Lepa Brena: Mnogo je lepo biti ja

Lepa Brena: Mnogo je lepo biti ja

Autor: | 22/02/2014

0


Najveća muzička zvezda Balkana, ovih dana je spektaklom u Novom Sadu, koji se čekao dve decenije, još jednom potvrdila da je unikat na sceni. Lepa Brena oborila je sve moguće rekorde u šou biznisu i postavila standarde koje i posle tri decenije mnoge zvezde pokušavaju da dostignu. U ekskluzivnom intervjuu za "Hello portal" pevačica je otkrila da uživa u svemu što joj posao donosi, da još uvek od publike crpi energiju koja je čini srećnom.

Već neko vreme uveseljavate ljude koncertima kao u dobra stara vremena. Da li je teže bilo biti pre dvadeset, trideset godina ili danas?
- Mnogo je lepo biti Lepa Brena! (smeh) Godine nemaju veze sa energijom na sceni, jer publika vas ili voli ili ne voli. Za tri decenije na estradi zaista sam imala prilike da pevam na različitim kontinentima, da uveseljavam milione ljudi i da osetim tu povratnu energiju s publikom.

Kako se nosite sa pričama da je vaš glavni adut za savršen izgled estetska hirurgija?

- Priče rekla-kazala, dotezala-zatezala me nikada nisu doticale. Svako treba da popravi ono što mu se ne dopada, a pogotovo ako ste javna ličnost koja treba da zrači samopouzdanjem sa scene.

Savetuju li vas sinovi kad je moda u pitanju?
- Moji sinovi su sada oduševljeni mojim stilskim kombinacijama. Vole da izlazim s njima, da se oblačim moderno, jednom rečju, da im mama bude „in“. Ali meni je teško da ustanem ujutru ako sam u grad sa sinovima izašla posle ponoći. Tako da se po tome ne uklapam u današnji stil života omladine.

Šta savetujete mladima koji ulaze u javni posao i trpe stres od izloženosti svakakvim komentarima?
- Javni posao je hleb sa devet kora i slava nije za svaki sklop ličnosti. Ko ne može u kolu da igra, ne treba ni u kolo da se hvata! Ali isto tako, ako ste već ušli, morate da igrate po pravilima ili da ih mudro nametnete drugima. Ne smete da dozvolite da vas slava promeni. A mnogi upadnu u tu zamku.

Žena ste,majka ste i imate izuzetno uspešnu karijeru. Šta vam nedostaje?

- Pegla! Jutros je crkla i moram da kupim novu!

Uskoro kreće "Grand TV" ima li šanse da Brena dobije svoj šou u kome će biti domaćin drugim zvezdama?
- U okviru bogate programske šeme kanala "Grand 1", postojaće emisija „Veče sa...“ u kojoj će pevač biti i domaćin večeri, tako da ću u jednoj od epizoda biti i ja sa svojim prijateljima, saradnicima. To je emisija u kojoj će svaki put biti drugi pevač domaćin.

Svaki segment vaše karijere pratio je jedan film, mogu li se neki novi klinci koji sad rastu sa jednom modernijom Lepom Brenom nadati svom nastavku?
- Intenzivno sam razmišljala o tome, ali definitivno nije trenutak za tako nešto. Kada se suzbije piraterija i kada autorska prava budu zaštićena na pravi način, moći ću da razmišljam i o tome.

Nekoliko puta ste pričali kako ste na početku kaijere pevali pop i rok, šta slušate privatno?

- Volim kvalitetnu muziku. Kod mene se u kući slušaju i narodna i zabavna, i izvorna i novokomponovana.Od Silvane do Nirvane. Ali mora da bude kvalitetna.

Album sa sevdalinkama je nedavno izašao. Mogu li sledeće obrade nekih drugih žanrova iz različitih epoha?
- Sada intenzivno radim na svom novom albumu. A na svakih 5-6 godina izdavaću po jedan album sa izvornim narodnim i novokomponovanim pesamama. To će biti onako, za moju dušu.

Intervju: Milan Popović, Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin