Slavica Ćukteraš: Nije mi lako da se nosim sa dramom kroz koju prolazim

Slavica Ćukteraš: Nije mi lako da se nosim sa dramom kroz koju prolazim

Autor: | 03/06/2014

0


Za vreme vanredne situacije u kojoj se nedavno našla čitava zemlja, pevačica Slavica Ćukteraš preživela je pravu porodičnu dramu u Šapcu, u kome se sa majkom Ljiljanom danima pripremala na najgori scenario. I posle prestanka opasnosti vidno je potresena. Ono što nije poznato je da je pevačicu pred dolazak u rodni grad zadesio još jedan dramatičan događaj neposredno posle nastupa na Palama u Republici Srpskoj. Naime, onog dana kada je u našoj zemlji zvanično proglašena vanredna situacija pevačica je krenula put Srbije, ali su je u tome sprečile poplave, koje su zadesile i susednu Bosnu i Hercegovinu, zbog čega tri dana nije mogla da dođe do svoje majke.
- Te srede pevala sam na Palama. U povratku iz Bosne desila se poplava, zbog čega sam tri dana bila zarobljena u nekom selu na jednom brdu. Zamislite samo da ste tri dana u neizvesnosti, u istoj garderobi i da ne znate kada će to prestati - počinje priču za „Hello!“ vidno potresena Šapčanka, koja nije ni slutila da je po dolasku u porodičnu kuću očekuje još veća neprilika.
- Posle tri dana uspela sam da dođem u Srbiju, uputivši se pravo u Šabac, ali me je tamo zatekao još veći haos - kaže pevačica, koja je sve vreme bila sa majkom, sa kojom je preživljavala mučne trenutke neizvesnosti, iščekujući vesti o napuštanju porodičnog doma.
- Dva puta smo se pakovale i raspakivale zbog naređenja o evakuaciji. To su jezivi trenuci od kojih se i sada ježim. Plašili smo se najgoreg i bili smo spremni na sve, ali se, na sreću, to nije desilo. U iščekivanju smo pratili situaciju i u drugim krajevima Srbije i katastrofu u Obrenovcu. Mogu da zamislim kako je svim onim ljudima koji su napustili svoje domove. To je osećaj koji se ne može opisati rečima - sa suzama u očima kaže dvadesetdevetogodišnja pevačica, na koju je nemila situacija ostavila snažan utisak i veoma je potresla.
- Nisam sklona panici, u iznenadnim situacijama reagujem relativno mirno, ali kada opasnost prođe, stignu me emocije, baš kao sada. Danima sam veoma tužna, imam napade nervoze, ne mogu da kontrolišem suze i kroz glavu mi prolaze razne misli. Za mene je ovo strašno težak period i nije mi lako da se nosim sa ovom situacijom.
I u tako teškim trenucima Slavica i njena majka bodrile su jedna drugu na sebi svojstven način.
- Jedino što me je u tim trenucima ohrabrivalo bili su trenuci kada se zasmejem sa svojom majkom. To su bili retki trenuci, ali su mi mnogo značili - za kraj, uz blagi osmeh na licu, završava poznata pevačica.

Piše: Deana Đukić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin