Srđan Predojević: Porodično letovanje u Egiptu

Srđan Predojević: Porodično letovanje u Egiptu

Autor: | 10/08/2014

0

Autor i voditelj „Jutarnjeg programa“ televizije „Pink“ Srđan Predojević pre izvesnog vremena vratio se sa odmora u egipatskom gradu Saki Hasis, u nedavno otvorenom luksuznom hotelu sa šest zvezdica. Letovanje sa nevenčanom suprugom Mirjanom Lazarević, petogodišnjim sinom Stefanom i dve godine mlađom kćerkom Sofijom, bilo je idealna prilika da se četvoročlana porodica odmori, ali i zabavi, zahvaljujući mnogobrojnim zanimljivim sadržajima, koje im je u odabranom letovalištu bilo na raspolaganju.

- Prvi put smo bili u Egiptu. Deca su uživala u akvaparku i igraonici, ali i posebnom restoranu koji je pripremao hranu za najmlađe. Najviše im se svideo bazen pretvoren u igraonicu, sa animatorima koji ih zabavljaju, postavljaju im različite zadatke, ali i paze na njih. Tako su uglavnom provodili svako pre podne. U podne odlazili smo na obavezan odmor jer je temperatura prelazila četrdeset stepeni, a popodne smo provodili na moru, uz nezaobilazne kofice, pesak, lopatice i grabuljice - sa zadovoljstvom govori ponosni otac, koji je, osim animatora na plaži i u vodi, bio i dežurni policajac.

- U njihovom uzrastu svašta može da im padne na pamet, ali je, na sreću, sve prošlo kako treba. More je bilo veoma toplo, pa nismo morali da ih opominjemo da izađu iz vode da se ne bi prehladili. Nekoliko puta nas je dočekao mrak na plaži, kada je more takođe veoma lepo za kupanje, a temperatura vazduha samo nekoliko stepeni viša.

Svoj avanturistički duh i novinarsku radoznalost Srđan je zadovoljio ronjenjem u Crvenom moru, a radoznalost koju je nasledio od oca Stefan je takođe morao da zadovolji.

- Svakoga dana ronili smo u Crvenom moru i uverio sam se da je jedno od najlepših, najčistijih i najbogatijih živim svetom. Stefan je nosio mišiće, masku, disaljku i peraja. Brzo je savladao disanje sa glavom pod vodom i nije mu bilo dosadno da satima pluta na površini, relativno daleko od obale, i posmatra sve oko sebe. Ja sam sa ostalim roniocima uvek bio uz njega sa kompletnom opremom, koja uključuje i hranu za ribe. Kada dođemo do nekog grebena, otvorimo hranu i ribe svih boja, oblika i veličina plivaju oko vas, fantastično iskustvo.

Uzbudljivu morsku avanturu prekinula je Stefanova upala uha, koja srećom nije dugo potrajala.

- Ronjenje smo morali da prekinemo na dva dana, pa nam je jedino društvo bio Pink Panter i porodica Pepa praseta, na televizijskom ekranu u sobi. Srećom, ubrzo smo se vratili na kupanje, kao da upale nije ni bilo.

Osim avanture sa sinom, Srđan se prisetio i zanimljive situacije sa Sofijom, koja im se dogodila odmah po povratku u Srbiju.

- Iz Egipta smo imali noćni let za Beograd, a Sofija je posle večere u restoranu na plaži zaspala oko deset sati uveče i probudila se narednog jutra u svom krevetu u Beogradu. Ništa joj nije bilo jasno i onako zbunjena je tražila da se odmah vratimo na more - kroz osmeh govori voditelj koji priznaje da on i supruga Mirjana nisu imali mnogo vremena za sebe.

- Najvažnije nam je bilo da se deca dobro provedu i da budu zadovoljni, pa kada je sa decom sve u redu, onda se i roditelji osećaju dobro. Letovanje i jeste prilika da mališanima ispunjavate želje, čak i one koje im kod kuće ne dozvoljavate. To se u njihovom sličaju svodi na ogromne količine sladoleda i svega što ne podrazumeva odmor na ležaljci, tišinu i čitanje.

Popularni voditelj i portparol kompanije za kontrolu letenja „Smats“, uživa u preostalim danima odmora, koje provodi poluradno, pripremajući se sa koleginicom i kumom Jovanom Joksimović za novu televizijsku sezonu.

- Jovana i ja nastavljamo sa radom, bogatiji za još jedno dete. Sada ih imamo troje i nadam se da taj spisak nije konačan - duhovito kaže Predojević, koji se raduje novinama u „Jutarnjem programu“, koji će se emitovati od jeseni.

- Televizija zahteva stalne vizuelne i sadržajne promene. Iako smo nedavno počeli da emitujemo emisiju iz novog studija, u avgusta pravimo novi, sa boljim uslovima od prethodnog. Angažovaćemo i nekoliko novih saradnika, od kojih očekujemo konstruktivne ideje koje će unaprediti program.

Piše: Deana Đukić

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin