Gordan Kičić: Ponosan na poslovne i privatne uspehe

Gordan Kičić: Ponosan na poslovne i privatne uspehe

Autor: | 22/06/2013

0

Nije slučajno što mediji Gordana Kičića nazivaju glumcem mlađe generacije iako ima trideset pet godina. Talentovanog Beograđanina krase dečački šarm i neverovatna poletna energija dok govori o aktuelnim filmskim projektima, njegovoj velikoj strasti - muzici i porodičnoj oazi. Junak nastavka serije „Otvorena vrata“, koji je srećan zbog velikog uspeha filma „Ustanička ulica“, čiji je glavni glumac i producent, trenutno je aktuelan i zbog nove predstave „Revizor“ u „Ateljeu 212“.
Glumac koji je studije glume upisao kao sedamnaestogodišnjak, u predstavi Nikolaja Gogolja igra lik Hlestakova. Stalni član „Ateljea 212“ u srećnom je braku sa suprugom Zoranom, koja se bavi produkcijom, sa kojom ima petogodišnju kćerku Sofiju. Sa suprugom posećuje sve javne događaje i rado odlazi na rok koncerte. Iako ima svoj bend, Gordan sve manje vremena nalazi za probe.
Tridesetpetogodišnji glumac, koji živi u strogom centru Beograda, do sada je najčešće dobijao uloge „gradskih šmekera“. U iskrenom razgovoru za magazin „Hello!“ umetnik govori o sebi, slobodnom vremenu i interesovanjima. Prvo se osvrnuo na predstavu „Revizor“, čije je premijerno izvođenje bilo prošle nedelje.
- Gogolj je toliko savremen da za njegovu rečenicu i misao mogu reći da su totalna avangarda. Dva i po meseca sam se bavio predstavom „Revizor“, što mi je bilo veoma inspirativno. Vrlo sam srećan, predstava je potpuno drugačija od svega što sam do sada radio. Komad je i fizički zahtevan. Pored petnaest predstava mesečno, nije mi potreban drugi trening, tako održavam dobru formu. Povremeno odem u teretenu i radim aerobne vežbe kako bih poboljšao funkciju leđa i vrata, sa čime, inače, imam probleme - govori umetnik i naglašava da je ostavio pušenje, jer je počelo da mu smeta, te puši elektronsku cigaretu.
- Glas je počeo da mi strada od previše nikotina, pa sam odlučio da pređem na elektronsku cigaretu - iskren je Kičić, čija je velika ljubav muzika i ima svoju muzičku grupu još od tinejdžerskih dana. Sa uzdahom primećuje da zbog mnogobrojnih obaveza nema vremena za probe.
- Imali smo pozive za nastupe, ali ne mogu da stignem. Pored glume, imam mnogo posla i na filmu, čiji sam producent - „Ustanička ulica“. Prodat je južnoameričkom ogranku televizije „HBO“. Nadam se da će moja producentska kuća „Film kombajn“ nešto od toga zaraditi. Film trenutno učestvuje na festivalu u Sijetlu, ja nisam mogao da odem zbog obaveza u vezi s predstavom. Drago mi je da je prošao dobro u našim bioskopima, na svetskim filmskim festivalima, i da je lepo prodat u inostranstvu.
Gordanov otac je bio pozorišni i televizijski reditelj i on ne krije da je zahvaljujući ocu postao „pozorišno dete“. Za kćerku Sofiju kaže da voli da ide u teatar, ali da joj neće nametati svoj izbor.
- Usmeravaću kćerku na dobre stvari, tako što će biti na izvoru nečega što je kvalitetno. Kod nas u kući sluša se dobra muzika. Neću terati dete ni na šta, ali ne bih bio srećan da voli nekvalitetnu muziku kada njeni roditelji vole dobru, a ista je situacija i sa pozorištem. Kao gledalac ona uživa u pozorišnim predstavama primerenim njenom uzrastu. Još je mala, ali podržaću njen budući izbor, kakav god da bude. Za sada Sofija je srećna što ide u vrtić jer voli da se druži sa decom - zaključuje šarmantni Gordan Kičić koji zbog svog posla, koji ne podrazumeva standardno, fiksno radno vreme, može da se posveti detetu i sa suprugom lakše organizuje porodični život.
- Moja supruga ima kancelarijsko radno vreme, ja nemam, i to je odlično za podelu obaveza oko deteta. Lepo funkcionišemo, odlično nam je.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin