Pola sata sa... Viktor Savić

Pola sata sa... Viktor Savić

Autor: | 08/09/2013

0


Popularni glumac Viktor Savić nedavno je završio snimanje drugog dela filma "Montevideo, Bog te video“ u kome igra fudbalsku legendu Milutina Ivkovića Milutinca. Za zgodnog Viktora ova uloga je bila veliki izazov, ali budući da se oduvek bavio sportom nije mu bilo preterano zahtevno da tumači lik profesionalnog sportiste. Na njegov širok dečački osmeh ženski deo publike nije ostao imun. Glumom se bavi od ranog detinjstva, a karijeru je gradio prvo u televizijskim serijama "Mješoviti brak" i "Košarkaši" koje su bile izuzetno gledane, a onda su usledile role na velikom platnu. Posebno se istakao u filmu "Šišanje", gde igra ulogu zloglasnog vođe navijača. U narednoj sezoni Viktora ćemo gledati i u Narodnom pozorištu u predstavi "Uspavanka za vuka ničijeg“ koja je nedavno premijerno izvedena u Budvi. Iako je čitavo leto proveo radno, dvadesetdevetogodišnji glumac ne oseća umor jer je zadovoljan uspesima koje postiže i srećan je što se bavi poslom koji je njegova najveća ljubav.

Kako ste proveli leto?
- Ovo leto sam proveo radno, spremao sam predstavu u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Beograda i „Budva grad-teatra“, koja se zove "Uspavanka za vuka ničijeg“. Predstavu smo premijerno izveli u Budvi, pa sam tom prilikom bio deset dana na primorju. Od oktobra ćemo isti komad zaigrati i u našem glavnom gradu u Narodnom pozorištu. Snimao sam i seriju "Budva na pjenu od mora“ i film o kome još ne mogu da govorim. Nisam uspeo ni najmanje da se odmorim.

Da li ste radni boravak u Crnoj Gori iskoristili za privatno druženje sa kolegama?

- Naravno da sam svaki slobodan trenutak, kojih nije bilo mnogo, iskoristio da sa prijateljima odem na plažu ili na kafu, ali nisam mogao potpuno da se opustim.

Na koji način se opuštate kada nemate poslovne obaveze?
- Uglavnom se viđam sa bliskim i dragim ljudima čije me društvo opušta. Slušanje muzike me uvek relaksira i smiruje, muziku slušam u svakom trenutku, čak i dok radim. Najviše volim rep, ali slušam i sve druge muzičke pravce u kojima prepoznam kvalitet.

Bavite li se redovno sportom?
- Treniram svakoga dana sa prijateljima sa kojima se godinama družim. Imam krug prijatelja sa kojima putujem, slušam muziku i treniram.

Koji sport praktikujete?

- Uglavnom su to vežbe snage poput zgibova, sklekova i trbušnjaka. Ne vezujem se za zatvorene prostore kao što je teretana, jer je te vežbe, koje su uglavnom bez tegova, moguće raditi svuda.

Družite li se sa prijateljima iz detinjstva?
- Imam prijatelje iz osnovne i srednje škole, sa kojima sam odrastao i koje viđam svakog dana. Naravno, s godinama svako od nas je upoznavao još osoba iz drugih sfera života, pa se naše društvo širilo, ali mi najbliži tokom godina ostali smo bliski.

Da li je vaš posao ikada uspeo da poremeti te odnose u smislu da vaši prijatelji pomisle da ste se zbog slave promenili?
- To je nemoguće, jer sam uvek svestan svog izbora u životu. Nije se ništa promenilo, i dalje živim u kraju u kome sam odrastao, sa ljudima sa kojima sam stasao, i život mi se nije ni u jednom trenutku drastično promenio. Moji prijatelji i ja prošli smo mnogo toga zajedno i poznaju me veoma dobro kao i ja njih. Verujem im i posao nikada ne bih mogao da promeni bilo koga do te mere da zaboravi ljude koji su važan deo njegovog života.

Koliko porodica podržava vašu karijeru?

- Imam sreću da, od kada sam počeo da studiram, imam njihovu podršku. Na glumu sam krenuo kada sam bio četvrti razred osnovne škole, pa su imali dovoljno vremena da se naviknu da ono čime se bavim doživljavaju kao i svako drugo zanimanje.

Dugo se bavite glumom, plašite li se zasićenja od te profesije?
- Ne plašim se, mada možda se i to dogodi. Ako i dođe do toga, naći ću nešto drugo jednako kreativno, ali jedno je sigurno - svakako neću nazadovati.

Imate li želju da se okušate u poslu režisera?
- Možda, za sada još uvek ne. Možda je režija upravo to što će me jednog dana ispunjavati pored glume. Svaki put kada radim na svojoj ulozi pomalo se mešam i u rediteljski posao, kao što se i reditelji na poseban način bave glumačkim zanatom. Sve je to usko povezano.

Jeste li svesni koliko ste popularni, pogotovo kod ženskog dela publike zbog vašeg izgleda?

- Ne razmišljam o tome, to je jednostavno nešto na čemu ne može da se radi i te fizičke osobine se ne mogu nadograđivati, tako je kako je, rodiš se ovakav ili onakav. Možeš da održavaš unutrašnju lepotu i da radiš na zdravom telu da bi imao i zdrav duh.

Gde biste voleli da otputujete?
- Voleo bi da vidim Argentinu i Brazil, uglavnom bih želeo da posetim takve egzotične predele. Želja mi je i da odem u Los Anđeles.

Intervju: Jelena Vlahović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: viktor savić