Dragana Katić: Estetska hirurgija je ok, ali samo kad ne menja lični opis

Dragana Katić: Estetska hirurgija je ok, ali samo kad ne menja lični opis

Autor: | 19/11/2015

0


Voditeljka emisije “Nikad nije kasno” na “Grand” televiziji Dragana Katić naučila je od svoje majke da žena mora da vodi računa o sebi i toga se brižljivo pridržava. Za nju je podjednako važan rad na unutrašnjoj i spoljašnjoj lepoti i smatra da jedno bez drugog ne može. Uprkos tome što većina žena njenih godina tvrdi da se ne plaši starosti i bora, Dragana priznaje da kod nje to nije slučaj i otvoreno govori da često preispituje kako će izgledati njeno lice narednih godina.

Važite za ženu koja vodi računa o sebi, da li je na to uticala činjenica da ste javna ličnost ili ste po prirodi osoba koja voli da se neguje?

- To je stvar karaktera i genetskog koda. Još kao dete volela sam da kupujem kremice i da se njima mažem. Mama me je naučila da lice mora da bude čisto, a kada sam počela da se šminkam, ona je proveravala način na koji skidam šminku, kako ništa ne bi ostalo na licu. Tek tada bih se umivala i stavljala kremu za lice. Ta navika mi je ostala do danas. Jako volim nove preparate za skidanje šminke poput micelarnih voda. Posle upotrebe volim da još jednom obrišem lice vlažnom maramicom kako bih se uverila da nema ničeg na licu, a tek potom stavljam kremu koja mi prija.

Volite li da isprobavate nove preparate za negu?

- Volim, sve što je vezano za estetiku meni nije strano.

Spadate li u žene kojima se dopada da obilaze prodavnice kozmetike?

- Obožavam da provodim vreme u velikim parfimerijama i da isprobavam različite proizvode, naročito sada kada postoje testeri. To se uglavnom završi tako što kupim nekoliko karmina ne bih li ih isprobala, jer godinama koristim jedan isti - crveni. Nove boje posle kupovine obično stavim jednom, a kada nakupim kolekciju od desetak ili dvadeset neupotrebljavanih ruževa, poklonim ih mojim šminkerima.

Šta vam je najbitnije prilikom biranja preparata za negu?

- Osnovne kreme za lice koje koristim biram u skladu sa mojim godinama i tipom kože. Uvek pre kupovine proverim teksturu kreme i odmah znam da li će mi odgovarati. Ne smem da koristim pojedine biljne preparate, jer sam alergična, recimo, na kamilicu. Leti često stavljam običan pantenol, gel ili kremu, u zavisnosti od toga u kom stanju mi je koža. Koristim i neke vrhunske kreme, ali visoka cena ne znači automatski da će vam taj preparat odgovarati.

Da li je u srednjim godinama teško održavati suvu kožu lica?

- Suva koža lepo izgleda jer nema bubuljica i proširenih pora, ali ako se ne neguje adekvatno, može brzo da ostari. Zbog toga je meni najvažnija dobra hidratacija.

Na koje tretmane redovno odlazite?

- Trudim se da bar dva puta mesečno odem u specijalizovani kozmetički salon, koji posećujem godinama, gde radim antiejdž masaže, tretmane i maske. To nisu agresivni tretmani, već samo malo osveže kožu.

Jeste li isprobali neke moderne tretmane poput podmlađivanja krvnom plazmom ili pijavicama?

- Nisam, iako sam pristalica estetske hirurgije, ali samo u slučajevima kada korekcije ne menjaju lični opis. Nikada nisam krila da sam stavljala botoks i hijaluron, ali su to bile minimalne količine koje nisu uticale na mimiku. Što se tiče pomenutih tretmana nisam imala želju da ih probam, planiram da, kada za to dođe vreme, uradim jedan minimalni fejslifting koji neće promeniti moj lični opis.

Šta obavezno stavljate na lice pre izlaska iz kuće?

- Veoma blagi puder, koji je namenjen ženama mojih godina i koji se ne primećuje na licu, malo rumenila i ruž, koji je u najvećem broju slučajeva crveni.

Koji proizvod se uvek nalazi u vašoj torbi?

- Kremu za ruke uvek nosim.

Menjate li parfeme u skladu sa godišnjim dobom?

- Da, ali uvek koristim prave i jake parfeme, dok mi se puderaste note ne dopadaju. Trenutno najčešće stavljam “Boucheron”. Često kupujem parfem “Vichy” ili “Alien de Thierry Mugler”, a volim
i crni “Opium”.

Da li je za dobar izgled važniji rad na sebi iznutra ili spolja?

- I jedno i drugo. Onaj ko radi na sebi imaće i unutrašnju lepotu, ali to ne znači da ne bi trebalo da radi i spolja. Kao što rad na sebi ne podrazumeva stavljanje silikona u usta i jagodice. Za mene je između te dve stvari znak jednakosti.

Postoje li periodi kada niste zadovoljni svojim izgledom?

- Svakako, kada žena dođe u moje godine, normalno je da se preispitujete kako će teći proces starenja. Svi se mi toga plašimo i mislim da oni koji kažu suprotno izgovaraju fraze koje nisu istinite. Zato paralelno moramo da radimo i na svom mentalnom jačanju da bismo lakše prihvatili promene koje su neminovne. Ja sam, recimo, pre tri godine počela prvi put da vežbam redovno i tek sada razumem ljude koji su zavisni od treninga. Ne radim to da bih dobila bicepse, tricepse ili pločice na stomaku, već zbog zdravlja i održavanja kilaže.

Koje vam vežbe najviše prijaju?

- Obavezno radim kardioprogram da bih održala pokretljivost nogu i kukova, a i zbog kondicije. Posle toga praktikujem vežbe za kičmu, stomak, ramena ili ruke. Radim sa minimalnim teretom, jer me ne interesuje stvaranje mišića već da ostanem pokretljiva.

Vodite li računa o ishrani?

- Trudim se da se hranim zdravo, ali nisam od onih osoba koje će pojesti samo štanglu čokolade. Smatram da čovek ne treba da se liši zadovoljstava. Dan započinjem medom sa ganodermom, obavezno popijem bar jednu čašu ceđenog soka dnevno i trudim se da uvek imam skuvani ručak od što prirodnijih sastojaka, koliko je to moguće u današnje vreme. Međutim, kada imam snimanja po čitav dan, onda jedem i sendviče i roštilj, što nije zdravo, ali ne radim to često.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!
Tagovi: dragana katić

Najnovije vesti