Ana Nikolić: Volim Vladimira jer delimo iste vrednosti

Ana Nikolić: Volim Vladimira jer delimo iste vrednosti

Autor: | 24/03/2014

0

Mada je odličan materijal za nagađanja i insinuacije, Ana Nikolić kao da se umorila od dopuštanja medijima da sami kreiraju njen imidž. Uzela je stvar u svoje ruke i mimo običaja da ćuti ili šturo demantuje, ekskluzivno za magazin “Hello!” otvorila je dušu i eksplicitno odgovorila na suštinska pitanja. I dok uživa u ljubavi sa rukometašem Vladimirom Mandićem, objašnjava zašto su stariji muškarci njena prošlost i priznaje da sanja o danu kada će se ostvariti kao majka.

U jednoj od pesama sa novog albuma poručujete da ste žrtva predrasuda, što često ističete i u svojim intervjuima.

- Pesma “Predrasude” je biografska, kao što je ceo album. Uskoro ću za nju snimiti spot, a ostavila sam je za kraj jer mi je posebno draga. “Predrasude” opisuju moj život, prate me u stopu. Pogađaju me priče kako mi je sve palo s neba i kako su moćni muškarci zaslužni za ono što sam danas. Niko ne pominje talenat, mukotrpan rad, odricanja i trud. Javnost me doživljava kao izuzetno jaku ženu, što i jesam, ali to ne isključuje moju nežnu i ranjivu stranu. Sazdana sam od najtananijih niti, što se kroz moje pesme da naslutiti. Kroz život idem vođena emocijama, slušam srce i slušaću ga dok sam živa, jer ljubav je jedino u šta zaista i do kraja verujem. Mnogo sam grešila, ne kažem da nisam, ali bih opet učinila isto. Po tom pitanju sam nepopravljiva.

Koliko se privatno razlikujete od intrigantne zvezde koja kontinuirano puni stranice tabloida?
- Drastično. Anu Nikolić koju pominjete ja ne poznajem. Ipak, posle toliko godina, negde mi je postala simpatična. Možda i treba da bude baš takva. A ova prava, nju čuvam za privilegovane.

Javnost u najvećoj meri intrigirate svojim ljubavnim životom. Da li je on zaista tako buran?

- Nema tu ničeg intrigantnog. Kada čitam sve te tekstove o sebi, stičem utisak da sam precenjena. Nisam ja taj kapacitet. Jedna žena tako nešto ne bi mogla da postigne ni kada bi dan trajao pedeset šest sati. Istina je da sam uvek bila u dugim vezama. U vezama iz ljubavi, ne iz koristi, kako neki uporno pokušavaju da predstave.

Kakvi ste kada ste zaljubljeni?
- Tada sam najlepša. Nasmejana sam i mogu sve, čini mi se čak i da poletim.

Čima vas je osvojio rukometaš Vladimir Mandić?
- Vlada je sjajan momak. Dobro dete iz patrijarhalne i tradicionalne porodice kakva je i moja. Ne manjka mu pravih vrednosti kao što su čast, poštenje i marljivost. Volim vredne ljude, jer sam i sama takva. Ponekad pomislim da su ga moji roditelji vaspitavali.

Plaši li vas Vladimirov imidž nepopravljivog plejboja?

- Nećete mi zameriti ako na ovo pitanje ne odgovorim. Nešto bih ipak sačuvala samo za sebe.

Konačno ste dali šansu mlađem muškarcu?
- Godine su potpuno nevažne. Nikada nisam robovala predrasudama te vrste.

U vezama mlađih žena i starijih muškarca psihijatri najčešće vide novac kao glavni okidač i traganje za očinskom figurom. Šta vi kažete?

- Nerado govorim o novcu, ali ovoga puta ću napraviti izuzetak. Sa šesnaest godina radila sam u jednom kafiću jer već tada nisam želela da zavisim od roditelja. Danas zarađujem više nego što mi je neophodno, a finansijski momenat mi, čak ni u poslu, nikada nije bio primaran. Novac je stizao tek kao nagrada. Složila bih se da mlađe žene u starijim muškarcima ponekad traže očinsku figuru.

Rano ste ostali bez oca. Da li vam je to jedan od najbolnijih životnih udaraca?
- Ne jedan od, već definitivno najbolniji. Za oca sam bila izuzetno vezana i uverena sam da taj gubitak nikada neće biti nadoknađen. Kako godine prolaze, sve više mi nedostaje. Sve radim kao da je živ i uverena sam da je ponosan na mene. Tata je bio čestit čovek kakvih je danas sve manje.

U septembru ste proslavili trideset peti rođendan i tom prilikom poželeli ste bebu.
- Poželela sam jedan veliki koncert kao krunu desetogodišnje karijere i jedno malo biće koje će me zvati mama. Na realizaciji želja još ne radim, ali uskoro ću početi.

Mislite li da ste spremni za ulogu majke?

- Rekla bih da jesam, ali tek sada. Do juče sam i sama bila dete. Osim toga, vodila me je karijera. Odnedavno osećam potrebu za potomstvom i iskreno ga priželjkujem.

Ljubav prema modnom dizajnu nedavno ste demonstrirali kroz liniju odeće za najmlađe. Da li vaša beba iz snova nosi “NINIA” haljinice?
- To mi i jeste bila inspiracija - moja devojčica. Mislim da su haljinice sjajne, baš kao fotografije koje smo napravili za magazin “Hello!”. Svi modeli nastali su na Tajlandu, inspirisani su prirodom, a takav je i kolorit, boje peska, neba, mora i cveća.

Kako ste došli na ideju da se oprobate u toj sferi?
- Moja prijateljica Sanja Konjović pozvala me je da za prolećnu kolekciju uradim nekoliko modela po sopstvenoj zamisli. Budući da znam kako Sanja radi i koliko su devojčice lude za njenim haljinicama, rado sam se odazvala pozivu.

Jeste li zadovoljni učinjenim?
- Prezadovoljna sam. Akcenat smo stavili na dizajn i kvalitet, što je uvek dobitna kombinacija. I pre nego što je kolekcija puštena u prodaju, interesovanje je bilo veliko. Komplimenti stižu sa svih strana, a devojčice u “NINIA” haljinicama, koje se mogu kupiti u prodavnicama “Dexy Co”, uvek proslavljaju svoje rođendane.

Da li ste sa nekim bivšim partnerom poželeli brak i decu?
- Verovali ili ne, ali sa svakim. U svakog svog muškarca bila sam ludo zaljubljena, volela sam ga do kraja. Ali nisam bila spremna. Ipak, osećam da će se uskoro sve promeniti i da mi prioritet više neće biti karijera, već porodica. Takva je moja majka, takva ću biti i ja. Nisam žena čiju će decu podizati guvernante.

Svedoci smo poražavajuće istine o braku kao potpuno devalviranoj kategoriji. Jeste li po tom pitanju tradicionalni ili moderni?
- Verujem u brak i u tome sam veoma tradicionalna. Priželjkujem onu čuvenu “dok nas smrt ne rastavi”.

Postoje li stvari zbog kojih volite 21. vek?
- To je tek jedna jedina stvar - antiejdžing medicina. U šali volim da kažem da je botoks iz raja izašao.

Pristalica ste savremenih metoda za ulepšavanje i usporavanje starosti?
- O mom licu odnedavno brine doktorka Joana Batsialou, a žena treba da učini sve što je u njenoj moći kako bi izgledala lepo i negovano.

Važite za jednu od najbolje stilizovanih dama sa javne scene. Ko su vaše ikone stila?
- Više puta sam istakla da je to Džeki Kenedi. Ona je tako “classy”.

Da li biste, kao Keri Bredšou, za novi par cipela potrošili poslednje pare?
- Nažalost, da, ali tu vrstu hobija nikome ne savetujem. Devojke, učite na mojim greškama.


Intervju: Nikola Golubović, Life Content
Foto: Miloš Nadaždin
Stilisti: Tijana Todorović i Sanja Konjović (“NINIA”)
Šminka i frizura: Srđan Petković za “Mini-bar Studios”, Hadži Milentijeva 14, 011 / 244 - 35 - 59
Mesto snimanja: Hotel “Rezime Crown”, Knez Mihailova 33, 011 / 328 - 24 - 04, www.rezimecrown.com

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još