Lotar Mateus: Pogrešio sam što sam odabrao brak sa Marijanom

Lotar Mateus: Pogrešio sam što sam odabrao brak sa Marijanom

Autor: | 19/03/2014

0


Prvog dana “Kopaonik biznis foruma” ekonomski stručnjaci su alarmirali da se Srbija nikad nije nalazila u težoj situaciji. To, međutim, niko od ministara nije mogao da čuje jer su otkazali dolazak zbog izborne kampanje, ali su zato iz prvih redova zbivanja pomno pratile Snežana Dakić-Mikić i Marijana Mateus, koja je, posle nedavnog susreta sa patrijarhom Irinejom, ponovo postala predmet polemika. Tako je srpski Davos, kako zovu ovaj ekonomski skup, umesto političke dobio estradnu podršku. No, popularna voditeljka aktivna je članica “Beogradske inicijative”, a i bivša supruga biznismena Miodraga Kostića imala je mnogo razloga da prisustvuje ovom događaju s obzirom na to da je i sama uspešna poslovna žena.
- Prijavila sam se za učešće na forumu jer se bavi mnogim temama koje i mene zanimaju. Jedna od njih je približavanje Srbije Evropi koja se menja. Ja sam osoba koja neprestano radi na sebi i spremna sam da se menjam i učim. Ovo je idealna prilika gde na jednom mestu imam mogućnost da slušam premijera, guvernera, ambasadore, uspešne privrednike i preduzetnike, i da njihova iskustva primenim u svojoj kompaniji - kaže Marijana, koja je na beogradskom “Sajmu turizma” predstavila svoju kolekciju uniformi za firmu “Lux Uniforms“. Posle velikog uspeha koji je postigla u oblasti modnog dizajna, proširila je delatnost i na industriju, kreirajući kostime i odela za različite vrste delatnosti, od medicinskih uniformi do onih za osoblje restorana, kuhinja, spa i velnes centara.
I dok Marijanino prisustvo na konferenciji na Kopaoniku diže prašinu i otvara pitanja da li joj je tamo zaista mesto, javnost se zabavlja prepričavanjem tajni iz njenog braka sa Lotarom Mateusom, otkrivenim u autobiografiji koju je proslavljeni nemački fudbaler objavio. Naime, Lotar je do detalja opisao upoznavanje, zavođenje i zajednički život sa poznatom kreatorkom, priznavši da svojom najvećom greškom smatra to što je zbog nje raskinuo ugovor sa jednim brazilskim timom. Ona je, kaže, glavni krivac i za razvod. Kriza u braku počela je kada je dobio angažman u Brazilu. Dogovorio se sa tadašnjom suprugom da će dolaziti kod njega svakog meseca, ali ona ga je posetila samo jednom, zbog karnevala u Riju.
- Već mi je tada bilo jasno da naš plan neće funkcionisati. Marijana je bila neodlučna, pa je meni ostavila da donesem konačnu reč. Da izaberem brak ili klub, da se odlučim između usamljenosti i porodičnog života, između mira i stalnog lutanja. I ja sam odabrao brak, koji mi je u svakoj situaciji bio na prvom mestu. Posle dva razvoda nisam želeo treći. Danas znam da je ta odluka bila potpuno pogrešna - napisao je Lotar, a zatim detaljno ispričao pokušaj spasavanja zajednice koja je opstala još jednu godinu.
- Posle toga naš brak doživeo je konačni slom. Marijana će možda to pokušati da objasni svađama. Ali, zbog čega smo se svađali? Ona nije mogla da se skrasi na jednom mestu. Sve je bilo u redu dok je bilo po njenom. Kad je trebalo da bude po mom, nastajali su veliki problemi. Nikome ne možemo da zamerimo ako se nesebično stara za svoju porodicu. No, kada se radilo o Marijaninoj porodici, ja sam bio suvišan. Čašu je prelila njena odluka da sa decom i prijateljicom provede odmor u Sen Tropeu. Tamo za mog sina i mene nije bilo mesta, mada sam u Salcburgu dobio odmor i želeo da joj se pridružim. Kuća u kojoj je boravila bila je dovoljno velika za sve nas. Viđali smo se sve ređe, i na kraju je svako krenuo svojim putem - navodi čuveni fudbaler, koji je u braku sa Marijanom proveo šest godina.
- Za mene su deca uvek na prvom mestu, i ako neko želi da bude deo mog života mora to da prihvati. I Lotarov boravak u Brazilu bila je njegova odluka koju sam ja prihvatila - kratko je odgovorila Marijana na prozivke bivšeg supruga, čije prezime i dalje nosi.

Piše: Snežana Ilić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin