Pola sata sa... Srđan Predojević

Pola sata sa... Srđan Predojević

Autor: | 20/07/2014

0


Voditelj „Jutarnjeg programa“ televizije „Pink“ Srđan Predojević već četiri godine, zajedno sa koleginicom i kumom Jovanom Joksimović, koja je trenutno na porodiljskom odsustvu, s osmehom na licu svakog jutra gledaoce budi i informiše o najnovijim dešavanjima u zemlji i svetu. Cenjeni novinar, sa diplomom pilota, vodi disciplinovan život, u kome ravnomerno raspoređuje obaveze, zbog čega njegov privatni život nikada ne trpi. Porodica, supruga Marija, sin Stefan i kćerka Sofija, najveća mu je inspiracija i najlepše pribežište posle napornog radnog dana. Gledaoci će uskoro ponovo biti u prilici da vide prepoznatljivi osmeh popularnog voditelja, ali i ozbiljnost koja ne izostaje kada to tema iziskuje, kada se vrati sa porodičnog odmora.

Šta vam posle toliko godina rada na istoj televizijskoj formi predstavlja profesionalni izazov?
- Svaki dan je različit, kod nas je takva situacija da u Srbiji svaki dan donosi nove vesti, analize i komentare, pa nikada nije dosadno.

Prija li vam još dinamika posla kojim se bavite?

- Ovakav tempo mi potpuno odgovara. Volim jutro, ono vam pokazuje koliko je dugačak dan i ako se dobro organizujete, imate vremena da realizujete sve što poželite.

Nedostaje li vam koleginica Jovana Joksimović?
- Jovana je na porodiljskom odsustvu, ali smo svakodnevno u kontaktu. Iako ne vodi emisiju sa mnom, ona od kuće priprema veći deo programa i ugovara gostovanja, tako da smo non-stop na vezi telefonom, a i trudimo se da se svakog dana vidimo.

Dajete li joj savete o roditeljstvu?
- Naravno, moja deca su taman toliko starija od njenog sina da nisam zaboravio sve važne roditeljske detalje u vezi sa malom decom.

Da li je tačno da ste Jovani u šali rekli da jedva čekate da Kosta poraste, pa da vaši sinovi odmere snage?

- Naravno, mora da se zna ko je stariji i ko vodi glavnu reč.

U „Jutarnjem programu“ imate segment u kome gledaocima delite recepte za razna jela. Koliko ste privatno vični kuvanju?
- Iako pojedini recepti deluju veoma lako za pripremanje jela kod kuće, meni su veoma teški. Probao sam nekoliko puta i odustao, to ipak prepuštam umešnijima.

Da li sin gleda vaše emisije i ko vam je najstroži kritičar u kući?
- Svakog jutra pre polaska u vrtić gleda zajedno sa sestrom, i ima zamerku što nema crtanog filma, što je dobar komentar. Razmisliću o tome da od jeseni posebno obratimo pažnju na najmlađe gledaoce.

Poznato je da ste zaljubljenik u avione i letenje, pilotirate li često?

- Trenutno sam posvećen upisu nove klase pilota u našu akademiju u Vršcu, jer je vazdušni saobraćaj u Srbiji u ekspanziji i tržište za novim obrazovanim pilotima trebalo bi zadovoljiti.

Odabrali ste dve životne profesije koje su potpuno različite - piloti su disciplinovani, dok za novinare važi da vole boemski način života. Kako vi uspostavljate ravnotežu između te dve profesije?
- Ja sam pristalica disciplinovanog novinarstva, odgovornog informisanja javnosti i poštovanja strogih procedura struke, što se poklapa sa zahtevima i osnovama vazduhoplovstva, tako da u mom slučaju nalazim više sličnosti.

Pokazuje li Stefan interesovanje za televiziju ili pilotiranje?
- Ni jedno ni drugo. Sada ga interesuje samo sport, trenira plivanje i još od Nove godine pita kada ćemo da idemo na more. Za koji dan će mu se ta želja ispuniti.

Gde letujete ove godine i da li ćete neko vreme provesti i u rodnom Kragujevcu?

- Ovoga puta odabrali smo Egipat, jer planiramo da idemo na zajedničko ronjenje, za koje kažu da je posebno lepo u tom delu sveta. Jedva čekam da doživim tu avanturu. U Kragujevac, najlepši grad u Srbiji, idemo svakog vikenda, pa ćemo tako nastaviti i ovog leta.

Piše: Deana Đukić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još