Nikolina Pišek: Bračni život mi izuzetno prija

Nikolina Pišek: Bračni život mi izuzetno prija

Autor: | 25/07/2014

0

Poznato televizijsko lice Nikolina Pišek i njen suprug, Beograđanin Vidoje Ristović uživaju u skladnoj bračnoj zajednici, koju su pre deset meseci započeli na Azurnoj obali, kada su upriličili bajkovito venčanje u Monaku. Iako će prvu godišnjicu braka proslaviti tek početkom septembra, Hrvatica britkog jezika otkriva da ona i istoričar umetnosti uveliko planiraju da obeleže ovaj važan datum u njihovom kalendaru. Ne krijući da Francuska za njih ima magičnu privlačnost, podjednako im je atraktivna i Grčka, gde će u arhitekturi iz antičkog vremena uživati zajedno sa voditeljkinom petnaestogodišnjom kćerkom Hanom, koja joj je na kraju školske godine dala mnogo povoda da bude ponosna majka. Voditeljka emisije "Bulevar" na B92 za magazin "Hello!" govori o skladnom bračnom životu, odgovornosti i zadovoljstvu koje donosi uloga majke, ali i svom kulinarskom umeću i ishrani, odgovarajući na pitanja o nedavnim pisanjima medija da je na pragu anoreksije. Osim planiranjem predstojećeg letnjeg odmora Nikolina se intenzivno bavi i pravima životinja, čiji je veliki zaštitnik, a osim podrške različitim udruženjima, uveliko radi i na otvaranju azila.

Deset meseci braka je iza vas. Koliko vam prija život u bračnoj zajednici?

- Prija mi, odnosno prija nam. Ne mogu da verujem da je prošlo deset meseci isa nostalgijom se sećam našeg venčanja. Kada smo nedavno bili u Monaku, posetili smo lokacije na kojima smo tada boravili i mesto gde smo se venčali. Ta sećanja su mi mnogo draga i volela bih da sve to ponovimo. Dogovaramo se da za prvu godišnjicu okupimo najbliže prijatelje i da zajedno otputujemo.

U maju ste ponovo posetili mesto u kome ste se zakleli na večnu ljubav.
- Predsezonski smo putovali u Monako sa našim prijateljima i lepo smo se proveli. Krajem jula planiramo odlazak u Francusku, potom u Grčku, a pred kraj leta možda svratimo i do Dubrovnika. To je naš odmor za ovo leto. Volim da menjam destinacije i prošle godine smo pravili sličnu turu, ali ćemo sada manje boraviti u Hrvatskoj.

Ko je zadužen za organizaciju putovanja?
- Uglavnom imamo društvo na svim pomenutim lokacijama, neki su domaćini, a neki idu turistički kao i mi. U Francuskoj će biti dosta naših prijatelja iz Beograda, a i u Grčkoj ćemo takođe imati društvo.

Nedavno su se u medijima pojavili komentari kako ste na ivici anorkesije. Koliko je to blizu istini?

- Videla sam šta pišu mediji i meni je to smešno, budući da mi je kilaža uvek ista. Ne stajem na vagu i ne znam koja mi je tačna kilaža, ali nosim isti konfekcijski broj i garderoba mi pristaje kao i ranije. Opet, leti je prirodno mršavljenje jer se više krećemo, jedemo laganiju hranu, apetit nam je manji i metabolizam brže radi. U odnosu na zimu, leti imam oscilacije sa težinom kilogram, dva, ali ništa dramatično. Anoreksija je bolest u koju ulaziš manje-više svesno, to je psihološki poremećaj odnosa prema hrani, koji ja nemam. Volim sve da jedem, jedino što ne jedem prevelike količine.

Niste na dijeti?
- Nikada u životu nisam bila na dijeti, ne zato što to nisam pokušala ili želela, nego zato što nisam karakter. Iskreno se divim ljudima koji to mogu. Kada odluči da neće da jede, moj suprug je u stanju da se potpuno kontroliše, a ja ga gledam s velikim divljenjem. Mislim da za tako nešto moraš da budeš čvrst karakter i mentalno jak da bi izdržao, a ja to nisam. Radije ću paziti cele godine, nego se žrtvovati taj jedan period. Doduše, ja volim sirotinjsku hranu, laganiju mediteransku kuhinju, tako da nemam nekih dramatičnih problema sa kilažom.

Jedete li meso?
- Dosta jedem meso jer sam nulta krvna grupa, a mi smo "krvoloci", tako da je to deo mog menija.

Volite li sami da pripremate hranu?

- Volim i to radim često. Mana mi je što ne znam da pravim male količine, ne umem da kuvam za dvoje. Dešavalo se da počnem da pripremam obrok za nas dvoje, ali napravim ogromnu količinu hrane, pa se to pretvori u neplanirano druženje sa prijateljima. Volim kada se okupimo oko stola i kad nas je što više. Još kad me hvale, onda je sve lepše.

Da li i Vidoje ume da "umeša prste" u kuhinji?
- Da Vidoju dam da nam skuva jaje, čini mi se da bi i to ispalo loše. Kaže da mu se kuvanje sviđa i da bi voleo da se jednog dana pozabavi spremanjem jela, ali ne znam kako bi to uspelo.

Gde vaša kćerka Hana provodi letnji raspust?
- Trenutno je na Braču, gde godinama letuje sa porodicom. Posle toga će sa nama do Grčke i Atine, na moju, ali i njenu inicijativu, i radujem se da ćemo to vreme provesti zajedno. Obići ćemo neka arheološka nalazišta i istorijske znamenitosti, i ona je prilično strastvena po tom pitanju, tako da ćemo spojiti lepo i korisno.

Zakoračila je u tinejdžerski period. Pokazuje li već već neku vrstu buntovnosti?

- Nema prohteve, još je pod kontrolom i srećna sam što sada ne moram da se bavim tim problemima, koji bi me prilično emotivno potresli.

Koliko podseća na vas kada ste bili u njenom uzrastu?
- Srećom, ne podseća me mnogo na mene. Da sam u glavi slagala sliku o detetu, mislim da je ne bih tako dobro složila. Savršena je u školi, upisala je najtežu zagrebačku gimnaziju, matematičko-informatičku, i prvu godinu završila sa odličnim prosekom. Odlazi na takmičenja i ima ambicije da nastavi školovanje u inostranstvu, i ja je u tome podržavam. Postavlja sebi visoke ciljeve i sigurna sam da će ih i ostvariti.

Kontrolišete li je ili imate bezuslovno poverenje u nju?
- Ja u Hanu imam poverenja, što se do sada pokazalo kao sasvim ispravno. Nije me nikada izneverila, niti učinila nešto zbog čega bi se ona ili ja osećale loše.

Vodite li bitku s njom zbog komunikacije preko društvenih mreža?

- Ona nije previše aktivna preko društvenih mreža. Imala sam prilike da zavirim u neku njenu komunikaciju, iako će me ubiti kad ovo pročita, ali to je bilo benigno dopisivanje u vezi sa školom i druženjem, bez traga "opasnih radnji".

Poverava li vam tajne o svojim simpatijama?
- Još nismo vodili takve razgovore. Videćemo.

Poznato je da ste veliki borac za prava životinja i da ste pre nekoliko meseci sa suprugom sa ulice uzeli mešanca bez vlasnika.
- Prilično sam angažovana po tom pitnaju i sarađujem sa nekoliko društava za zaštitu životinja. Trenutno sam angažovana na velikoj akciji prikupljanja novca za sterilizaciju pasa lutalica i vlasničkih pasa iz Zaječara i okoline. Nadam se da će se ta akcija proširiti na celu Srbiju. Nešto slično se sprovodi i u Hrvatskoj, a ja se trudimo da pomognemo koliko god je u mojoj moći.

Imate li suprugovu podršku u tome?
- Vidoje je takođe veliki ljubitelj pasa, čak je udomio jedno napušteno štene. Podržava me i kad god je u prilici, pomaže mi, što finansijski, što moralno. Radimo na tome da sa jednom prijateljicom u Hrvatskoj finansiramo i otvorimo azil. Finansije nisu toliki problem, koliko papirologija i sama procedura, ali nadam se da ćemo uspeti u tome.

Autor i foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin