Ana Ivanović: Susret sa najvećim životnim izazovom pokazao mi je koliko je besmislena briga zbog mečeva

Ana Ivanović: Susret sa najvećim životnim izazovom pokazao mi je koliko je besmislena briga zbog mečeva

Autor: | 12/07/2014

0


Sa željom da se na "Vimbldonu" nađe u završnici i sa trofejom u ruci, što joj ipak nije pošlo za rukom, pred početak najstarijeg i najuglednijeg "grend slem" turnira teniserka Ana Ivanović još jednom je proverila svoju formu, ovoga puta na nešto drugačiji način. Lepa sportistkinja, koja pokazuje sve veću zrelost na terenu, prihvatila je poziv engleske kompanije „Approach Global“ da učestvuje na tradicionalnom događaju „London Tennis Classic“, na kome teniski amateri imaju prilike da odmere snage sa profesionalcima u ovom sportu. Uz Anu, na terenu su se našli i češki teniser Tomaš Berdih i muški prvaci u dublu, blizanci Majk i Bob Brajan, a Ana je uživala u nesvakidašnjem sportskom izazovu.
- To je bilo zabavno popodne i srećna sam što su me pozvali čelnici “Aproacha” da budem deo takvog događaja. Ne mogu da zamislim bolji način da provedem sunčano popodne od igranja tenisa na travi u tako lepom okruženju u Rauhemptonu u Londonu. Zaista uživam u svakoj poseti Engleskoj - počinje priču za „Hello!“ Beograđanka na koju je snažan utisak ostavilo poznanstvo sa Nikol Riv, velikom ljubiteljkom tenisa, koja je nedavno dobila borbu sa opakom bolešću, leukemijom.
- Bilo je posebno zadovoljstvo sresti se sa Nikol i odigrati nekoliko poena sa njom. Kada uzmete u obzir kroz šta je sve ona prošla, pomislite da je svaka zabrinutost oko nečeg relativno trivijalnog, kao što je teniski meč, prilično besmislena.
Na glamuroznoj žurki, koja se tradicionalno organizuje pred početak teniskog turnira u Londonu, srpska predstavnica u „belom sportu“ zablistala je u haljini naše kreatorke Roksande Ilinčić, čije kreacije posebno voli britanska princeza Kejt Midlton. Duga elegantna haljina, koja je istakla Aninu liniju i učinila je pravom divom na crvenom tepihu, kreirana je specijalno za ovu priliku.
- Roksanda je haljinu kreirala specijalno za mene, čime sam veoma počastvovana. Dopale su mi se boje, kao i kroj, i bilo je zadovoljstvo nositi je te večeri - ističe atraktivna mlada dama, koja je te večeri pobrala mnogo komplimenata za izgled, a posebnu pažnju izazvao je gest poznatog didžeja Boba Sinklera, koji je kleknuo kako bi joj poljubio ruku, zbog čega se Ana osetila kao prava princeza. Inače, Ana je više puta istakla da rado sluša njegovu muziku, a ona i Bob su i dugogodišnji poznanici, pa su njihovu susreti uvek interesantni.
- Bob je veoma zabavna osoba, a i veliki je obožavatelj tenisa. Povremeno dolazi na turnire i uvek mi je drago da ga vidim. Obećao je da će doći na vimbldonsko finale ukoliko ja budem igrala - otkriva Ivanovićeva, koja je i ove godine imala snažnu želju da osvoji turnir na londonskoj travi. Ipak, izgleda da je vlasnica Grend slem pehara, koji je osvojila 2008. u Parizu, od kada je u karijeri proživela razne faze, na pravom putu da se u godinama koje slede vrati u sam vrh. Osim velike posvećenosti treninzima u timu koji joj daje vetar u leđa, lepa Beograđanka kaže da je odlučila da očekivanja svede na minimum, kako bi i razočaranja bila manja.
- Pošto sam ove godine doživela veliko razočaranje na “Rolan Garosu”, potrudiću se da ništa ne očekujem. Jednostavno, očekivanja mi stvaraju preveliki pritisak. Zbog toga se sada trudim da uživam u svakom meču i da ne razmišljam previše unapred.
Želja za pobedom je uvek jaka, ali su strasti smirenije. Njena porodica, majka Dragana, otac Miša i brat Miloš, proživljava svaki poen zajedno sa njom, a Ana je oduvek isticala koliko joj je važna njihova podrška. U međuvremenu prisetila se svog prvog dolaska na „Vimbldon“.
- To je definitivno jedan od najlepših turnira, veoma je poseban. Sećam se prvog dolaska ovde sa roditeljima i bratom, i koliko smo bili zadivljeni njegovom istorijom i tradicijom. Uvek je divno doći ponovo - sa osmehom, njenim zaštitnim znakom, zaključuje Ivanovićeva.

Piše: Deana Đukić, Life Content
Foto: Getty

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti