Agneta Azirović: Teško je u Srbiji biti samohrana majka, ali uživam u odgajanju kćerke Naje

Agneta Azirović: Teško je u Srbiji biti samohrana majka, ali uživam u odgajanju kćerke Naje

Autor: | 20/11/2013

0


Jedna od naših najlepših manekenki Agneta Azirović s velikim ponosom ističe da je pre osamnaest meseci donela najvažniju odluku u životu. Iako u trenutku kada je saznala da je u blagoslovenom stanju, lepotica modne agencije "Kristal model" nije bila u emotivnoj vezi sa bivšim partnerom i ocem svoje kćerke, odlučila je da rodi dete. Danas, sa osmehom na licu, koji otkriva njenu neizmernu sreću, ističe da uživa u velikoj ljubavi koju joj pruža njena devetomesečna beba i da se nimalo ne kaje što je odlučila da bude samohrana majka.
- Mogu da kažem da je onaj dan kada sam otišla na rutinski ginekološki pregled i sasvim neočekivano saznala da sam u drugom stanju bio jedan od najlepših u mom životu. Odmah sam znala da ću roditi dete. Bila sam presrećna, čas sam se smejala, čas sam plakala od uzbuđenja, a sada kada je to malo preslatko stvorenje pored mene najsrećnija sam žena na svetu. Da mi se ponovo desi slična situacija, isto bih postupila. Moja Naja je jedna predivna devojčica, lepo spava, budi se svega dva puta u toku noći. Iako je još dojim, ona jede skoro sve namirnice. Mogu reći da je mnogo dobra, nimalo zahtevna beba - započinje razgovor za magazin „Hello!“ Agneta Azirović i ističe da ju je njen bivši partner, sa kojim je ostala u prijateljskim odnosima, podržao u odluci da rodi dete.
- Otac moje kćerke Naje i ja imamo korektan odnos, nema razloga da bude drugačije. Kad god želi, može da je vidi - priča lepa brineta koja ne osuđuje žene koje zbog deteta ostaju u lošim brakovima, ali da ona u takvim situacijama ne pristaje na kompromis.
- Otac mog deteta i ja smo raskinuli našu vezu pre nego što sam saznala da sam u drugom stanju. Naša priča je bila gotova, tako da bi bilo suludo da smo je iz zbog bilo kog razloga nastavili. Bitno je da je naše dete srećno i da ima pažnju oba roditelja. Naravno da je parovima koji zajedno gaje dete mnogo lakše, ali sudbine su različite. Ja sam svoju prihvatila - priča Agneta.
U trenutku kada je saznala da će postati majka podrška porodice i prijatelja bila joj je od velikog značaja.
- Moja mama nije krila oduševljenje kada je saznala da sam u drugom stanju. Ovom prilikom moram da kažem: „Mama, hvala ti na svemu“. Nemam dadilju, ali u čuvanju Naje mi svi pomažu, moji prijatelji i članovi porodice. Svega nekoliko meseci posle porođaja vratila sam se na posao, pa mi je pomoć oko čuvanja bebe bila dragocena. Imala sam tu sreću da me najbliži nikada nisu kritikovali, niti osuđivali zbog odluke da sama odgajam dete. Ali, moram da kažem da je samohranim majkama veoma teško u Srbiji. Imajući to u vidu, moj prijetelj i vlasnik agencije „Kristal model“ Miloš Vučinić i ja odlučili smo da osnujemo humanitarni fond za pomoć samohranim majkama - priča Agneta koja naglašava da je njihovu inicijativu jedino podržao predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.
- Zaista uživam u odgajanju svog deteta, ali naša birokratija više je nego zahtevna, tako da je, na primer, za dobijanje dečjeg dodatka od svega dve hiljade dinara potrebna je ogromna dokumentacija. Budući da sam sve to osetila na svojoj koži, Miloš i ja smo osmislili kampanju i fond za pomoć samohranim roditeljima. Tim ljudima mi nećemo rešiti neka životna pitanja, ali udruženim snagama možemo da postignemo mnogo više. Dva puta mesečno se sastajemo i pričamo o aktuelnim problemima. Sredinom decembra pripremamo i humanitarni bal, koji ćemo upriličiti u restoranu „Kana“ na Novom Beogradu. Želim da poručim samohranim majkama da moraju da se bore i da nastave normalno da žive. Kada dete gaje oba partnera, mnogo je lakše, ali spoznaja da pored vas imate najdragocenije biće na svetu tera vas da idete dalje i da se borite za njega. Posle rođenja moje Naje ja sam normalno nastavila život i srećna sam - kaže manekenka agencije „Kristal model“.
Na pitanje da li je zaljubljena i da li sada ima partnera pored sebe ona komentariše:
- Emotivno sam ispunjena i veoma zadovoljna. Ne želim da detaljišem, to je dovoljno - zagonetno je završila razgovor Agneta Azirović.

Piše: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još