Dragana Mirković: Nikad nisam razmišljala o materijalnim stvarima, možda me zato Bog i nagradio

Dragana Mirković: Nikad nisam razmišljala o materijalnim stvarima, možda me zato Bog i nagradio

Autor: | 05/11/2014

0

O karijeri Dragane Mirković ispisane su brojne novinske stranice, a njeni stari i novi hitovi i danas su rado slušani u klubovima u dijaspori i na Balkanu. Da je iza sebe ostavila duboki trag, ali da i dalje ne planira da stane u odbrani titule "kraljice folka", pokazala je prošlog meseca napunivši beogradsku Arenu. Međutim, dok nije na binama i poslovnim sastancima, ova neumorna i živahna dama trenutno ostvaruje "najveći projekt svog života" - obnovu dvorca u donjoaustrijskom Ebenfurthu koji je zajedno sa suprugom Tonijem Bijelićem kupila pre četiri godine.
Za austrijski časopis "Kosmo" Dragana je otvorila vrata svog dvorca i govorila o svom životu u Austriji, karijeri i planovima da u tom zdanju otvori muzej.
- Mi sve više boravimo ovde, ali do naše konačne selidbe potrebno je vremena. Dolazimo suprug i ja redovno, budnim okom pratimo radove i radujemo se svakom detalju. Danas me razveselilo kad sam videla da su radnici u potpunosti sredili sat na tornju. Otkako smo stavili svih 250 novih prozora, sproveli struju, vodu i kanalizaciju u kompletnom dvorcu, može se reći da je najteži deo posla obavljen. Obožavam balsku dvoranu. Baš je velelepna, barokna i podseća na sjaj starih vremena. Jao, Bože, kad pomislim ko je sve šetao ovim hodnicima, sva se naježim... Kad čuju da sam kupila dvorac ljudi misle da je meni stalo do njegove materijalne  vrednosti, ali istorijska komponenta je ono što ga čini posebnim. Detaljno sam proučavala istoriju dvorca i još uvek je učim. Njegova vrednost u tom pogledu ne može se meriti novcem. I tu je zapravo njegova čar.
Kada je govorila o materijalnim vrednstima koje poseduje Dragana je objasnila i tajnu svog uspeha.
- Mislim da je tajna u tome što ja sve ovo nisam ni očekivala, a ni po svaku cenu želela. Uvek sam u potpunosti bila posvećena muzici, ljudima, društvu i nastupima, a nikada nisam previše razmišljala o materijalnim stvarima. Možda mi je Bog baš zato i dao, ko zna.
Inače, Dvorac Ebenfurth, koji je od 2010. godine u vlasništvu Dragane Mirković i njenog supruga, prvi put se u istoriji spominje 1160. godine, kada se sastojao od samo jednog tornja. Danas ga krase četiri tornja visine 35 metara, a dvorac ima 12.000 kvadratnih metara. Udaljen je 37 kilometara od Beča i nalazi se na imanju površine hektar i po, a uvršten je u kulturno nasleđe Austrije.
Na pitanje da li je istina da će u dvorcu otvoriti muzej posvećen svojoj uspešnoj karijeri, Dragana za "Kosmo" odgovara:
- Da, sa svim mojim nagradama i pločama.

Izvor: Kosmo.at

Autor: Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin