Minja Miletić otkriva tajnu savršene figure

Minja Miletić otkriva tajnu savršene figure

Autor: | 23/03/2014

0


Voditeljka koja je pre nekoliko dana napustila televiziju „Pink“ Minja Miletić poslednjih godinu i po dana redovno odlazi u teretanu tri puta nedeljno, zbog čega se odlično oseća, a njeno telo izgleda bolje nego ikada ranije.
Posle tridesete godine shvatila je da joj je redovna fizička aktivnost neophodna kako zbog lepšeg izgleda tako i zbog zdravlja. Iako nikada nije spadala u žene koje vole sport, zahvaljujući svom treneru Slavenu Popoviću promenila je mišljenje.
- Kao mala trenirala sam košarku i tenis, ali posle toga nisam imala običaj da redovno praktikujem neku fizičku aktivnost. Mnogo puta mi se dešavalo da krenem u teretanu, ali posle kraćeg vremenskog perioda izgubim motivaciju i odustanem od vežbanje. Kada sam ušla u tridesete, shvatila sam da su treninzi neophodni svim ljudima da bi se lepše osećali i izgledali, ali je dobra kondicija veoma bitna i za zdravlje - počinje priču Minja.
- Od kada sam pre godinu i po dana upoznala svog sadašnjeg trenera Slavena Popovića, redovno odlazim na treninge. Može da mi se desi da neki termin propustim samo ukoliko se razbolim i ne mogu da izlazim iz kuće, što se nedavno dogodilo kada sam se prehladila - iskrena je poznata plavuša.
Voditeljka tvrdi da joj je izuzetno važno što pored sebe ima trenera koji se trudi da je motiviše i koji dobro zna kakve rezultate ona želi da postigne.
- Mnogi treneri znaju da ženama zadaju teške vežbe i na taj način njihovo telo postaje izuzetno mišićavo, što se meni ne dopada i ne izgleda mi ženstveno. Želim da moji mišići budu lepo oblikovani i da budu vretenasti, pa mi trener u skladu s tim pravi program vežbi. On je odličan i u motivaciji, pa na duhovit način ume da me natera da što više ponovim određenu vežbu - iskrena je Miletićeva i opisuje kako izgleda jedan njen odlazak u teretanu.
- Prvih deset minuta počinjemo sa zagrevanjem, posle toga vežbamo na partneru i spravama, među kojima najviše koristimo „kinezis“. Mislim da je on odličan jer se istovremeno aktiviraju mišići nogu i ruku. Obavezno odradim vežbe za stomak i leđa, a posle sledi pola sata brzog hoda na traci. Trening završavamo istezanjem.
Ova Beograđanka kaže da je veoma srećna što sve češće primećuje promene na svom telu koje joj se dopadaju, ali i da joj zahvaljujući redovnoj fizičkoj aktivnost garderoba sve bolje stoji.
- Primećujem odlične promene na svom telu, najviše na fotografijama, i tada sam presrećna i idem u teretanu puna elana - zaključuje popularna voditeljka.


OPIS VEŽBI:

 

Istezanje
Posle svakog treninga neizostavno je istezanje. U sedećem položaju prebacimo jednu nogu preko druge, uhvatimo je suprotnom rukom i povlačimo dok su grudi i pogled okrenuti u suprotnu stranu. Ovako se istežu mišiće glutealne regije.

Biceps pregib
Sedeći na velnes lopti, držimo bučicu u ruci oslonjenoj na koleno, polako pregibamo ruku do pozicije pune fleksije u laktu i kontrolisano je vraćamo u početni položaj. Ovom vežbom izolujemo biceps.

Trbušni pregib

Ležeći na velnes lopti, u rukama opruženim vertikalno držimo arke water ball, podižemo loptu najviše što možemo dok ne odvojimo lopatice od lopte, kontrolisano se vraćamo u početni položaj. Ova vežba angažuje kompletnu trbušnu muskulaturu sa akcentom na gornjem delu.

Podizanje nogu
U visećem položaju na vratilu podižemo kolena prema grudima dok noge u odnosu na telo ne dostignu ugao od minimalno 90 stepeni. Posle toga vraćamo noge u početni položaj. Ova vežba takođe aktivira mišiće abdomena, sa akcentom na donjem delu.

Bočni iskorak sa zasukom trupa
Vežba se izvodi na tehnodžim kinesis mašini. Iz početnog položaja, u kome smo licem okrenuti ka kinesisu i držimo vertikalne sajle, zakoračimo unazad i rotiramo trup, povlačeći sajlu jednom rukom koja je savijena u laktu do linije ramena, posle čega opružamo ruku. Vraćamo se nazad i ponavljamo isti pokret u drugu stranu. Ova vežba angažuje veliki procenat muskulature, od mišića natkolenice, preko glutealne regije i mišića trupa, do gornjeg dela leđa, ramenog pojasa i tricepsa.

Iskorak sa rotacijom trupa

Krećemo iz položaja licem od kinesisa, hvatamo gornju sajlu nadhvatom u jednu ruku, radimo iskorak suprotnom nogom uz istovremenu rotaciju trupa i privlačenje opružene ruke ka prednjem kolenu. U ovu vežbu je uključeno više mišićnih grupa, mišići nogu, zadnjice i trupa igraju glavnu ulogu, dok sinergistično deluju mišići ramenog pojasa i ruku.

Čučanj sa veslanjem
Zauzimamo početni položaj licem okrenuti ka kinesisu, dok u rukama držimo vertikalne sajle. Kontrolisano se spuštamo u čučanj do položaja dok nam donja linija zadnjice ne bude u liniji kolena. U tom položaju se zaustavljamo, povlačimo sajle ravno unazad dok nam se lopatice ne sastave, polako vraćamo ruke i ustajemo iz čučnja. U ovoj vežbi su primarno aktivni mišići zadnjice i nogu, dok drugi deo pokreta vrše mišići leđa.

 

Piše: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content
Mesto snimanja: Spa-fitnes centar „Wellness land“

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: minja miletić