Beogradski magovi kulinarstva dolaze na "Food Talk": "Square Nine", "Dijagonala", "Homa", "Privrednik"...

Beogradski magovi kulinarstva dolaze na "Food Talk": "Square Nine", "Dijagonala", "Homa", "Privrednik"...

Autor: | 10/05/2013

0
Vladimir Melentijević

Spisak značajnih regionalnih imena iz sveta kulinarstva, hrane i vina koji dolaze na konferenciju "Food Talk" uvećava se svakodnevno.
- Ove nedelje dobili smo potvrdu od vlasnika i šefova kuhinja nekoliko najboljih beogradskih restorana i hotela. To su Vladimir Melentijević, vlasnik "Zapleta" i "Dijagonale", Filip Ćirić, suvlasnik "Home", Goran Kovačević, glavni kuvar hotela "Square Nine". Staru gardu predstavljaće Rade Litričin, danas glavni kuvar u klubu "Privrednik" a ranije perjanica Kluba književnika.
Konferencija će okupiti vodeće eksperte iz oblasti hrane i vina iz celog regiona: šefove kuhinja i vlasnike najboljih restorana u regionu; najbolje vinare u regionu; najbolje autore kulinarskih tv-emisija kao i najbolje gastro-blogere i kolumniste.
"Food talk 2013" će se baviti i trenutno aktuelnim pitanja bezbednosti hrane, GMO hrane i drugim gorućim pitanjima iz ove oblasti.
Pored Olivera Mlakara, legendarnog voditelja emisije "Male tajne velikih majstora kuhinje", dolazak na konferenciju potvrdio je i Vladimir Pištalo, dobitnik NIN-ove nagrade za roman godine koji će govoriti o "Gastro-geografiji". Učesnici konferencije imaće prilike da čuju i zagrebačkog kolumnistu Renea Bakalovića, koji je vodeći regionalni ekspert iz oblasti hrane i vina. Na kraju konferencije - Đorđe Balašević će pričati o "hrani u etici i poetici ravnice". Na konferenciji će učestvovati i Moreno Debartoli, koji je široj javnosti poznat kao dečak Malik iz Kurturičinog filma "Otac na službenom putu" a danas je glavni kuvar hotela "Bristol" u Sarajevu.

Detalje i programu i učesnicima konferencije FOOD TALK možete pogledati OVDE.

Filip Ćirić
Goran Kovačević

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin