Pola sata sa... Ljiljana Stjepanović

Pola sata sa... Ljiljana Stjepanović

Autor: | 22/03/2013

0


Glumica Ljiljana Stjepanović nedavno je dobila prestižnu glumačku nagradu koja nosi ime njene velike prethodnice Žanke Stokić. Harizmatična dama veoma je uzbuđena zbog ovog uspeha, a sa njom se raduju i svi članovi porodice. Priznata umetnica je posle razvoda braka od svoje srednjoškolske ljubavi sama odgajala sinove Igora i Vlastimira, tako da je karijeru gradila korak po korak. Ipak, tvrdi da ni za čim ne žali i da bi sve ponovila.

Koliko vam znači priznanje „Žanka Stokić“ koje ste nedavno dobili i jeste li se nadali ovakvom uspehu?
- Nisam očekivala ovu nagradu jer nisam ni znala da je poslat predlog za mene. Naravno da svaka glumica priželjkuje da dobije „Žanku Stokić“ jer je to najveće priznanje za nas glumice. Ovo smatram krunom karijere i bila sam oduševljena kada sam saznala da sam ovogodišnji dobitnik. Ta euforija me još drži.

Jeste li potajno maštali o ovom priznanju?

- Nisam maštala, ali pošto je reč o prestižnoj nagradi, svakako da mi mnogo znači.

Spremate li se za svečanu dodelu u Narodnom pozorištu?
- Spremam se za dodelu nagrada i poslednjih dana sam na tome najviše angažovana. Trenutno prikupljam arhivske snimke i fotografije jer planiramo da napravimo lepu prezentaciju. Ko bude došao na dodelu, videće o čemu pričam.

Da li su vam kolege čestitale na ovom uspehu?
- Od svih ljudi koji me vole dobila sam veliku podršku. Tu pre svega mislim na članove moje porodice, koji su se najviše obradovali. Naravno, dobila sam mnogo čestitki i od kolega iz mog matičnog "Pozorišta na Terazijama", ali i od drugih, sa kojima sam u karijeri imala priliku da sarađujem. Dobila sam mnogo poruka i poziva poslednjih dana i zaista sam dirnuta zbog toga, jer smatram da su sve čestitke bile iskrene.

Koliko su se članovi vaše porodice obradovali zbog vas?

- Moja porodica mi je uvek najveća podrška. Moja dva sina, snaha i unuka raduju se svakoj mojoj nagradi, a pošto je ovo veliko priznanje i oni su, kao i ja, oduševljeni. Veoma su se obradovali i moj brat i njegova žena, kao i bratanci. Svi se euforično spremamo za veče dodele.

Hoće li svi oni biti sa vama na dodeli nagrada?
- Nadam se da hoće, ukoliko neko od njih ne bude sprečen zbog poslovnih obaveza.

Jeste li organizovali svečanu proslavu za najbliže?
- Trenutno sam prezauzeta zbog obaveza u vezi sa dodelom nagrade, kao i zbog redovnih predstava u kojima igram, međutim, uskoro planiram da napravim veliko porodično slavlje na kome ću okupiti najbliže i sa njima svečano obeležiti ovaj uspeh.

Izgleda da ste velike uspehe u karijeri postigli kao zrela glumica, jeste li namerno gradili karijeru „korak po korak“?

- Dobijala sam nagrade i kao mlađa glumica, ali to nikada nije bilo mnogo medijski propraćeno. Imala sam dva „Zlatna ćurana“, imam tri međunarodne nagrade za najbolju glumicu, priznanje grada Beograda i mnoge druge. U karijeri sam dobila više od dvadeset priznanja, ali je ovo poslednje uz Nušićevu nagradu za životno delo, kruna u mom poslu. Što se moje karijere tiče, ona se razvijala postepeno, ali sam ja zadovoljna zbog toga i nikada ništa ne bih menjala.

Pripremate li novu predstavu za vašu publiku?
- Trenutno spremam „Veče Ljilje Stjepanović sa prijateljima“ koja će se davati u Domu sindikata. Biće to druženje uz mnogo pesme, poezije i humora.

Malo je poznato da pišete i poeziju, o kakvim pesmama je reč?
- Nedavno sam objavila knjigu dečje poezije pod nazivom „Ljudac“ koju sam posvetila unuci Kseniji.

Vaša unuka Ksenija je krenula vašim stopama, hoćete li ponovo vas dve raditi zajedno?

- Jeste. Ksenija je nedavno imala premijeru u teatru „Madlenianum“, reč je o dečjoj operi „Čarobna frula“. Bila je sjajna u toj predstavi. Naravno da bih volela da opet nešto radim sa mojom mezimicom i ako se ukaže prilika, to će se sigurno i dogoditi.

Tekst: Life Content, Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti