Milan Stanković: Porodica je stub moje ličnosti

Milan Stanković: Porodica je stub moje ličnosti

Autor: | 13/10/2013

0

Otkako se pojavio na javnoj sceni pevač Milan Stanković izaziva veliku pažnju publike, kako svojim muzičkim talentom tako i atraktivnim imidžom. Posle učešća u muzičkom takmičenju "Zvezde Granda", pre pet godina, vinuo se u epicentar medijske žiže. Publika ga je obožavala, nastupi i koncerti su se nizali, a ljubav sa koleginicom Radmilom Manojlović je bila u punom zamahu. Potom, usledio je izbor za pesmu koja će nas predstavljati na "Evroviziji", 2010. godine, na kojem je Milan odneo pobedu. Tom prilikom sarađivao je sa slavnim Goranom Bregovićem, ali dobar plasman u Evropi je izostao, zazuzeo je trinaesto mesto. Tada počinju problemi za mladog pevača iz Obrenovca, koji se zbog nesporazuma sa čelnicima televizija i direktorom matične kuće "Grand" povlači iz medija. Tokom medijske izolacije, u koju je svojevoljno otišao, njegova dugogodišnja devojka Radmila sve vreme bila je uz njega. Živeli su zajedno i jedno drugom bili najveća podrška i oslonac. Međutim, pre godinu dana njihovoj ljubavi je došao kraj, a dvadesetšetogodišnji mladi pevač krah ljubavi opevao je u pesmi "Od mene se odvikavaj", iskreno iskazavši svoja osećanja.

Koliko vam je nedostajala scena, publika i nastupi?

- Ničega mi ne manjka. Kao veoma mlad doživeo sam zabrane i medijski linč, ali moja mnogobrojna, verna publika strpljivo me je čekala, ne obazirući se na mnoge loše stvari koje se o meni pišu. Svestan sam činjenice da su medijska upinjanja mizerna, u odnosu na ono šta vi zapravo jeste i šta nudite, odlučio sam da se sada, kao i ubuduće, pojavljujem onda kada imam šta da pokažem, kao vlasnik svog života i karijere, koji nisu stvorili oni koji uzalud pokušavaju da mi nanesu štetu.

Kako ste provodili vreme tokom medijske pauze?
- Medijska pauza je toliko trajala, isključivo mojom voljom, i tako će uvek biti kada ne promovišem novu muziku. Uostalom, to je praksa svih onih koji svojim radom i kvalitetom privlače dovoljno pažnje, bez obzira na to izdaju li albume svake godine ili ne. Što se tiče nastupa, greška je što javnost nisam zasuo fotografijama sa istih, pošto je to ovde izgleda praksa, pa se stekao pogrešan utisak da ne nastupam. U međuvremenu, vredno sam radio, pretežno u inostranstvu, ali i u našoj zemlji. Stvarao sam nove pesme. Dokaz da je ovo pravi put za mene, jeste i činjenica da je pesma "Od mene se odvikavaj" u rekordnom roku zasenila sve učesnike "Radijskog festivala" i postala hit kakav niko nije očekivao.

Kakav je osećaj kada vas neko zabrani i ospori vam talenat? Kako ste se izborili sa nepravdom i zbog čega ste ćutali?
- Taj period je daleko iza mene. Logično je da vam nije svejedno, ukoliko vredite mnogo, a doživljavati tako drastične situacije. Ipak, ništa nije dovoljno jako da nadjača istinu, talenat i ljubav mojih fanova. Vaspitan sam da se pred velikim negativnosima povlačim. U mom životu, ne postoje neprijatelji, ali, nažalost, postoje osobe koje mi žele i čine zlo, ali to je samo njihov izbor, u krajnjem slučaju njihova sudbina.

Da li često boravite u rodnom Obrenovcu i da li ste u kontaktu sa prijateljima iz detinjstva?

- Moja sestra i majka bile su pomalo nostalgične i nedostajao im je Obrenovac, pa sam ih preselio u stan. koji sam posebno opremio za njih. Moja baza je u Beogradu, mada volim ponekad da odem u rodni grad. Tada se rado sretnem sa društvom, mada smo u kontaktu i na društvenim mrežama.

Kako sada gledate na vreme kada ste stažirali na Vojno-medicinskoj akademiji?
-Ponosan sam što sam pre početka muzičke karijere obavljao human, naporan i odgovoran posao na hemodijalizi koji mi je usadio empatiju ka svim ljudima, kao i činjenicu koliko su različite želje u životima svih nas mizerne u odnosu na zdravlje, koje često podrazumevamo i čiju važnost previdimo.

Koliko vam je važna podrška porodice?
- Porodica je stub moje ličnosti, pored fanova, jedan od osnovnih motivacionih pokretača. Za porodicu se borim, tu se osećam sigurno i voleo bih da im život učinim lepšim, jer znam da se i majka i sestra trude isto to meni žele.

Kada ste od majke dobili najbolji savet?

- Njenu brigu i ljubav često osetim u njenim rečima. Nema potrebe da citiram neke mudrosti, ali sada sam se setio situacije zbog koje sam joj posebno zahvalan, kada sam se kao mali dvoumio između odbojke i glume. Ona je ta koja je odlučila umesto mene. Period od osme do četrnaeste godine proveo sam u kreativnoj glumačkoj grupi Laleta Andrića i na privatnim časovima glume. Predstave, svetla i scena, moja su prva ljubav, a odrastanje u takvom ambijentu zaslužno je za veliki deo moje današnje specifičnosti, na koju sam ponosan.

Jako ste mladi, a sudeći po svemu što ste doživeli u karijeri i životu, imate bogato iskustvo. Na koji način ste odrasli preko noći?
- Zapravo, nikada nisam odrastao. Milan Stanković je jedno veliko dete koje uživa u igri, iz koje izlazi sve ovo što vidite. Odrastao sam samo u smislu da imam veliki broj obaveza koje zahtevaju odricanja, red, rad i disciplinu, kada je moj posao u pitanju. Inače, običan sam mladi čovek koji se raduje malim svakodnevnim stvarima i muzici.

Da li zbog nekih odluka poslovnih i privatnih žalite, a na koje ste posebno ponosni?
- Ponosan sam na principe moralnosti i istine na kojima insistiram. To nikako nije karakteristično za posao i okruženje u kome se nalazim. Pored činjenice da se drastično razlikujem od okoline, moji principi su zaslužni za sve velike stvari koje su mi se desile do sada, kako za lepe, tako i za one manje lepe.

Sudbina javnih ličnosti je da i lepe i manje lepe trenutke doživljavaju pod budnim okom javnosti. Kako ste preboleli raskid dugogodišnje veze uz medijsko interesovanje koje vas je pratilo?

- Navikao sam da se svaki moj korak prati, a svaki postupak meri i osuđuje, pa se nisam iznenadio ni kada su se mediji, po ko zna koji put, bavili mojim privatnim životom. Istina, u tom periodu sam manje obraćao pažnju na medijske spekulacije, više sam se bavio životnim pitanjima u tom trenutku, s obzirom na to da se mnogo toga promenilo za veoma kratko vreme. Živ sam čovek, iako me mnogi ne doživljavaju tako, i meni rastanci nimalo nisu prijatni, kao i svim drugim ljudima.

Da li je teško pevati pesmu čiji tekst je inspirisan najintimnijim trenucima iz emotivnog života i kako ste se na taj postupak odlučili?
- Nije bilo teško odlučiti se na takav korak, kada ispred sebe imate kvalitetnu pesmu, koju potpisuju dobri autori, pa još potkrepljenu iskrenim emocijama. Znao sam da će ljudi znati to da cene, i bio sam u pravu. Drago mi je što su se mnogi prepoznali u toj emociji i mom pevanju. Uostalom, to je pesma sa kojom se mogu poistovetiti svi oni koji su bar jednom voleli.

U kojim momentima vam nedostaje bivša devojka?
- Sve pojavne stvari na svetu su prolazne, bez obzira na to da li je u pitanju naše telo, naše veze ili druge životne situacije. Vredno radim na tome, da takve mudrosti sprovedem u delo.

Vaši obožavaoci su vam verni, koji njihov gest nikada nećete zaboraviti?

- Dovoljno je da svaki put kada se ne osećam lepo, svratim na zvaničnu fan stranicu ili razne "čet rumove", na kojima se okupljaju moji fanovi sa svih meridijana. To mi uvek vrati osmeh na lice i daje dodatni motiv da nastavim da stvaram i da se borim za dobro i ljubav koju mi nesebično pružaju.

Kako vidite sebe za deset godina?
- Što se tiče karijere, budući da su mi se jako velike stvari dešavale u roku od godinu, dve dana, nezahvalno je prognozirati šta se sve može desiti u narednih deset godina. Ono što je sigurno, nadam se najboljem i trudiću se da iz sebe izvučem maksimum i da pokažem svoj širok dijapazon mogućnosti, tako što ću se ostvariti na raznim poljima. Moji apetiti su megalomanski, zato neka planovi ostanu tajna.

Da li biste voleli da imate veliku porodicu?
- Mislim da sam za takav korak još mlad i zelen. Pre svega smatram da to nisu stvari koje treba planirati, ali su definitvno velika sreća. I pored toga što se to iz mog imidža ne može zaključiti, priznajem da sam po pitanju porodice tradicionalan.

Kakvi su vam trenutno planovi?
- Do Nove godine objaviču album, koji publika strpljivo čeka.

Piše: Jelena Vlahović, Life Content
Šminka: Dušan Rajković za Auru, 063882953
Foto: Kristina Ćetković
Stilista: Stefan Orlić
Frizer: Petar Tubić za "Jerry beauty salon", Trešnjinog cveta 5, 0116302458
Mesto snimanja : hotel Falkensteiner, Bulevar Mihaila Pupina 10K Beograd, Tel. +381/(0)11 225 0000

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin