Katarina i Milan Gromilić: Krštenje kćerki na očev rođendan

Katarina i Milan Gromilić: Krštenje kćerki na očev rođendan

Autor: | 03/10/2014

0

Poznati bračni par, baletski igrači Katarina i Milan Gromilić nedavno su krstili kćerke, petoipogodišnju Laru i četvorogodišnju Hanu. Pripreme za ovaj dan u domu skladne porodice trajale su mesecima. Poznata po tome da uživa u organizaciji slavlja, ponosna majka potrudila da sve bude besprekorno. Svečani čin krštenja protekao je u intimnoj atmosferi, baš onako kako su Katarina i Milan želeli.
- Godinama planiramo da krstimo kćerke, ali tek sada je bilo suđeno da se ono i desi. Pre dva meseca smo zakazali termin. Prvobitno smo mislili da to bude na Hanin rođendan, ali pošto je to bio petak, sve smo pomerili dan kasnije, kada je moj rođendan, što me je dodatno obradovalo. Činu krštenja prisustvovali su samo članovi uže familije, jer smo želeli da bude što intimnije. Posle ceremonije bili smo na ručku sa gostima. Ali smo zato prethodno Hanin rođendan proslavili u većem društvu i sa mnogo njenih drugara - počinje priču Milan koji je poslednjih godina sve uspešniji koreograf.

Tridesetjednogodišnja balerina je zadovoljna što je krštenje dece obavljeno u crkvi u kojoj je i sama krštena. Posebno uzbuđenje osećala je i zbog činjenice da im je kum bio njen porodični kum, koji je specijalno za tu priliku doputovao iz Amerike.
- Odabrali smo crkvu "Sveti Đorđe" na Bežanijskoj kosi, što je bila moja želja, jer sam i ja tu krštena. Na Milanovo i moje veliko zadovoljstvo, kum je bio moj porodični kum iz Amerike Ljubo Milošević, protojerej stavrofor Ruske pravoslavne crkve u Americi. To je čin krštenja učinilo veličanstvenijim. Lara i Hana su više bile uzbuđene zbog Haninog i Milanovog rođendana, jer im je to poznato. Koliko god smo im pričali o krštenju, nisu razumevale šta to znači, jer nikada do sada nisu prisustvovale tom činu. Međutim, bile su oduševljene dok smo spremali pozivnice, kupovali haljinice, cipele, nakit i odlazile kod frizera. Moram da priznam da je Milan tog dana bio mnogo smireniji od mene. Na ceremoniji smo bili najponosniji i najsrećniji roditelji na svetu i zahvalni što imamo dva anđela.

Ponosni otac je svoje mezimice posmatrao s neskirvenim oduševljenjem.

- Mnogo im je značilo što kroz sve to prolaze zajedno. Želele su da imaju iste haljinice i divile su se jedna drugoj. Bilo je preslatko posmatrati ih tako uzbuđene i srećne, a na krštenju su se sve vreme držale za ruke.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Privatna arhiva, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti