"Food Talk 2013": Oliveru Mlakaru pridružuje se i Stevo Karapandža!

"Food Talk 2013": Oliveru Mlakaru pridružuje se i Stevo Karapandža!

Autor: | 17/05/2013

0


Potvrdio i Stevo Karapandža! Konferencija "Food Talk 2013" na Salašu 137 će imati istorijski događaj - prvi ponovni susret dve legende - Olivera Mlakara i Steve Karapandže koji su sedamdesetih i osamdesetih zajedno vodili "Male tajne velikih majstora kuhinje"...
Oni će nastupiti u zajedničkom "Food Talk" razgovoru na regionalnoj konferenciji o hrani koja će se održati 14. juna na Salašu 137 i za koje već vlada veliko interesovanje u celom regionu.
Prošle nedelje dobili smo potvrdu od vlasnika i šefova kuhinja nekoliko najboljih beogradskih restorana i hotela! To su Vladimir Melentijević, vlasnik "Zapleta" i "Dijagonale", Filip Ćirić, suvlasnik "Home",Goran Kovačević, glavni kuvar hotela "Square Nine". Staru gardu predstavljaće Rade Litričin, danas glavni kuvar u klubu "Privrednik" a ranije perjanica Kluba književnika.
Hrvatsku će predstavljati čuveni kuvar Christian Misirača, Sloveniju Ana Roš iz "Hiše Franko", Bosnu i Hercegovinu Amer Sinanović iz čuvenog sarajevskog restorana "Čestiri sobe gospođe Safije" a Makedoniju - Zdravko Kostovski iz skopske "Arabeske".

Konferencija će okupiti vodeće eksperte iz oblasti hrane i vina iz celog regiona: šefove kuhinja i vlasnike najboljih restorana u regionu; najbolje vinare u regionu; najbolje autore kulinarskih tv-emisija kao i najbolje gastro-blogere i kolumniste.

"Food talk 2013" će se baviti i trenutno aktuelnim pitanja bezbednosti hrane, GMO hrane i drugim gorućim pitanjima iz ove oblasti.

Pored Olivera Mlakara i Steve Karapandže,  dolazak na konferenciju potvrdio je i Vladimir Pištalo, dobitnik NIN-ove nagrade za roman godine koji će govoriti o "Gastro-geografiji". Učesnici konferencije imaće prilike da čuju i zagrebačkog kolumnistu Renea Bakalovića, koji je vodeći regionalni ekspert iz oblasti hrane i vina. Na kraju konferencije - Đorđe Balašević će pričati o "hrani u etici i poetici ravnice". Na konferenciji će učestvovati i Moreno Debartoli, koji je široj javnosti poznat kao dečak Malik iz Kurturičinog filma "Otac na službenom putu" a danas je glavni kuvar hotela "Bristol" u Sarajevu.

Detalje i programu i učesnicima konferencije FOOD TALK možete pogledati OVDE.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti