Sonja Kocić: Biti samohrana majka je velika borba

Sonja Kocić: Biti samohrana majka je velika borba

Autor: | 25/04/2013

0

Zbog spota za pesmu "Sad se vadi", koji je nedavno snimila sa Alkom Vuicom, pevačica Sonja Kocić dospela je u žižu javnosti. Po nalogu RRA izbačene su scene u kojima se dve pevačice ljube, ali cenzura im nije teško pala jer smatraju da poljubac nije presudan za uspeh njihove pesme. O prijateljstvu sa Alkom, učešću u "Parovima" i planovima za leto, ali i o muškarcima i vezama, razgovarali smo sa mladom mamom trogodišnje Tije.

Ovo nije prvi put da se ljubite sa Alkom, jednom ste već bile uhvaćene „u akciji". Da li ste tada došle na ideju da takvu scenu ubacite u spot? Jesu li ekstremni ispadi postali jedini način da se ekspresno dospe u žižu interesovanja?

Sve je krenulo od našeg prvog poljupca na Kopaoniku, od kojeg su mediji napravili veliku senzaciju. Ne vidim u tome ništa skandalozno jer, ako malo bolje pogledate oko sebe, videćete da takve scene nisu toliko neuobičajene. Pored dobre pesme kakva je "Sad se vadi", zaista nam nisu potrebni skandali.

Tema spota je ljubavni trougao između dve žene i muškarca. Da li ste se nekad i privatno našli u takvoj situaciji?
Okruženi smo ljubavnim trouglovima raznih vrsta, muškarci varaju žene, žene varaju muškarce. Hvala Bogu, nisam se našla u takvoj situaciji i nadam se da mi se to nikada neće desiti. Ne znam da li bih na to reagovala burno ili bih se samo okrenula i otišla.

Kakve su reakcije porodice i prijatelja na poteze kao što je „sporna“ scena u novom spotu?
U spotu nema ničega spornog i neme razloga da se stidim, a tako će biti i ubuduće. Svoju kćerku bar dva puta dnevno poljubim na takav način, pa stvarno nema razloga za brigu.

Saradnja sa Alkom Vuicom proistekla je iz prijateljstva koje ste sklopile tokom rijaliti šoua "Parovi". Imate li još prijatelja na estradi i u kakvim ste odnosima sa kolegama? Da li se netrpeljivost sa Nikolom Paunovićem nastavila i po završetku rijalitija?

U rijalitiju, verovali ili ne, može da se sklopi pravo prijateljstvo. Alka i Stevan Radivojević bili su mi tamo velika podrška, pa smo tako i došle na ideju o saradnji. Naravno da imam prijatelja među kolegama, odnose sa njima negujem i gradim godinama. Sa Nikolom se više nikada nisam čula, hvala Bogu, ni videla.

Kako danas gledate na svoje učešće u "Parovima"? Je li to bila mudra ili pogrešna odluka? Da li biste ponovo učestvovali u nekom od programa te vrste i kako vam se čine sa ove strane ekrana?

Učešće u jednom rijalitiju sasvim je dovoljno, a da bih to ponovila, organizatori bi morali da mi ponude zaista veliku sumu. Moj boravak u "Parovima" većina gledalaca, prijatelja i rodbine prokomentarisala je pozitivno. Život u zatvorenom prostoru, sa ljudima koji vam nisu prijatelji već samo poznanici, predstavlja novu dimenziju u kojoj iznova upoznajete sebe i otkrivate svoj karakter.

U tekstovima vaših pesama preovlađuju ljubavni jadi. Da li u njima ima nečeg autobiografskog?
Tekstove svojih pesama ne pišem sama, ali se u njima ipak mogu prepoznati delovi iz mog života, posebno u numeri "Sad se vadi".

Jednom prilikom ste se požalili da niste imali podršku partnera kada je reč o muzičkoj karijeri. Da li to znači da ćete ubuduće tražiti ljubav u svojoj branši?

Istina je da još uvek nisam pronašla pravog, nijedan moj partner nije pokazao razumevanje za posao kojim se bavim. Živim za ljubav, ali do sada nisam bila te sreće da mi veze potraju, jer moja karijera brzo postaje problem. Jasno je da postoje velike predrasude o našem poslu, ali se radi toga nikada neću odreći pevanja. Na našoj sceni ima lepih i zgodnih momaka, ali zasad ostajem sama.

Da li ste saznali ko vam je poslao korpu sa 101 ružom? Novi udvarač ili možda udvaračica?
Dobila sam cveće od dobrog prijatelja čija mi je podrška u tom trenutku mnogo značila.

Koliko je danas teško biti samohrana majka, a pritom graditi muzičku karijeru?

Velika je to borba... Maksimalno sam posvećena svom detetu, trudim se da mojoj devojčici ništa ne nedostaje, a da pritom ne trpi ni karijera.

Koje su Tijine i vaše omiljene zajedničke aktivnosti? Da li i vaša kćerka pokazuje interesovanje za muziku? Uz koju pesmu najradije đuska?
Tia i ja skoro sve radimo zajedno - kuvamo kafu, idemo u kupovinu, šetamo, pevamo po kući ispred ogledala. Osim uz moje i pesme hora "Čarolija", najviše uživa kada sluša hit "Baksuze" Ane Nikolić.

Kakvi su vam planovi za leto?

Planiram da se do kraja leta bogato udam, a ako u tome ne uspem, snimiću "morski" hit sa Alkom Vujicom. Možda ćemo ponovo biti zabranjene jer ćemo u spotu nositi kupaće kostime. Šalu na stranu, ovog leta posvetiću se snimanju novog albuma koji će raditi Alka sa svojim saradnicima iz Hrvatske.

Izvor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin