Željko Samardžić: Suprugu sam osvojio šarmom

Željko Samardžić: Suprugu sam osvojio šarmom

Autor: | 27/10/2013

0

Jedan od najvećih miljenika ženske populacije među muškim izvođačima na domaćoj muzičkoj sceni Željko Samardžić proslavio je pedeset osmi rođendan u porodičnoj kući u Dobroti pored Kotora, gde krade poslednje sunčane dane i uživa u blagoj mediteranskoj klimi. Uprkos činjenici da se bliži šestoj deceniji, ovaj pevač neguje mladalački duh, koji se najviše oseća u njegovim pesmama. Veći deo života u skladnom je braku sa suprugom Majom, sa kojom ima tri kćerke, Sanju, Danijelu i najmlađu Minju, koja je krenula očevim stopama i uskoro planira da objavi svoj prvi muzički album. Pored svesrdne podrške koju pruža Minji, popularni pevač uveliko radi na novim pesmama, a na nedavno završenom "Radijskom festivalu" predstavio je pesmu intrigantnog naziva "Pesnice i šarm". Raspoloženi slavljenik za "Hello!" otkriva detalje u vezi sa novom pesmom, ali i svojim bračnim životom, kao i neizmernoj ljubavi prema unucima Luki, Aleksi i Nini, bez kojih njegov život ne bi bio kompletan.

Nova pesma nosi naziv "Pesnice i šarm". Da li ste zbog supruge Maje nekada upotrebili pesnice?

- Poruka teksta je vrlo ljubavna, kao i u većini mojih balada. Na sreću, nikada nisam bio u situaciji da pesnice koristim zbog bilo koje žene. Nekako mi je ona druga krajnost uvek bila dovoljna da osvojim naklonost lepšeg pola.

Rad na ovoj pesmi doneo vam je i novo iskustvo u karijeri.
- Reč je o divnoj pesmi autorskog tandema Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute. Oni su glavni krivci za veliki broj hitova s početka moje karijere, a mi smo odlučili da naš dobri stari trio osvežimo drugačijom produkcijom. Sve je odsvirano uživo, počev od bubnjeva, preko gitara, do gudača, miks je urađen u Americi, a mastering u Australiji. Za mene je to bio potpuno novi pristup stvaranju jedne pesme, čijim sam rezultatom prezadovoljan.

Kako se maloj Nini dopada dedina nova pesma?
- Nina je oduševljena novom pesmom. Ona zaista generalno voli muziku i sve dedine pesme njoj su odlične.

Čime ste osvojili suprugu Maju?

- Definitivno šarmom. Tako bar izgleda iz mog ugla. Ipak, mislim da bi moja supruga dala najbolji odgovor na to pitanje.

U braku ste trideset pet godina. Uspevate li još da je iznenadite?
-Teško je iznenaditi nekoga posle toliko godina zajedničkog života. Mi se toliko dobro poznajemo da smo predvidljivi jedno drugom, ali lepo je i dalje pokušavati.

Ne krijete da je unuka Nina vaša mezimica.
- Do rođenja mojih unuka bio sam okružen samo ženama, suprugom Majom i kćerkama Sanjom, Danijelom i Minjom. Unuci Luka i Aleksa oplemenili su naš porodični život, a Ninino rođenje posebno me je obradovalo. Ona je dedina princeza i mi se obožavamo. Umiljata je i nežna i sve nas je u kući kupila svojim šarmom, mene posebno.

Kćerka Minja ovih dana završava rad na svom prvom albumu. Da li ste često sa njom u studiju?

- Minji je izuzetno stalo do mog mišljenja o nekoj pesmi, kao što je i meni do njenog. Mislim da su joj sve pesme divne i radujem se svakom otpevanom refrenu. Ponekad svratim do studija da je poslušam, ali trudim se da ne preterujem u tome. Mislim da ona ima dobar odnos prema poslu i muzici pre svega, i ne želim da joj sugerišem previše. Najbolje je da sama gradi svoj stil.

Kako je vaša supruga reagovala na Minjinu odluku da krene očevim stopama?
-Bilo bi pogrešno zabranjivati nešto što vidite da dete nosi u sebi. Teško je ne primetiti njenu muzikalnost i mi smo tu da pomognemo. Moja podrška je bezuslovna! Drago mi je da Minja to radi sa zadovoljstvom i ljubavlju, i to je ono što je važno. Bilo bi glupo primoravati svoje dete da radi nešto što ne želi i zbog čega se ne oseća dobro.

Hoće li se na njenom albumu naći vaš duet?
- Ne!

U pesmama često pevate o ljubavi između starijeg muškarca i mlađe žene. Kako biste ragovali da vam Minja prizna emocije prema dvostruko starijem muškarcu?

-Minja je odavno samostalna devojka i sama donosi odluke o sebi i svom životu. Nikada ne bih stao na put nečijoj ljubavi. Uostalom, svako ko dobro obrati pažnju na tekstove mojih pesama neće naći nijedan detalj koji aludira na nešto nemoralno. Može se čak reći da su neki i edukativni.

Duže vreme ste na posebnom režimu ishrane. Utiče li to na vaše raspoloženje?
- Moram priznati da nisam mučenik u tom smislu. Vodim računa o ishrani, ali povremeno sebi priuštim ono što je nemoguće odbiti iz Majine kuhinje. Ipak, pazim da ne preteram u tome.

Nedostaje li vam neka stara navika kada je reč o hrani?
- Navika je čudo, ali od svake definitivno ima i odvike. Od kada sam promenio način ishrane, gotovo da uopšte ne jedem hleb, i sada se čudim zašto sam ga pre jeo u zaista velikim količinama. Rezultati su se ubrzo pokazali, zaista je dobar osećaj kada počnete da uočavate pozitivne promene. To vam daje motiv da nastavite.

Koliko ste vešti u kulinarskim poslovima?

- Moja žena je zaista odlična kuvarica i sve moje kulinarske veštine su duboko u njenoj senci. Usudim se da, isključivo kada smo na moru, spremim ribu na roštilju i na tome se završavaju sve moje kulinarske majstorije.

Osmomartovski koncerti su vaš zaštitni znak. Planirate li možda da beogradskim koncertom zagrejete publiku u predstojećim hladnim danima?
- Preko leta sam zaista mnogo radio i iza mene su uspešni koncerti u regionu. Ovih dana me zabavlja rad na novim pesmama i kreativna atmosfera u mom studiju. Nadam se da će se mojoj publici dopasti rezultati tog rada. Ako ne više, onda makar onoliko koliko meni.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin