Anđelka Prpić: Prvo dete je došlo kada je htelo, pa se ni drugom nećemo mešati u planove

Anđelka Prpić: Prvo dete je došlo kada je htelo, pa se ni drugom nećemo mešati u planove

Autor: | 14/08/2014

0

Energičnu i naizgled plahovitu plavokosu Požarevljanku Anđelku Prpić televizijski gledoci upoznali su kao voditeljku emisije „48 svadba“, ali ih je potpuno osvojila ulogom Čarne u seriji „Žene sa Dedinja“, kojom je očarala mnoge porodice, u čije domove se uselila tokom njenog emitovanja. Simpatičnu bogatašicu, kako je zbog te uloge mnogi doživljavaju, publika gleda u emisiji „Bulevar u 5 do 5“ na televiziji „B92“, koju vodi sa kolegom Milošem Uroševićem. Pre tri godine dvadesetdevetogodišnja glumica je devojačko prezime Stević zamenila onim koje nosi njen suprug Dario, uspešni ugostitelj, od koga, priznaje, smišljeno krade preduzetničko znanje od kada je pokrenula sopstveni biznis. Dok odbrojava dane do proslave drugog rođendana njihovog sina Jakše, u maniru večitog optimiste, ali i nepokolebljivog realiste, Anđelka za magazin „Hello!“ razotkriva svoj profesionalni i privatni život, stavljajući akcenat na trenutke koje provodi u društvu najbližih, sa kojima više od svega voli dase šeta bulevarom svog života.

Da li je Anđelka koju gledamo na "B92" ista osoba i kada se ugase kamere ili ipak postoji doza glume i u ovom poslu?

- Moja ideja je da to bude ista osoba, nadam se da u tome uspevam. S obzirom na to da emitovanje uživo ne dozvoljava ispravke, praktično smo onemogućeni da budemo neko drugi.

Koncept emisije je takav da iznosite sopstveni stav o temi o kojoj se govori. Postavljate li sebi ograničenja u tome?
- Granica zvana "ovo ću zadržati za sebe" odnosi se na moj sud prema nečijem radu, delu ili načinu življenja. Mislim da sam pozvana da stavljam šapu i unižavam bilo koga.

"Uplićete li prste" u novinarski deo i kako vam se to dopada?
- Uplićem tako što predlažem određene teme, sagovornike, goste, ali ipak su novinari s razlogom novinari, za to su se školovali. Mada, bude mi posebno drago kada mi iz uredničkih redova stigne pohvala za predloženu temu.

Gledate li naknadno snimak emisije i analizirate li svoj rad?

- Nije mi to praksa, ali kad god sam pogledala, videla sam nešto što bih promenila, ali tako je i sa drugim stvarima koje radim. Uživam kada sam opuštena i gledam emisiju koju volim, film, seriju. Kada jedem nešto što drugi spreme, uživam u svim tim ukusima, a kada konzumiram hranu svojih ruku delo ili gledam sebe na ekranu, tu nema uživanja, tu sam samo analitičar, procenjujem ono što vidim ili posmatram druge kako reaguju.

Kada ste pre gotovo tri godine stali na "ludi kamen", učinili ste to u trenutku kada vam je karijera išla uzlaznim putem. Jeste li u to vreme makar za trenutak bili u dilemi šta da činite?
- Verujem da su neki to pomislili. Ja, inače, verujem svom instinktu. Samo kada sam previše vagala, nisam donela dobru odluku. I u poslu se vodim emocijama, što možda nije najpametnije, a u ljubavi da ne govorim. Ipak, da je dobro što nisam imala dilemu, odmah mi je dokazala količina posla koju sam odmah po venčanju dobila, bez obzira na trudnoću. Umem da se našalim da imam više sati materijala snimljenih dok sam bila trudna, nego pre i posle trudnoće zajedno.

Za glumce važi da su veliki emotivci i sanjari. Da li vam je ponekad teško da se suočite sa realnošću?
- Mislim da je moj kvalitet to što sam realna, često na svoju štetu. Najlakše je biti Kalimero kome su svi krivi. To ne znači da ne volim da sanjarim, maštanje je poseban univerzum u koji rado odlazim i koji nijedna realnost ne može da mi oduzme i pokvari.

Šta je vaš štit od loših situacija?

- Shvatila sam i pokušavam da naučim sebe da smo, na (ne)sreću, sami sebi štit, pa povremeno uspevam da osmehom pobedim razne loše okolnosti. Tako smo svi lepši.

Pored obaveza na televiziji i kod kuće, uhvatili ste se u koštac sa preduzetničkim poslom u svom salonu lepote. Da li ste neki segment preduzetničkog posla doživeli kao glumački izazov?
- Jesam. S obzirom na to da o biznisu i konkretnoj delatnosti kojom sam rešila da se bavim, nisam znala mnogo, da ne kažem ništa, odlučila sam da preuzmem ulogu preduzetnice. Čak sam se i kostimom pozabavila, kako bih saradnicima odavala utisak ozbiljne poslovne žene.

Od koga ste nasledili preduzetnički duh?
- Od roditelja, tačnije oca. On je celog života trgovac, a ja se nadam da sam mu dobar naslednik. Taj zadatak je pre nekoliko godina preuzeo moj muž, tako da imam odlične učitelje.

Kako su vaši najbliži reagovali kada ste odlučili da studirate glumu?

- To je bio logičan sled i nije bilo iznenađenje za njih. Iako su me savetovali da budem realna i obezbedim rezervni plan, nisu me odgovarali i u svemu su me podržavali. Zajedno smo išli da predamo dokumenta za upis, išli su sa mnom na prijemni, bili su tu na svakom ispitu. Divni roditelji, na koje želim da se ugledam i jednoga dana budem roditelj kao što su oni.

Koliko vas je uloga majke promenila?
- Te emocije mogu, čini mi se, samo da probude osobu, ali sam možda prešla u neku novu fazu. Definitivno me jeste promenilo, a u glumačkom smislu mi je, nadam se, dalo novi kvalitet.

Planirate li da priredite rođendansku žurku za dan kada Jakša puni dve godine?

- Mislila sam da je on još nesvestan tog datuma i njegovog značaja, međutim, prevarila sam se. Oni se tako brzo menjaju i sazrevaju u ovom razdoblju, da ćemo morati ozbiljno da prionemo na organizovanje ovog važnog dana. Jakši su od svega najdraže svećice i rođendanska pesmica, koju je "naučio".

Koliko ste strogi?
- Ja mislim da sam stroga, ali me muž stalno kritikuje da sam popustljiva. Najviše traži pažnju i društvo, što zaista ne želim da mu uskratim.

Prepoznajete li više svoj ili suprugovog karakter kod njega?
- Pošto je fizički isti tata, nadam se da će karakterom prevagnuti na mamu. Doduše, komunikativan je, druželjubiv i ima dobru narav, zna šta hoće i čini mi se da je prokljuvio da šarm i gvozdena vrata otvara.

Kako reaguje kada vas vidi na televiziji?
- U početku je plakao, a sada za svaku plavušu misli da je mama. Najzabavnije mi je kada se zbuni, jer čuje muziku “Bulevarove” špice, a ja sedim pored njega.

Ko vam je najdragoceniji savetodavac u odgajanju sina?
- Moja kuma i koleginica Maja Noveljić. Ona tačno zna i ume da me smiri kada vidi da pravim od muve slona, ali i da me alarmira na vreme kako bih predupredila potencijalnu "situaciju".

Kako najradije provodite porodično vreme?
- Jutro i veče su naši. Skoro bez izuzetka, dan počinjemo leškareći u njegovom krevetu, a završimo maženjem u našem. Vikend je rezervisan za familijarne aktivnosti i parkiće. Iako znam da deca nisu omiljeni aksesoar u kafanama i salonima lepote, Jakša je često sa nama. To je za njega domaći teren.

Odlazite li često u rodni Požarevac?
- Kod babe, dede i ujke je najlepše. Nažalost, ne odlazimo onoliko često koliko bih ja volela. To je moja oaza mira i odmora, a familiji je to doživljaj meseca.

Slažete li se sa tim da je žena stub svake porodice ili glavnu reč radije prepuštate suprugu?
- Spontano dođe do podele dužnosti i obaveza. Ne bih volela da se pretvorim u ženu koja sve najbolje ume, ali ni da budem nečiji privezak. U našoj kući se zna šta je moja specijalnost, ali i u čemu je Dario bez premca.

Od rane mladosti pored sebe imate pravu malu armiju prijateljica. Kako danas funkcioniše taj šestočlani klan?
- To je pet najboljih osoba koje sam upoznala, pametnih i uspešnih, ali i duhovitih i prelepih žena. Znam da zvuči nerealno, ali me to i ne zanima. Ko ih poznaje, pronaći će ih u ovom opisu. Klan je poprimio drugačije navike, ali to je neminovno.

Provodite li više vremena u dugim šetnjama ili maratonskim razgovorima u nekom lokalu?
- Pošto smo u raznim kombinatorikama zajedno živele, putovale, izlazile, samovale, proslavljale, ali i tugovale, više uopšte nije važno gde smo. Ali da je maratonski, uvek.

Planirate li odlazak na letnji odmor?
- Upravo pakujem kofere, lopatice, mišiće, kreme za sunčanje i šešire. Za odmor ponovo biramo hrvatsko mesto Senj, jer se tamo osećamo domaće. Mesto je rasterećeno svih turističkih zakonitosti, a upravo to želimo, odmor.

Priželjkujete li da vam se uskoro pridruži i četvrti član?
- I treći član je došao kada je on rešio, a odabrao je odličan tajming, pa se ni četvrtom članu ne bih mešala u planove.

Šetnju kojim bulevarom pamtite kao najlepšu u svom u životu?
- Sećam se prve šetnje Bulevarom revolucije, bilo je bombardovanje, a ja sam sa širom porodicom došla da biram toaletu za malu maturu. Smejali smo se i uživali. I danas se tim bulevarom, koji nosi ime kralja Aleksandra, šetam sa sinom, smejući se i uživajući. Ulice menjaju imena i geografski značaj, ali najvažnije je sa kime njima šetaš i da li u tome uživaš.


Intervju: Deana Đukić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content
Stilistkinja: Iva Radovanović
Šminka i frizura: Bojan Repaja za Institut lepote „Diktat“, Internacionalnih brigada 7, Beograd, tel: 011 / 240 - 43 - 04
Mesto snimanja: Splav „Hot Mess“, Beograd

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin