Slobodan Ćustić: Sa suprugom Jelenom predstavlja dvomesečnu kćerku Zariju

Slobodan Ćustić: Sa suprugom Jelenom predstavlja dvomesečnu kćerku Zariju

Autor: | 16/10/2013

0


Glumac Slobodan Ćustić uvek je isticao koliko voli decu, da su ona jedini i pravi smisao života i da se ne mogu porediti ni sa jednom sjajnom glumačkom ulogom ili sa kovčegom punim para. San mu se ostvario, te je iz dva braka dobio četiri sina, od kojih najmlađi Tanasije ima dvadeset meseci. Skoro dve decenije priželjkivao je kćerku i taj san mu se ostvario pre dva meseca, kada mu je tridesetdvogodišnja supruga Jelena podarila devojčicu Zariju. Toliko je srećan da ponosni otac svoju malu lepoticu želi da pokaže celom svetu. Tokom fotografisanja za naš magazin pedesetpetogodišnji glumac nije se odvajao od svoje mezimice, brižno ju je držao u naručju i tiho joj pevao pesmu "Moja mama divno priča svake noći". Svoju radost zbog novog člana porodice Slobodan i Jelena Ćustić želeli su da podele sa čitaocima magazina "Hello!".
- Iako nam u životu vlada totalno ludilo, ne možemo da vam opišemo koliko smo srećni zbog kćerke Zarije. Divan je ovo osećaj koji se teško može opisati - gotovo uglas započeli su razgovor Slobodan Ćustić i njegova supruga Jelena.
- Polako se privikavamo na novo brojčano stanje u našoj porodici. Iznenađujuće je koliko su naši sinovi, četvorogodišnji Vasilije i dvadesetomesečni Tanasije, brižni prema svojoj sestri. Krv nije voda, među njima se odmah osetila neka posebna veza - kaže popularni umetnik.
- Od starijeg Vasilija imam veliku pomoć oko bebe. Bez bojazni smem da mu je poverim na čuvanje, a da ja pri tom neki drugi posao završim u kući. I mlađi sin, po ugledu na starijeg brata, postaje sve pažljiviji prema svojoj sestri. Nemamo dadilju, ali nam pomažu svi koji ranije nisu mogli, moj tata i baka. Vasilije voli da provodi vreme sa bratom Ljubomirom, Slobodanovim sinom iz prvog braka, i njegovom devojkom. Mnogo mi je lakše da se brinem o svojoj deci kada su svi na okupu, jer se onda svi uzajamno zabavljaju. Ovako, kada moj suprug povede starijeg sina Vasilija u šetnju, a ostanemo Tanasije, Zarija i ja, nije lako da se sama izborim sa njima. Nikada nisam verovala u priču da što imate više dece, lakše se organizujete. Mislila sam da nikada neću ovo izgovoriti, ali mnogo mi je lakše sada sa njih troje, nego kad ih je bilo samo dvoje - kaže simpatična tridesetdvogodišnjakinja koja je, u dogovoru sa suprugom Slobodanom, odlučila da se treći put porodi u toplini svog doma na Konjarniku.
- Želim da kažem da se moj porođaj nije desio slučajno u našem stanu, kao što su neki mediji pisali, već je od prvog dana moje trudnoće bilo planirano da bebu donesem na svet u našem domu. Htela sam da se porodim na potpuno prirodan način, a u porodilištu to apsolutno nije moguće bez obzira za koji se način porođaja opredelite. Uvek postoji neka indukcija koja se daje porodilji, koja poremeti čitav prirodni tok dolaska bebe na svet. Porođaj kod kuće planirala sam još sa Vasilijem, ali nisam imala hrabrosti. Sada mi je krivo što to nisam uradila. Kad sam se porađala sa Zarijom, nimalo se nisam plašila, znam da bih sigurno više bila uplašena da sam bila u porodilištu. Bila sam u svojoj kući, okružena najmilijima. Porođaj je krenuo oko dva časa posle ponoći, a porodila sam se pet sati kasnije. Mali Tanasije je spavao, a stariji Vasilije je želeo da gleda taj veličanstveni čin. Babica Divna, koja je specijalizovana za porođaje kod kuće, bila je oduševljena mojom smirenošću. Kada je pupčana vrpca prestala da pulsira, moj suprug ju je svečano presekao. Sve je proteklo u najboljem redu i čim sam se porodila, beba mi je odmah bila na grudima i posle četiri minute je počela da sisa. Posle porođaja nisam išla u bolnicu, samo je babica pogledala bebu i ustanovila da je sve u redu. Mene nije pregledala jer nisam imala nikakvu ranu pa nije bilo ni potrebe. Dva sata posle porođaja ja sam prala sudove, komšinica koja nam je stigla u posetu nije mogla da veruje šta radim. Porodila sam se i život se odmah nastavio - zadovoljno govori Jelena, koja je ponosna na hrabrost svog supruga koji nimalo nije osećao tremu i strah.
- Ja sam bio potpuno miran kada se Jelena porađala kod kuće. Iskreno, mene plaši bolnica jer tamo ima svačega. Kakvih sam se groznih priča naslušao, naježim se kada pomislim na porodilište. Zdravstveni radnici se veoma loše ponašaju prema trudnicama, bolesti vrebaju na sve strane i slično. Oni porođaj tretiraju kao bolesno stanje. Ovako, kod kuće, sve je bilo bezbedno i mnogo prirodnije. Ne pamtim kada sam bio srećniji nego tog jutra. Gledao sam kako se naša devojčica pomalja, pa polako izlazi. Naša beba na porođaju nije zaplakala jer i ne mora da zaplače. Plaču samo one bebe koje dožive šok od jakog bolničkog svetla. Naša Zarija nije imala razloga da zaplače jer je došla u lepu, blago zatamnjenu sobu. Ceo porođaj je bio prirodan, tako da su naši sinovi razumnije prihvatili dolazak svoje sestre. Naš sin Vasilije bio je u šoku kada smo se pre dve godine iz porodilišta Jelena i ja vratili sa bratom Tanasijem. Bio je potpuno iznenađen otkud beba. Ovako je video trenutak kada je naša devojčica došla na svet, posle čega je otišao u sobu da spava - ponosno priča Slobodan, koji je presrećan što je posle četiri dečaka dobio i kćerku.
- Ovo je moje zlato, moja mala devojčica koja ima samo dva meseca, ali već komunicira sa mnom. Smeje se, želi nešto da mi kaže. Vrlo smo srećna porodica. Mislim da nijedna sestra nema nežniju braću. Vasilije legne pored nje i čitav sat je samo gleda i ljubi, onda dođe Tanasije i isto tako. Puna nam je kuća sreće i radosti - kaže glumac, koji je svojim briljantno odigranim ulogama ostavio veliki trag u pozorištu, serijskoj i filmskoj kinematografiji. Njegova lepša polovina objašnjava zašto su njihovoj kćerki dali ime Zarija.
- Naša kćerka je jako dobra. Zovem je „moja zen beba“ jer toliko smiruje i sva je blažena. Kažu da su takve bebe one koje se rode kod kuće. Kao životinja u svojoj jazbini. Još dok sam bila trudna sa Tanasijem, u opticaju je bilo ime Zarije. Pošto ga nismo zvali tim imenom, kad smo razmišljali o imenu za našu princezu, svi smo se složili da je Zarija kao stvoreno za nju - kaže ponosna majka, kojoj ništa nije teško, a u svemu joj pomaže suprug.
- Svi se brinemo jedni o drugima i svi se budimo noću. Tanasije spava sa mnom, Vasilije kao već „brkat“ momak spava sam u svojoj sobi, dok je Zarija sa majkom. Voleo bih da mi dan traje četrdeset osam sati, jer onda bih možda sve stigao. Trenutno sam poslovno veoma angažovan. Nedavno sam uradio jedan film u Novom Sadu „Grande punto“, gde igram penzionisanog policajca, koji se sa nekolicinom ljudi bori protiv rijalitija. Glumio sam u filmu Danila Bećkovića „Mali Buda“ i ne mogu da iščekam da ga vidim jer je odličan. U toku je snimanje serije „Samac u braku“, gde imam jednu vrlo zapaženu ulogu. Pored toga u matičnom „Beogradskom dramskom pozorištu“ očekujem da dobijem jedan komad da režiram. Okupiran sam i pisanjem komedije o Branislavu Nušiću, koja se bavi njegovim životom i delom, koja će biti gotova za dva meseca. Imam puno posla, ali malo vremena - kaže na kraju Slobodan Ćustić.

Piše: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti