da moj bend spojim sa simfonijskim orkestrom i tamburaškim sastavom sa kojima bih izvodio pesme koje publika poznaje i koje pevam svih ovih godina. Tu zamisao delimično sam ostvario prošle godine koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu „Varaždin“ i ovog leta na festivalu “Tamburica” u Novom Sadu. Toj koncepciji dodao sam simfonijski orkestar i premijerno smo nastupali krajem avgusta u Dubrovniku, što je sjajno primljeno, pa smo odlučili da zakažemo još nastupa. Očekujem da ćemo se u Beogradu 4. novembra lepo provesti i uživati. Zbog toga sam vrlo uzbuđen.

Željku je najveća podrška i pratnja u svemu što radi supruga Ružica sa kojom ima dvoje dece, dvanaestogodišnjeg Zvonimira i desetogodišnju Katarinu. Trenutno vodi miran porodični život, ali Bebek priznaje da je u mladalačkim godinama prolazio kroz različite burne periode. Iza sebe ima dva braka, u kojima je dobio i dve kćerke, Silviju i Bjanku.

- Imao sam mnogo lepih doživljaja tokom karijere i nezaboravnih trenutaka na putovanjima, nastupima, stekao sam i brojna prijateljstva. Nisam kozumirao narkotike, ali sam živeo rokerskim stilom života. Na početku karijere često sam bio euforičan, u potpunosti sam se davao muzici, svejedno da li sam pevao ili samo slušao. Malo sam spavao i stalno sam bio protiv nečega. Buran život me je naučio da je san najdragoceniji, a da mogu da vratim vreme, mnoge stvari bih uradio drugačije. Međutim, čovek treba da gleda napred - tvrdi Željko.

- Popularnost me nikada nije opterećivala jer se bavim lepim poslom i uživam u svemu što on nosi. Ipak, danas živim mnogo mirnije i ostavio sam iza sebe vreme kada sam stalno bio na rubu ekscesa.

Iako će u decembru proslaviti sedamdeseti rođendan, legendarni pevač uspeva da sačuva mladalački duh i energiju, čemu je najviše doprinela dvostruko mlađa supruga Ružica, sa kojom je proletos u Njujorku proslavio trinaestu godišnjicu braka.

- Ružica je moja najlepša životna promena. Uživamo u našem braku u kome mnogo držimo do sitnica koje nas u svakom trenutku čine srećnim. Zahvaljujući njoj zadržao sam mladalački duh jer, kada si sa mlađim partnerom, stalno si u pokretu. Smatram da je potrebno da svako sačuva dete u sebi i da uvek bude spreman na igre koje donosi život - iskren je Željko.

- Iako je dosta mlađa od mene, Ružica je često zrelija i što sam ja detinjastiji, ona je ozbiljnija. Nas dvoje smo stalno zajedno i ona mi pomaže u svemu što radim, čak i kada treba da vozi na dugačkim relacijama koje mogu da izdrže samo profesionalci - otkriva pevač moćnog glasa.

Svojim statusom na društvenim mrežama roker svakodnevno dokazuje da je uspeo da ostane u korak s vremenom i da ne zaostaje za mlađom generacijom. Naime, Bebek je veoma aktivan na „Fejsbuku“, „Tviteru“ i „Instagramu“, pa njegovi fanovi mogu da ga prate u stopu.

- Uživam u svim tehnološkim novotarijama i sve me interesuje. Trudim se da budem informatički pismen - kaže pevač koji uskoro puni sedamdeset godina:

- Još ne znam gde ću proslaviti svoj jubilarni rođendan, ali znam da ću tog dana biti u krugu svoje porodice i prijatelja - zaključuje Bebek.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!

Pročitajte još