Marijana Mateus: Zbog ljubavi napuštam Srbiju

Marijana Mateus: Zbog ljubavi napuštam Srbiju

Autor: | 26/01/2013

0


Majka troje odrasle dece, a odnedavno i uspešna modna kreatorka Marijana Mateus, koja uvek izaziva pažnju javnosti, proživljava san mnogih žena. Posle modnog performansa, kome je duže bila posvećena, a koji je upriličila u decembru prošle godine u hotelu „Moskva“ u Beogradu, odlučila je da sebe časti jednim luksuznim putovanjem. Prvi put posle nekoliko godina novogodišnje praznike provela je bez dece u prestižnom švajcarskom skijalištu Sent Moric. Na nagovor prijatelja i svog partnera, sa kojim uživa skoro dve godine u vezi, ova zavodljiva plavuša najluđu noć dočekala je u elitnom hotelu „Badrut Palas“, gde noćenje košta i do dve hiljade švajcarskih franaka.
- Bila sam u dilemi gde ću slaviti Novu godinu, u Londonu ili Sent Moricu, a presudila je moja ljubav prema Švajcarskoj i jednom od mojih omiljenih skijališta - Sent Moric. Tamo sam već bila nekoliko puta i uvek mu se rado vraćam. Znajući šta me očekuje, radovala sam se tom putovanju. Interesantno kako jedno malo mesto funkcioniše po vrhunskom sistemu. Ovo mi je bio jedan od lepših odmora - zadovoljno priča Marijana.
- Sedam dana smo boravili u hotelu „Badrut Palas“ koji je više nego savršen zbog svih mogućnosti koje pruža. U Sent Moricu skijaške staze su izvanredne, ima ih ukupno dvadeset sedam. Po tri sata dnevno sam skijala, a posle toga vreme sam provodila u spa-centru i najčešće u mom omiljenom restoranu „Paradizo“, smeštenom u sunčanoj dolini odakle se pruža predivan pogled. Ono što krasi Sent Moric je jezero koje ovom skijalištu daje posebnu draž. Sedam dana u ovom mestu mi je zaista proletelo - sa osmehom priča Marijana.
Mada je majčinstvo uvek isticala na prvo mesto i volela da joj se porodica okuplja za važne praznike, kreatorka je prvi put odlučila da Novu godinu dočeka bez svoje dece.
- Prvi put za Novu godinu nisam bila sa decom. Prošlu i pretprošlu godinu dočekala sam sa njima na Kopaoniku. Ove godine moj sin i mlađa kćerka unapred su organizovali svoje društvo, a najstarija Dajana je novogodišnju noć provela u Ukrajini. U meni je nešto govorilo da bi trebalo da odem u Švajcarsku, iako me je sin do poslednjeg časa terao da se predomislim i sa njima provedem novogodišnje dane na Kopaoniku. Nisam se predomislila i odlazak na naš najlepši planinski dragulj ostavila sam za kraj februara - šarmantno komentariše Mateusova i ističe da ju je doček Nove godine u prestižnom hotelu u Sent Moricu ostavio bez daha.
- Ako izuzmemo luksuz kojim odiše hotel „Badrut Palas“, potpuno me je oduševila energija ljudi koji su odseli u njemu. Za Novu godinu svirala su tri benda. Pre svečane večere organizovan je koktel na kome su se služili „Kristal“ i „Moet Šandon“. Svi su bili izuzetno veseli, razdragani i raspoloženi za igru, što je mene naročito obradovalo. Iako smo svake godine stariji, za mene je svaka naredna godina jedna nova šansa - kaže Marijana Mateus.
Iako je karijeru modnog kreatora započela u Beogradu, četrdesetdvogodišnja dama planira da život i karijeru nastavi u inostranstvu. Baza će joj biti London, budući da joj u engleskoj prestonici žive deca.
- Poslednjih godinu dana sumiram život i razmišljam kojim putem bi trebalo da nastavim. Odlučila sam da budem tamo gde su mi deca i tamo gde se odvija neki moj privatni i poslovni život. Beograd mnogo volim, ali čini mi se da sam ovde mnogo "pustila korene u etar". Posle divnog početka godine planiram da se oprobam i na inostranom tržištu mode. Da bi negde uspešno radio, moraš tamo i da živiš. Sada imam konkretne planove, ali ne volim da pričam unapred, dok se ne realizuju. Izvesno je da ću samo još neko vreme biti ovde, a onda odlazim za London. Ovo nije moja ishitrena odluka. Mene je za Beograd vezivao samo posao. Moja deca su već odavno u Engleskoj i moj privatni život se odvija van ove zemlje. Naravno da ću biti prisutna i na srpskom tržištu i svakako planiram da jednom godišnje u našoj zemlji upriličim modnu reviju. Ono što je bitno moja proizvodnja će ostati u Srbiji, ali će se moj život odvijati u inostranstvu, najviše u Londonu. Takvoj odluci najviše se raduju moja deca jer se trenutno školuju u Engleskoj. Moja starija kćerka i ja smo jako vezane, osećam da sam joj sve više potrebna. Nije dovoljno provoditi sedam dana mesečno sa decom bez obzira na to koliko su ona velika. Ja već dugo želim da sve ono što znam na nekom drugom mestu i pokažem. Mogu da se pohvalim da je u Sen Tropeu od aprila dogovorena prodaja mojih stvari u okviru jednog velikog brenda. Osim toga, sklopila sam ugovor sa jednom inostranom firmom pod nazivom „Ipon“ da za njihove radnike kreiram uniforme i brinem o njihovom celokupnom brendu. To su dodatni razlozi zbog kojih želim da odem u inostranstvo, ističe Marijana.
Na pitanje ko joj pomaže u sklapanju i pronalaženju potencijalnih klijenata, odgovara:
- Moje dugogodišnje veze i poznanstva sada sve više dolaze na videlo. Moji prijatelji, biznismeni, kada vide moje haljine, shvate da za malo novca mogu da dobiju kvalitetnu garderobu, mada u budućnosti planiram da proizvodim i luksuznije haljine kakve inostrano tržište i zahteva - priča popularna četrdesetdvogodišnjakinja i ističe da u Srbiji od mode teško može da se živi.
- Ja u Srbiji radim zato što to volim i želim da se dokazujem. Ali život na kakav sam navikla ne bih mogla sebi da priuštim od finansija koje donosi moda. Baš zbog toga želim da odem i svoju modu pokažem u inostranstvu. Ovog proleća i leta najveći deo vremena provešću u Sen Tropeu, jer ću tamo prodavati svoju kolekciju - ponosno kaže Marijana i objašnjava zašto još ne želi da ozvaniči identitet momka sa kojim je već dve godine u vezi i sa kojim je provela divnih sedam dana na skijanju u Švajcarskoj.
- Već duže vreme ne pričam o svojim emotivnim vezama, najviše zbog svoje dece jer smatram da oni ne treba da se opterećuju mojom intimom sve do trenutka dok ne odlučim da sa nekim započnem zajednički život ili da se udam. Nije lepo pričati o takvim stvarima, iako sam ja zaista imala vrlo malo veza za pet godina, otkad sam se razvela od Lotara Mateusa, sa kojim sam u odličnim odnosima. Za tih pet godina u mom životu provukle su se neke tri veze. Žao mi što nijedan muškarac iz Srbije nije uspeo da mi ukrade srce, jer smatram da su naši momci vrlo zgodni. Trenutno sam u ozbiljnoj dvogodišnjoj vezi sa jednim strancem. Ako se naš odnos bude razvijao u dobrom smeru, naravno da ću njegovo ime sa zadovoljstvom saopštiti - priča Marijana.
Na pitanje da li je izabranik njenog srca jedan od razloga što se ona seli za London, kroz osmeh kaže:
- Moj dečko nije poznata ličnost, biznismen je, a London je baza skoro svih uspešnih poslovnih ljudi, mada on putuje svuda po svetu. Tačno je da sam u proteklom periodu bila veliki zaluđenik poslom u Srbiji i da se dokazujem. Istina je da je jedan od razloga što odlazim odavde želja da dam malo više vremena i privatnom životu.

Tekst: Life Content, Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin