Saša Joksimović: Posvećeni glumac i roditelj

Saša Joksimović: Posvećeni glumac i roditelj

Autor: | 04/01/2013

0

Šarmantni glumac Saša Joksimović ubrzo posle pojavljivanja na sceni svojom darovitošću, pozitivnom energijom kojom pleni i radom osvojio je publiku. Tridesetjednogodišnji glumac, brat poznatog kantautora Željka Joksimovića, trenutno igra u seriji "Budva na pjenu od mora", gde tumači crnogorskog inspektora. Budući da mu je majka poreklom iz Crne Gore lako se snašao. U "Pozorištu na Terazijama", u mjuziklu "Zona Zamfirova", koji je režirao Kokan Mladenović, tumači lik Hansa, dok će u seriji "Ravna gora" igrati Koču Popovića i zbog te uloge trenutno pušta kosu i odlaže šišanje. Poznati Valjevac je već četiri godine u srećnom braku sa suprugom Nevenom i ponosni je otac trogodišnjeg Ilije.
Slobodno vreme najradije provodi u krugu porodice, koja je njegov najveći oslonac. Kad god je u mogućnosti vraća se u rodno Valjevo gde brižljivo neguje prijateljstva iz detinjstva.
- Za Valjevo me vežu najlepše uspomene iz detinjstva. Dok nisam došao u Beograd i počeo da se bavim glumom nisam ni znao koliko je poznatih i priznatih umetnika poteklo iz ovog grada. Ni manjeg grada ni više umetnika. Šalu na stranu, uvek volim da se vratim tamo i da vidim svoje prijatelje, braću i kumove - kaže kroz osmeh mladi glumac.
Veoma je ponosan na svoju ulogu u mjuziklu "Zona Zamfirova", a prijatelji sa kojima igra u ovoj predstavi doprineli su da još više voli svoj posao.
- Ekipa u "Pozorištu na Terazijama" je izuzetna, volim ovo pozorište jer se u njemu najbolje osećam. Trenutno igram u Zoni Zamfirovoj, pod režiserskom palicom Kokana Mladenovića, tumačim Hansa, lik koji je zajedno sa klavirom uvezen u Srbiju, koju je Stevan Sremac tako lepo opisao. Premijera ovog mjuzikla bila je zaista emotivna jer pored mene u predstavi igra i Ivan, sin pokojnog glumačkog velikana Milenka Zablaćanskog, koji je prvi put izašao na scenu na kojoj je tolike godine igrao njegov otac. Ja sam takođe debitovao te noći, tako da smo se na kraju predstave čvrsto zagrlili i prebrodili to zajedno. Mislim da je Ivan Zablaćanski dostojan naslednik svog oca.
Saša takođe ima dostojnog naslednika, sina Iliju koji već pokazuje interesovanje i talenat za glumu.
- Moj sin Ilija je neodoljiv, ja nikako ne mogu da budem strog prema njemu, pa to prepuštam supruzi. Preslatko je kada šetamo ulicom, a on imitira poze ljudi koje vidi na bilbordima ili reklamama, pa mu ja često kažem: "Sine, da li je moguće da ćeš se i ti baviti ovim poslom?" Naravno, u šali, jer pred njim je budućnost, a svaki njegov izbor ću svim srcem podržati.
Podrška koju i sam ima veoma mu pomaže u građenju karijere.
- Moji roditelji izuzetno su ponosni na brata i mene. Možda će zvučati neskromno, ali veoma im je drago da imaju dva tako uspešna i ostvarena sina. Kad god mi je potreban savet u vezi sa pevanjem, obratim se Željku koji je uvek spre-man da izrazi objektivnu i konstruktivnu kritiku. Stub moje porodice svakako je supruga Nevena, koja ima normalan posao i nije iz našeg umetničkog sveta, a ipak ima puno razumevanje za moje obaveze i sve što moja profesija nosi. Na primer, trenutno je vrlo tolerantna što se tiče moje frizure koja je diskutabilna. Shvata da se ne šišam jer to zahteva lik Koče Popovića, koga ću tumačiti u seriji "Ravna gora".
Talentovani glumac je sa suprugom Nevenom u vezi od 2001. godine, a uskoro planiraju i proširenje porodice.
- Naravno da želimo još dece, kada pitamo Iliju da li hoće batu ili seku, on uvek odgovara i batu i seku, a pošto je moja majka blizanac sa svojim bratom nije isključeno da mu ispunimo i tu želju.
Osim što je posvećen otac, Joksimović je i vrlo posvećen i brižan stric kćerki svog brata Željka Joksimovića, maloj Mini.
- Mina i ja smo drugari, ali stvarno prijatelji. Uživam da se družim sa njom i uvek razgovaramo potpuno ravnopravno, nikada je nisam tretirao kao mlađu od sebe i nadam se da uspevam da joj budem dobar stric.

Tekst: Life Content, Jelena Vlahović

Foto: Life Content, Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin