Prirodni lekovi protiv upale sinusa

Prirodni lekovi protiv upale sinusa

Autor: | 09/04/2013

0

Simptomi akutne upale sinusa su zapušen nos, pojačana sekrecija, osećaj pritiska u području sinusa, glavobolja, povišena temperatura, pritisak u usima, gubitak ukusa, suzenje očiju. Nakon nekoliko dana od nastanka bolesti može se pojaviti osećaj iscrpljenosti i umora.

Simptomi hronične upale sinusa su veoma slični i ako se ne leče mogu trajati godinama što osim nelagodnosti (zbog bolesnog stanja pacijenta), u težim oblicima, može izazvati i druge ozbiljne komplikacije kao što su: poremećaj centra za ravnotežu, gluvoća, meningitis i slično.

Zbog toga je veoma vazno ozbiljno shvatiti i blagovremeno započeti pravilno lečenje prehlade, gripa i svake druge infekcije organa za disanje, koje bi mogle izazvati upalu sinusa.

Ren

Ren je najpoznatiji prirodni lek protiv upale sinusa i u našem narodu postoji puno različitih priča o tome kako se priprema za ovu vrstu lečenja. Ovde smo izdvojili dva recepta, jedan kao oblog a drugi sirup.

Oblog protiv upale sinusa

U flašu od pola litra staviti narendani ren do vrha napuniti vinskim sirćetom, zatvoriti i na toplom držati 10 dana uz češće mućkanje, zatim koristiti tako što se na svaki sat preko otvorenog grlića flaše udiše pet minuta.

Uveče tečnost sipati na tkaninu i držati na čelu i potiljku, u toku noći. Ležati bez jastuka. Terapija traje pet dana.

Sirup protiv upale sinusa

Na mašini za meso sitno samleti 50 gr rena i 20 gr korena đumbira i 20 gr cikorije, pa tome dodati kašičicu cimeta. Dobijenu mešavinu sipati u staklenu teglu i dobro zatvoriti, pa uz povremeno mućkanje deset dana držati kraj izvora toplote. Svako jutro na gladan stomak, pola sata pre jela, uzimati po jednu kafenu kašičicu ove smeše.

MORE I SUNCE - PRIRODNI LEK PROTIV  UPALE SINUSA

More i Sunce su odličan prirodni lek za upalu sinusa. U kućnoj varijanti treba rastvoriti nerafinisanu morsku so u destilovanoj vodi i ukapavati u nos više puta na dan.

Izvor: http://www.kodren.com/alternativna-medicina/195-prirodni-lekovi-protiv-upale-sinusa.html

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: sinusi upala

Pročitajte još