Katarina Radivojević: Izdaju ne praštam ni partneru ni prijateljima

Katarina Radivojević: Izdaju ne praštam ni partneru ni prijateljima

Autor: | 26/09/2014

0


Katarina Radivojević
, glumica koja pleni svojom pojavom, trenutno boravi u Beogradu, posvećena novim glumačkim zadacima i završetku studija na Fakultetu dramskih umetnosti. U razgovoru za "Hello!" talentovana tridesetpetogodišnjakinja otvoreno govori o svom životu, snovima koje je dosanjala i onim drugim, na kojim će strpljivo i ambiciozno raditi kako bi postali realnost u kojoj će uživati. Ova Beograđanka ponosno ističe da se odlično oseća u svojoj koži, jer su joj godine donele zrelost i samouverenost, a telo je ostalo isto kao kada je bila u dvadesetim, na čemu može da zahvali brižljivom odnosu prema sebi. Ne može da zamisli svakodnevicu bez treninga, u teretani ili šetnji, ili da ne posegne za vežbama joge i plesa, što joj pomaže da prikupi pozitivnu energiju. S osmehom zadovoljstva govori o ljubavi kao životnom pokretaču i inspiraciji, ali ostaje dosledna svom stavu da intimu čuva daleko od radoznale javnosti. Trenutno je posvećena radu na scensko-muzičkom spektaklu "Stojte, galije carske". Na početku razgovora Katarina govori o karijeri koja se odvija na dva koloseka, u Srbiji i u Sjedinjenim Državama, a u zavisnosti od obima posla češće ili ređe boravi u jednoj od te dve zemlje.

Nedavno ste se vratili iz Amerike, gde živite i gradite karijeru. Planirate li da ostanete u Srbiji?
- Istina je da sam proteklih godinu dana više vremena provela u Srbiji. Ovde sam bila angažovana na nekoliko projekata i posao je prvenstveni razlog zbog čega sam došla. U januaru sam u Los Anđelesu igrala predstavu "Merlin: Moja tajna", a po povratku u Srbiju snimila sam prvu sezonu serije "Urgentni centar", koju će gladaoci uskoro imati prilike i da vide na "Prvoj" televiziji.

Među prioritetima vam je i završetak studija na Fakultetu dramskih umetnosti?

- Jeste. Radim na tome i planiram da u narednih nekoliko meseci zvanično diplomiram.

Hoćete li i ove godine biti član žirija šou-programa "Tvoje lice zvuči poznato"?
- Kada sam pravila dugoročne planove, nisam želela da ovu jesen provedem u Srbiji, zbog čega se nisam ni obavezala na učešće u drugoj sezoni emisije "Tvoje lice zvuči poznato". Planirani projekti za ovaj period bili su vezani za drugo tržište, u međuvremenu situacija se promenila. Još ću biti ovde, ali neću učestvovati u emisiji. Predstavljalo mi je zadovoljstvo da budem u žiriju u prvoj sezoni njenog prikazivanja, posebno što je reč o kvalitetnoj zabavnoj emisiji koja ima i humanitarni karakter.

Na kojim projektima trenutno radite?
- Trenutno zajedno sa kolegama Mišom Janketićem, Jelenom i Ivanom Žigon, Marijanom Šovran, Lepomirom Ivkovićem, Nebojšom Kundačinom i Mrgudom Radovanovićem, pripremam muzičko-scenski spektakl "Stojte, galije carske" povodom obeležavanja sto godina od početka "Prvog svetskog rata". U ulozi ruskog cara naći će se čuveni Nikita Mihalkov. U planu imam još nekoliko projekata ovde, kao i u regionu, jedan u Rusiji, ali o njima još ne mogu da pričam.

Kojom ulogom se posebno ponosite?
- Zaista teško pitanje, s obzirom na broj i težinu uloga koje sam imala. "Zona Zamfirova" mi budi uspomene na prvi, možda i najveći uspeh do sada, uloga Male Boginje, koju sa imala u fimu "Čarlston za Ognjenku", bila mi je najizazovniji glumački zadatak. Helena iz serije "Sva ta ravnica", Lorena Levaj iz "Najboljih godina", Ekatarina Karlovna iz "Morfijuma" i Katarina iz "Ukroćene goropadi", sve te role asociraju na najlepši period mog života i možda jednog dana to definišem kao svoje najbolje godine. Zaista mi je teško da izdvojim najlepše glumačko iskustvo, jer ih je, na moju sreću, bilo mnogo.

Kako vam se dopada izbor glumaca za film "Zona Zamfirova" u kome ste vi imali glavnu ulogu?
- Verujem da će se kompletna ekipa, kako glumačka, tako i ona iza kamere, truditi da iznese projekat najbolje što može. Nisam imala priliku da sarađujem ni sa Brankicom ni sa Milanom, ali im želim svu sreću na snimanju nastavka filma.

Koliko se družite sa kolegama u Srbiji?

- Nekolicina mojih kolega, pre svega mislim na Mariju Vicković, Bojanu Ordinačev i Danicu Maksimović, nalazi se u krugu mojih najbližih prijatelja i sa njima sam u stalnom kontaktu. Ostalima se uvek radujem kada ih sretnem.

Smatrate li da među glumcima ima sujete?
- Sigurno da ima, ali rekla bih ni manje ni više od one koja je prisutna u drugim profesijama. Sve zavisi od osobe, zato ne bih da generalizujem.

Koliko vam je izgled pomogao u karijeri?
- Koliko mi je pomogao, toliko mi je i odmogao, to je sigurno.

Šta je najteže, a šta najlepše što nosi vaša profesija?

- Najlepši mi je osećaj odlaska u različite epohe i oživljavanje različitih istorijskih likova. Za glumca je najteže to što uvek čekamo da budemo odabrani, nemamo sve u svojim rukama, što nije slučaj u drugim profesijama. Verujem da zbog toga glumci sve češće postaju producenti, kako bi radili projekte koje oni sami mogu da odaberu.

Smatraju vas jednom od najlepših žena. Koliko vam je važan fizički izgled?
- Svakako da tu ulogu nosim s ponosom. I trudim se da zdravim načinom života, redovnim treningom održim ono što mi je priroda podarila. Dobar je osećaj da ste u tridesetim i dalje mladi, približno istog izgleda kao u dvadesetim, da ne budem pretenciozna i kažem istog, a osećate moć tridesetih, iskustvo koje su godine donele.

Rekli ste da bi vam najveći problem predstavljalo kada biste zbog neke uloge morali da skratite kosu. Na šta biste sve bili spremni zarad dobre uloge?

- Tek ove godine sam se usudila da izvučem pramenove, farbala se još nisam i ne mogu da zamislim da ošišam kosu koju godinama pažljivo negujem. Ipak, s obzirom na to da sam zaista posvećena poslu, ne isključujem da ću to jednog dana uraditi zbog neke dobre uloge, do sada mi to niko nije tražio.

Koliko značaja pridajete modnim trendovima?
- Ne mnogo, pre svega, bitno mi je da se dobro osećam u onome što nosim.

Uvek ste savršeno doterani kada se pojavite u javnosti. Da li to činite s uživanjem ili zato što morate?
- Oblačim se u zavisnoti od situacije ili događaja kome prisustvujem, ali ne smatram sebe savršeno doteranom osobom. U dnevnoj varijanti uvek mi je udobnost najvažnija, a ne volim ni da opterećujem lice teškom šminkom.

Smatrate li da poznate ličnosti diktiraju modne trendove i osećate li odgovornost kada se pojavite u javnosti?
- Svako ko je poznata ličnost mlađim generacijama nešto prenosi, bilo da je to model ponašanja, oblačenja ili stil života, tako smatram da je odgovornost svih nas velika iako je često nismo svesni. Uvek se trudim da budem odgovarajuće obučena, što ne mogu da kažem za ostale. Primećujem da je u Srbiji trend da devojke u dnevnom izdanju izgledaju kao da su izašle u večernji provod. To u Los Anđelesu nije slučaj, ni sa javnim ličnostima, ni sa ljudima čiji život nije pod reflektorom medija i javnosti.

Koliko vremene provodite negujući se i kojim ste se sve tretmanima podvrgli?
- Pristalica sam prirodne lepote i dugo se u njenom očuvanju borim prirodnim načinima koji podrazumevaju adekvatnu negu, ishranu, redovne vežbe koje u mom slučaju obuhvataju redovne treninge u teretani, ali i odlaske na jogu ili ples, kao i u duge šetnje. Pošto sam se oduvek opredeljivala za što prirodniji način nege tela, u skladu s tim birala sam i proizvode. Redovno odlazim na masaže.

Kako se opuštate?
- Zavisi od situacije. U stresnim momentima volim da provodim vreme u prirodi, u razgovoru sa bliskim osobama, ali i da budem sama. U otklanjanju stresa provereno mi pomaže dobar trening i joga.

Na koji način održavate liniju?
- Trening je deo moje svakodnevice i bez obzira na to koliko obaveza imam, uvek nalazim vreme za vežbanje, bilo da je to odlazak u teretanu, šetnju ili na jogu. Verujem da je to dobro za moj duh, koliko i za moje telo.

Kako izgleda vaš idealan tip muškarca i na koji način može da vas osvoji?
- Iskren i hrabar, skroman i lojalan. Da bi me osvojio, potrebno je da me voli, poštuje i podržava, koliko i ja njega.

Razmišljate li o udaji i majčinstvu ili vam je karijera trenutno prioritet?
- Da, naravno. U zavisnosti od trenutka, prioriteti se uvek menjaju. Vreme će pokazati, ali jedno je sigurno, želim da se ostvarim kao majka.

Izjavili ste jednom da biste voleli da se venčate u crkvi? Maštate li o tom danu?
- Ne maštam, jer me to svakako čeka.

Pisalo se da ste okončali vezu sa Ivanom Novčićem, ali vi niste hteli da potvrdite tu informaciju. Da li ste ostali pri tom stavu?
- Naravno da jesam. Kao i uvek, trudim se da emotivni život sačuvam daleko od očiju javnosti, koliko god to teško bilo.

Jeste li trenutno zaljubljeni?
- Zaljubljenost je prolazno stanje, ali mogu da kažem da sam trenutno emotivno ispunjena i srećna.

Da li biste bili spremni da zbog ljubavi stavite karijeru na drugo mesto, ukoliko bi partner to zahtevao?
- Ne verujem da bi se osoba koja bi to od mene zahtevala našla u ulozi mog partnera. U određenom životnom trenutku, mislim pre svega na trenutak proširenja porodice, svakako da bih takvu odluku i sama donela. Moj posao me čini srećnom i zadovoljnom, a time sam bolja i za ljude koji me okružuju. Danas za moju porodicu, partnera i prijatelje, sutra za mog supruga i decu.

Šta nikada ne biste dozvolili i oprostili svom muškarcu?
- Izdaju nikada ne bih oprostila, ni muškarcu, ni prijateljima.

Koje želje iz detinjstva ste do sada ispunili?
- Čini mi se da mi se jedino želja da budem balerina nije ostvarila. Nažalost, bila sam previsoka za ozbiljno bavljenje baletom. Sećam se da su mi, kada sam imala šest godina, za slet 25. maja, umesto da nastupim u baletskoj tački, dali da nosim štafetu. Nisam pristala, ceo dan sam plakala i protestovala. Nisam bila dobra balerina. Tek što sam krenula u školu, počela sam da imitiram druge, kako bih zabavila društvo u razredu. Bilo je zanimljivo i tada sam shvatila da želim da budem glumica. Kasnije, od desete godine, bila sam član Dramskog studija u "Radio-televiziji Beograd", a sa jedanaest snimila sam prvi film "Policajac sa Petlovog brda". Moja mama i danas kaže kako sam bila nemoguća od trenutka kada sam progovorila i kako sam uvek znala šta hoću, te da sam uvek bila svoja.

Ko vam je najveća podrška i oslonac?
- Porodica i bliski prijatelji. Oni me podržavaju, srećni su što radim ono što volim i ponosni su na mene. S vremenom, kao i ja, naučili su da se nose i sa mojim prisustvom u medijima, što nije lako.

Piše: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Sever Zolak, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti