Jelica Sretenović: Ne želim više da živim sama

Jelica Sretenović: Ne želim više da živim sama

Autor: | 21/03/2014

0

Glumica Jelica Sretenović, koja više od četiri decenije svojim glumačkim bravurama oduševljava pozorišnu, filmsku i televizijsku publiku, prošle nedelje proslavila je šezdeseti rođendan. Tim povodom je njena mlađa kćerka Olja voljenoj majci upriličila nezaboravni provod u jednom beogradskom restoranu u blizini Kalemegdana. Glumica, koja se proslavila ulogom Koke u kultnoj seriji "Bolji život", i koju televizijski gledaoci imaju prilike da gledaju u popularnoj seriji "Vojna akademija", za magazin "Hello!" otkriva detalje proslave koja je potrajala do kasno u noć.
- Moja mlađa kćerka potrudila se da me iznenadi na najlepši mogući način i priredila mi je nezaboravan tulum, na kome se lumpovalo do kasnih sati. Sa mnom su bile moje drage koleginice Gorica Popović, Zlata Numanagić, Lidija Vukičević, a došle su i Oljine prijateljice, tako da smo svi zajedno uživali u provodu, koji je zaista bio sjajan - oduševljeno priča poznata glumica, koja s nestrpljenjem iščekuje dolazak unuka Miloša, koji sa tatom i mamom, Jelicinom starijom kćerkom Anom, živi u Švedskoj.
- Unuk mi je čestitke uputio preko "Skajpa". Rekao mi je da ima poseban poklon za mene i da će mi ga uskoro doneti. Jedva čekam da dođe, pa da i sa njim proslavim ovaj rođendan - kaže baka, koja s nestrpljenjem odbrojava dane do unukovog rođendana u junu, kada će mu čestitati punoletstvo.
- Miloš ove godine puni osamnaest godina i jedva čekam da dođe taj dan. Još se nisam odlučila za poklon. Moraću dobro da razmislim jer sam mu za prošli rođendan kupila gitaru i ne znam da li je uopšte zasvirao na njoj. To je bila moja ideja i moja želja i ako hoće da je se lati, bila bih mnogo srećna, ali to ostavljam njemu da sam odluči - kaže ponosna baka i ističe da bi volela da se što pre ponovo ostvari u ulozi bake.
- Priželjkujem još jedno unuče. Miloš je već veliki dečko, a ja sam se mnogo uželela mirisa bebe.
Posle rođendanske proslave, Jelicu očekuju probe za novu predstavu, kojoj se slavna glumica iskreno raduje.
- Sa velikom radošću mogu da najavim aprilsku premijeru predstave "Svlačenje", koja se igra na tekst Mirjane Bobić-Mojsilović, a glavne uloge tumačimo Katarina Žutić i ja. Reč je o ljubavnoj priči, tragikomediji o preljubi, a nas tri smo se dobro udenule u tu priču, koja će se igrati u "Akademiji 28".
Jelica priznaje da su zbog loše situacije u kulturi glumci i reditelji često prinuđeni da se sami snalaze za opremanje predstave.
- Trenutna situacija u kulturi je izuzetno loša, potrebno je mnogo mašte i snalažljivosti da opremite predstavu, koja nije na budžetu nekog pozorišta - kaže glumica, koja je uvek u javnosti lepo stilizovana. Beograđanka, koja je upamćena i po tome što je fakultet upisalaa sa samo šesnaest godina, ističe da je ljubitelj dobrih odevnih kombinacija i otkriva da je čest kupac u "seknd hend" buticima.
- Postoje predrasude o kupovini u takozvanim "seknd hend" radnjama, u kojima se prodaje nošena garderoba, ali mnogi ne znaju da u svetu postoje butici tog tipa koji prodaju izuzetno skupu robu, jer se u njima mogu naći unikatni modeli starih kolekcija. Volim da odem u dobru "seknd hend" radnju i da nađem nekoliko dobrih komada garderobe. To što je nešto već nošeno ne znači da je bezvredno, jer neke stvari s vremenom dobijaju na vrednosti. Moj modni fetiš su torbe, obožavam dobre modele, naročito one iz šesdesetih i sedamdesetih godina prišlog veka - otkirva harizmatična glumica.
U epizodama serije "Vojna akademija" gledaoci Jelicu gledaju u ulozi Burazera, kuvarice koja se svojim dosetljivim upadicama sukobljava sa sterilnom atmosferom vojne akademije. Posle mnogo decenija, ova uloga donela joj je i novi nadimak.
- Pre neki dan čula sam mladića kako svom drugaru dobacuje: "Eno ga Burazer". I shvatila sam da nisam više Koka - kroz osmeh kaže Jelica, koja priznaje da je samački život postao dosadan i da ima ozbiljne namere da uskoro poradi na tome.
- Počinjem da menjam način života, jer sam shvatila da sam svojim rečenicama "Ma, ja volim da sam sama" i "Ja mnogo volim moj samački život", prizivala samoću. Konačno sam shvatila da ne mogu sama i da ne želim više tako da živim, i to će uskoro morati da se promeni - odlučno završava razgovor velika glumica.

Piše: Deana Đukić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti