Pola sata sa... Marija Veljković - Milovanović

Pola sata sa... Marija Veljković - Milovanović

Autor: | 21/11/2014

0

Šarmantna glumica i voditeljka Marija Veljković - Milovanović vratila se sa porodiljskog odsustva, pošto je pre pet meseci na svet donela kćerku Rosu. Publika je ponovo gleda u poznatom kvizu "Slagalica" na "Radio-televiziji Srbije", a poslovne obaveze uspeva da uskladi sa porodičnim zahvaljujući bezrezervnoj podršci supruga Milana. Iako u kući ima dve bebe, petomesečnu Rosu i dvoipogodišnjeg sina Đurađa, tridesetčetvorogodišnja voditeljka kaže da umor zbog neprospavanih noći nestaje kada vidi osmeh na licu svojih naslednika.

Kako ste se snašli u ulozi majke po drugi put?

- Mislim da sam se dobro snašla, iako nije lako, ali suprug i ja izdržavamo. Nije retkost da žena rodi drugo dete ubrzo posle prvog. Teško je, manje se spava, ali beba pruža radost koja ne može ničim da se nadoknadi.

Da li vam sa Rosom sve obaveze padaju lakše, jer ste već prošli kroz to sa Đurađom?
- Lakše mi je što se tiče povijanja, hranjenja, stomačnih grčeva, jer sam na to već navikla. Ipak, Đurađ i Rosa su drugačiji, ona je već nekoliko puta bila bolesna, pa to nosi neke druge strahove. Jeste za nijansu lakše, ali je sasvim drugačije.

U kojim ritualima sa Rosom najviše uživate?
- U fazi smo da najviše uživamo kada ja dođem sa posla, pa je spremamo za kupanje. Posle toga je vesela, nasmejana i igra se sve do odlaska na spavanje.

Da li zbog bebe imate neprospavane noći i da li vam to teško pada?

- Kao kod svake bebe, nekada se dogodi da spava celu noć, a ume da se desi i da tokom noći ne spava i po dve nedelje. Onda bude "veselo".

Kako se Đurađ ophodi prema sestri, ima li ljubomore?
- On je zaista divan, iako ja to nisam očekivala. Mislila sam da će biti ljubomore, ali on je predivan prema njoj, stalno je drži za ruku, ljubi je, grli, peva joj. Prevazišao je sva moja očekivanja.

Jeste li ga pripremali za dolazak novog člana porodice?
- Jesam i mislim da se deca vaspitavaju isključivo razgovorom. Pre nego što se Rosa rodila, pričala sam mu da će dobiti sestru, da treba da se vole, igraju i da sve dele.

Imate sreću da vam suprug pomaže u svim obavezama oko dece.

- Ne mogu da kažem da mi pomaže, jer smatram da je to naš zajednički posao. Sada je više gužve u kući, jer imamo dvoje dece, ali mi znamo da podelimo obaveze. Moj suprug češće kupa bebu nego ja.

Koje njegove osobine najviše cenite?
- On je za mene savršen. Strpljiv je, dobar i izuzetno posvećen porodici, što je meni veoma bitno. S druge strane, ne zanemaruje me kao osobu sada kada nas je četvoro.

Pronalazite li vreme za trenutke udvoje?
- Vikendom ostavimo decu bakama i dekama i onda izađemo na kafu, prošetamo se. To je vremenski ograničeno na kratak period, jer su deca još mala da bi ih ostavljali duže, ali nama mnogo znači.

Rekli ste da planirate i treće dete.

- Planiram, ali ne uskoro. Za sada želim da se posvetim Đurađu i Rosi.

Je l' vam teško da uskladite poslovne obaveze sa ulogom majke dvoje male dece?
- Nije mi teško zato što su tu moj muž, majka i svekrva. Porodica mi pruža maksimalnu podršku i pomoć. S druge strane, svakoj majci je potrebno malo oduška, a za mene je to moj posao.

Da li biste sebe pre okarakterisali kao glumicu ili kao voditeljku?
- Po vokaciji sam glumica i pozorište je moja prva i najveća ljubav. S druge strane, "Slagalica" je jedna od najgledanijih emisija i veći deo publike me zna kao voditeljku.

Koji su vaši mali rituali kojih se nikada ne odričete?

- Trudim se da nađem vreme za kafu sa drugaricama ili za neki kratki šoping. To su retki, ali samo moji rituali. Još nisam počela da vežbam, za sada samo praktikujem brzu šetnju sa decom u kolicima.

Intervju: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin