Vesna de Vinča: Lepota može spasiti svet

Vesna de Vinča: Lepota može spasiti svet

Autor: | 01/12/2013

0

Na finalnoj večeri šezdeset drugog izbora "Miss Universe 2013", koji je upriličen u fascinantnom "Krokus holu" u Moskvi, titulu najlepše ponela je dvadesetpetogodišnja Venecuelanka Gabrijela Isler. Ona je tom prilikom bila ovenčana krunom, vrednom sto dvadeset hiljada dolara, a dobila je i pregršt poklona vrednih više od dva miliona dolara. Šou povodom ovog izbora bio je spektakularan, a pored benda "Panic", publiku je zabavljala ruska muzička zvezda Emin, inače sin vlasnika "Krokus centra". Manifestacija je izgledala glamurozno, a kraj je proslavljen u krugu odabranih zvanica.
Ustoličenje nove mis univerzuma pompezno je proslavljeno na "krunidbenom balu" u krugu od osamdeset šest lepotica i petsto zvanica, koje je predvodio Donald Tramp, suvlasnik ovog prestižnog takmičenja, kao i predstavnici američke "NBC" televizije. Među uglednim zvanicama u otmenim toaletama te večeri našle su se i vlasnica licence "Miss Universe" za Srbiju Vesna de Vinča i Ana Vrcelj, naša predstavnica na ovom prestižnom takmičenju lepote.
- Celokupna zabava je delovala skupo i otmeno. Za savršen ukus specijaliteta koji su se služili za večeru, pobrinuo se svetski poznati lanac suši hrane "Nobu", a šampanjac se pio u izobilju. Ovom perfektno organizovanom partiju prisustvovale su i zvezde, među kojima i pevač Stiven Tajler, legenda roka, frontmen benda "Aerosmith" i otac popularne glumice Liv Tajlor, članovi benda "Panic", koji su nedavno nominovani za nagradu "Gremi", a čiji je performans na finalnoj večeri takmičenja "Miss Universe 2013" oduševio prisutne gledaoce. Važno je da shvatimo da su svetski spektakli u lepoti postali očigledno mnogo više od estetike i šou-biza. Zalaganje Rusije dokazuje da je ovde reč i o otvorenoj politici i diplomatiji, zbog čega je lobiranje na ovim manifestacijama normalna stvar. Nadam se da će naša država to shvatiti i pomoći da se ubuduće što bolje plasiramo. Novi svetski poredak je u stvari duboko ukorenjen u organizaciju "Miss Universe". Pre dve godine novi svetski poredak ostavio je još jedan pečat na nas članice. Kao nacionalni direktor "Miss Universe" za Srbiju, po pravnoj logici "uzmi ili ostavi", morala sam da potpišem i da se povinujem principu da se na nacionalnim izborima lepote mogu pojaviti i travestiti. Nije mi bilo lako da to potpišem, jer sam hrišćanka, ali bilo je striktno rečeno ili da potpišem ili nas izbacuju - iskreno govori za magazin "Hello!" Vesna de Vinča, nacionalni direktor "Miss Universe" za Srbiju, i izražava oduševljenje ovogodišnjim izborom mis univerzuma.
- Nikada do sada, a u oblasti lepote prisutna sam već osamnaest godina, nisam videla toliko devojaka zadivljujuće lepote, niti sam prisustvovala takvoj koncentrisanoj lepoti i glamuru kao ove godine u Moskvi. Uvek se nanovo oduševim i zaista poverujem da lepota može spasiti i "ispraviti" ovaj sunovraćeni svet u kome živimo.
Utiske sa ovog prestižnog takmičenja i boravka u Moskvi iznela je i Ana Vrcelj, predstavnica naše zemlje na ovogodišnjem izboru "Miss Universe".
- Bila mi je velika čast što sam na ovako velikom spektaklu imala priliku da predstavljam našu zemlju. Hotel "Crowne Plaza", u kome smo boravile, oduševio me je svojim enterijerom. Celokupan tretman bio je izuzetan, počev od strogih šaperunki, žena koje su bile zadužene da brinu o nama u svakom trenutku dana i noći. Privilegovana sam što sam upoznala Donalda Trampa, kao i mnoge druge svetski poznate ličnosti. Moskva, u kojoj se dešavala ova prestižna manifestacija, mi je bila prelepa, ali zbog velikih obaveza nismo imali toliko vremena da se šetamo i da obilazimo znamenitosti grada. Biće mi potrebno vreme da sredim utiske o prelepoj Rusiji, kao i o svemu onome što sam tamo doživela - kaže Ana po povratku u Beograd.

Piše: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin