Monika Beluči u Trebinju snima dramu "Na mlečnom putu" i uživa u druženju sa kolegama iz Srbije

Monika Beluči u Trebinju snima dramu "Na mlečnom putu" i uživa u druženju sa kolegama iz Srbije

Autor: | 05/09/2014

0

Mali hercegovački grad Trebinje nedavno je postao pravi filmski centar Evrope i izgleda da u njemu trenutno ima više posetilaca nego stanovnika. Sve vrvi od turista iz bivše Jugoslavije, medija, ali i brojnih poznatih ličnosti koje su poželele da bar na nekoliko sekundi vide italijansku divu Moniku Beluči, da se „ogrebu“ za fotografiju sa njom ili bar za jedan njen pogled. Posle pauze od nekoliko meseci harizmatična zvezda evropske i svetske kinematografije vratila se u ove krajeve da bi sa Emirom Kusturicom nastavila rad na njegovoj drami „Na mlečnom putu“.
Klobuk je jedno od mesta koja su zbog potreba snimanja pretvorena u velika studija na otvorenom. Na setu je velika gužva jer celo selo, novinari, filmski radnici i znatiželjnici žele da se nađu u blizini zanosne Umbrijke koja u filmu igra Srpkinju. Iako je reč o ozbiljnoj ratnoj priči punoj teških scena, njoj ne silazi osmeh s lica i svima rado izlazi u susret. Već se sasvim solidno snalazi i na našem jeziku, koji će govoriti u novom ostvarenju.
- Uvek je lepo vratiti se ovde. Snimili smo predivne scene, a film će biti snažan i pun nasilja. Veseli me saradnja sa Kusturicom, koji je zaista multitalentovana osoba, čovek velikog autoriteta i snažnog glasa sa dušom pesnika, a radujem se i što sam upoznala talentovane kolege iz Srbije - otkrila je po mnogima najlepša žena našeg doba, čije su partnerke u ovom projektu Nataša Ninković i Sloboda Mićalović, dok je Kusturica sebi dodelio ulogu monaha. Svetska premijera zakazana je za naredni „Kanski festival“, gde je proslavljeni reditelj već dva puta dobio „Zlatnu palmu“.
- Tumačila sam različite uloge, sada ću se naći u koži Srpkinje i to će, posle pedesetak uloga koliko ih imam u karijeri, biti još jedna velika avantura za moj identitet. Uživam u svom poslu i uvek je lepo kada se pred nama otvaraju novi horizonti. Saradnja sa talentovanim autorima iz različitih zemalja omogućava mi da mnogo naučim ne samo kao glumica već i kao žena. Kada stanem pred kamere, ne postoji razlika između malih i velikih filmova. Sve zavisi od scenarija i uloge. Odbila sam mnoga visokobudžetna ostvarenja jer mi određene stvari nisu odgovarale - rekla je Monika prilikom boravka na festivalu na Mokroj gori, objašnjavajući zbog čega je jedva dočekala da počne snimanje filma „Na mlečnom putu“. To se dogodilo prošlog jula, upravo u Trebinju. Ozbiljna uloga i strog reditelj zahtevali su od nje da se nađe u hladnoj vodi i da trči kroz šumu sva u ranama i pocepanoj odeći. No, tada se prehladila, a u međuvremenu je zbog vremenskih uslova i snimanje prekinuto. Kadrovi su, između ostalog, snimani na Zelengori i slapovima vodopada Ljubuškog, kao i na lokacijama blizu Čapljine i Prijepolja. Ekipa, pojačana Sergejom Trifunovićem, Zoranom Cvijanovićem i Mikijem Manojlovićem, ovim živopisnim predelima vratila se u junu, a Monika je stigla prošle nedelje i, kao i prethodnog leta, izazvala ogromnu pažnju. Tada je Emir Kusturica Trebinjcima priredio veče za pamćenje povodom velikog hrišćanskog praznika i gradske slave „Preobraženja“. U prepunoj bašti hotela, u kome je ekipa odsela, satima se orila muzika njegovog benda „No Smoking Orchestra“, a italijanska diva stigla je sa Slobodom Mićalović kad se koncert već zahuktao i, na oduševljenje publike, odmah počela da pleše. Prisutni, koji su je pozdravili ovacijama, kažu da je slavna glumica, obučena sasvim jednostavno i gotovo bez šminke, naprosto plenila i „prosipala“ seksepil. I Sloboda Mićalović oduševljena je jednom od najlepših žena sveta iako su se upoznale pre samo nekoliko dana.
- Monika je divna, i kao čovek i kao umetnik. Srdačna je, prirodna i pristojna. Ona je primer koji potvrđuje pravilo da su ostvareni i slavni ljudi jednostavni i pristupačni. Čast je poznavati je i raditi s njom - izjavila je Sloboda, koja se odlično provodi sa čuvenom Italijankom ne samo na snimanju već i kad se kamere isključe.

Piše: Snežana Ilić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još