Nataša Bekvalac: U ljubavi sam srećna samo dok je tajna

Nataša Bekvalac: U ljubavi sam srećna samo dok je tajna

Autor: | 07/07/2014

0


Preplanula, srećna i krajnje misteriozna, Nataša Bekvalac kao da je definitivno izgradila imunitet za govorkanja, loše ljude i slabe muškarce. Napokon dovoljno zrela, a u istoj meri lepa i fatalna, zakleta plavuša samo kada je boja kose u pitanju odgovorima reže predrasude i proklamuje slobodu kao životni prioritet. Po povratku sa Ibice, ostrva zabave, udobno smeštena u sopstvenu kožu, blago nezainteresovano komentariše bombastične novinske napise, tvrdi da nema problem sa uspomenama i poručuje da istinu o njenom ljubavnom životu nikada nećemo saznati do kraja.

Čime vas je osvojila Ibica pa joj se tako često vraćate?
- Pre pet godina Kristina i ja smo prvi put posetile čuveno ostrvo, ne znajući baš ništa o njemu. O Ibici se mogu čuti razne priče, koje uglavnom dolaze od onih koji na njoj nikada nisu bili. Pozitivna energija dobro raspoloženih, nasmejanih i zadovoljnih ljudi, fantastična muzika i jedinstveni predeli ono su što me svake godine nanovo vraća u taj raj. Ipak, najprivlačnije od svega mi je što tamo mogu da budem ono što jesam, obična, neupadljiva i beskompromisno svoja.

Nemate problem sa uspomenama? Bivši dečko, maneken Vladimir Vuksanović zaprosio vas je upravo na Ibici.

- Nemam problem ni sa ružnim uspomenama, pa zašto bih ga imala sa lepim. Uspomene su deo nas, ono što nas je izgradilo i načinilo onakvima kakvi smo danas. Sa svojom prošlošću sam na ti.

Dok ste boravili u Španiji, na popularnom ostrvu odmarao se i Novak Đoković. Jeste li imali prilike da se sretnete?
- Nismo. Ibica nije tako mala, ma kako to drugi percipirali. Oni koji su je posetili sigurno znaju o čemu govorim.

Singl koji ste ovih dana predstavili publici nosi naziv “Mogu da prođem”. U kojoj meri ste u svoj rad ovoga puta implementirali autobiografske elemente?

- Pesma “Mogu da prođem” razlikuje se od svega što sam do sada snimila. Kako vreme prolazi, sve sam spremnija da i u životu i u muzici ulazim u rizik. Sve što je novo uvek me više privuče od onog što je provereno i sigurno. Da bih neku pesmu snimila, neophodno je da se u njoj pronađem, svaka se pravi posebno za mene i normalno je da aktivno učestvujem u njenom stvaranju. Saradnici me odlično poznaju, publika uvek prepoznaje delimo sličan senzibilitet, a spoj dobrih energija.

Spot za novu pesmu po tradiciji snimili ste na Ibici.
- Moji saradnici su uglavnom i moji prijatelji, nikada nisam bila dovoljno vešta i profesionalna da mogu da odvojim te dve stvari. Znam da većina tvrdi drugačije, ali za mene uvek najbolje rade oni koji me najviše vole, oni koji me najbolje osećaju i razumeju. Spojili smo lepo i korisno, provodili dane uživajući i radeći, i na kraju smo snimili fenomenalan video za pesmu “Mogu da prođem”. Spot je zapravo produkt kompatibilnosti naših energija, ali i entuzijazma, koji možete da osetiti u vazduhu dok boravite na ostrvu.

Sa bivšim suprugom imate korektan odnos. Da li ste danas bolji prijatelji nego što ste bili partneri?

- Mi smo bili savršeni partneri, a kada smo to prestali da budemo, ostali smo najbolji roditelji našoj Hani i dobri prijatelji. Negujemo zdrav odnos i ne dozvoljavamo da on bilo čime bude ugrožen.

Na kojim ispitima ljubav najčešće pada?
- Ljubav ne doživljavam na taj način, svaka je drugačija, posebna. Nekome je ljubav samo trenutak, neko je meri godinama. Neke ljubavi su tihe, a velike, neke bučne, pa više ne traju. O ljubavi ne volim da pričam, ljubav volim da živim.

Kćerki Hani verovatno ste najveći uzor, da li ste i vi od nje nešto naučili?

- Od dece najviše učimo. Tek kada sam dobila Hanu, osetila sam bezrezervnu i bezuslovnu ljubav. Postala sam sigurnija u sebe, sa njom je moje postojanje dobilo pravi smisao. U svemu više uživam, više volim život.

Šta će iz svega što ste do sada naučili jednog dana biti najbolji savet vašoj kćerki?
- Da postoji savršen savet za život, svaki roditelj bi ga odmah otkrio svom detetu. Ja sam tu da se ona uvek oseća sigurnom i voljenom, da budem njen najjači vetar u leđa. Želim da je moje dete srećno i da joj porodica bude najveći temelj i sigurnost u životu.

Izgleda da sve držite pod kontrolom - porodicu, karijeru, dom. Odakle crpite energiju?
- Trudim se da u svim životnim sferama budem uspešna, s tim što se prioriteti s vremenom menjaju. Stabilnost koju imam u svojoj porodici i koju iz nje nosim uvek je bila veća od svih negativnih stvari, loših ljudi i energija. Ranije je mnogo toga moglo da me povredi i ozbiljno poremeti. U međuvremenu sam naučila da nije važno šta kaže, već ko kaže, naučila sam kako da opstanem u ovom ludom vremenu, kako da se sačuvam i ne dopustim da me loši pokvare i povrede. I da, što je još gore, nikada ne postanem kao oni.

U razmaku od svega nekoliko dana uz vaše ime vezana su dva naslova - “Nataša Bekvalac u dugovima do guše” i “Novi milioner Nataše Bekvalac”. Nije li to kontradiktorno?
- Na većinu tekstova koji svakodnevno izlaze o meni, nažalost, ne mogu da utičem. Umorila sam se od demantovanja i sve manje imam potrebu da se pravdam. Dovoljno je da mi u klubu priđe mladić koga nikada nisam videla, da me zamoli za fotografisanje i da upravo ta slika samo nekoliko dana kasnije osvane na naslovnoj strani uz krajnje kompromitujući tekst. Tuđ krevet i novčanik oduvek su bili najinteresantniji dežurnim tračarama. Šteta što, kada sam ja u pitanju, nikada neće saznati istinu.

Od trenutka kada ste stupili na scenu vaš ljubavni život ne prestaje da intrigira javnost. Da li je on zaista tako buran?
- Nije. Upravo ta moja, verujem, zdrava potreba da sačuvam privatnost fabrikuje takve napise, ali to je već problem onih koji pišu. Ljubavni život je sfera kojom mogu da budu zadovoljna isključivo kada je u granicama moje intime. Ko još može da bude spokojan i srećan dok nacija raspreda o toku njegove veze i brižno prati svaki načinjen korak.

U javnost je nedavno dospela vaša navodna SMS prepiska sa fudbalerom Aleksandrom Kolarovim. Jesu li poruke autentične?
- Meni su malo autistične. Adekvatniji je izraz od autentične. Dalje ne bih komentarisala, ovim sam sve rekla.

Budući da važite za jednu od najfatalnijih Srpkinja, dobijate li često poruke sličnog sadržaja?
- Da li vam zaista izgledam kao neko ko ima udvarače? Niko mi ne piše, zapitam se povremeno čemu telefon uopšte služi.

Smatrate li da žene danas očekuju previše i da su upravo zbog toga mnoge usamljene i nesrećne?
- Mnoge su usamljene i nesrećne upravo iz razloga što sreću i sigurnost traže na pogrešnom mestu - u muškarcu. Žena koja je zadovoljna, ostvarena i srećna u sopstvenoj koži, zrači potpuno drugačije. Što zračiš to i privlačiš. Muškarci vole srećne žene.

Da li biste, “da su vam one godine, a ova pamet”, češće povlačili ručnu ili biste išli istim putem i istom brzinom?
- O tome ću misliti sutra.


Intervju: Nikola Golubović, Life Content
Foto: Miloš Nadaždin

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin